|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Low level formatiranje diska
imam sata disk seagate, htio bi napraviti low level format ne njega. pitanje je da li takva vrsta formatiranja škodi disku ili ne. i s kojim programom mogu napraviti low level format seagate Model Barracuda 7200.9 808110 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta će ti low level format? Ako želiš izbrisati stvari koje su bile na njemu, koristi Eraser koji će nekoliko puta na njega zapisati 0 i 1 i time pokriti sve stare podatke.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
čemu služi taj low level format, i jel ima taj eraser na hirens boot cd-u. ima neki hdderase.exe na hiren jel to možda taj. ma nešto sam mislio da mi hard ne valja,jedan drugi marka maxtor, skeniro ga sa s nekim alatom maxpower isto s hirensa i našao neke bad sektore, popravio. zatim napravo low level, da mi sve pobriše, itd. sad taj disk je bio maxtor, a sad trebam za seagate. u biti jel taj low level format je samo za brisanje podataka ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da Eraser nije na Hiren's-u, ali ga imaš na dvd-u od PC Chipa. btw, on je freeware. Čini mi se da je hard riknuo, a tu ti ni low level format ne pomaže.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pronadi na netu program Low Level HDD Format, besplatan je a odlican ja sam par diskova uspio popraviti sa njim vidi nekosta te nista probati.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako baš želiš napraviti low level format, možeš pomoću SeaToolsa... http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD Iako mislim da PM malo kenja, zna se dogoditi...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|