Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2007., 15:59   #1
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Logitech Z-5500

Evo nakon duge želje kupio sam logije.
Po pričama drugih i po svim testovima pokazani su kao najbolji PC zvučnici i stvarno odlično izgledaju i tako je nastala želja u meni i kupio sam ih
ali sad mislim da nisu uopće vrijedni 2 600 kn!!!

Super su zvučnici to je ali ne vrijede toliko puno novaca.

Što se zvučnika tiče super su dizajn,kvaliteta, glasnoća, kvaliteta pri velikim glasnoćama i sve super ali me woofer razočarp nekako!

Piše 188w a nekako meni uopće ne udara tek kad se pojača preko pola volume onda tek počinje udarat inače jako slabo to mi čudno siguran sam da sma sve spojio i spojeno je na Audigy 4.

Prije njih sam imo Geniuse 5.1 5000 i woofer je tamo dero cim pojačam za 3-4 crtice a ovdje treba do pola pojačat da se osjeti kako udara sad neznam jel to kod svakog tako ili kod mene nešto ne štima??

Da sam znao da je tkao nebi ih kupio ali šta je tu je samo mi nije jasno jel to tako inače ili ja nisam nešto dobro spojio??

Jel imate vi kakve ideje??
joga bonito je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 16:07   #2
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
tebi očito nekaj ne štima..si stavio sub do kraja na control centru?
miiicek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2007., 16:10   #3
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa trebao bi pojačati sub na daljinskom zar ne?
gog je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 16:26   #4
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Da sub je pojačan do kraja i slabo udara pojačam na 4 crtice na volume i slabo udara a kod genisa je sub uvijek bio na pola pojačan i kad pojačam volume isto na 4 crtice tmao fino udara??neznam vise sta i kako to me razocaralo!!!

Sub mi je jace udaro kod geniusa na istim glasnocama na logiju se treba pojacat preko pola volume da se osjeti bass od 188w koliko ima onda tek pocinje udarat zestoko
Staro 23.09.2007., 17:02   #5
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor joga bonito Pregled postova

Jel imate vi kakve ideje??
Pa pokusaj ovo... (audigy2zs)
Uglavnom bass redirection stavi na low ako vec nisi.

Seba78 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 17:45   #6
Deyo238
Grazie Michael
Moj komp

Deyo238's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Evo imam iste zvučnike ko ti i već kad ih pojačam na 1,5-2 crtice, stari mi dojde u sobu i pizdi da smanjiim bas.

CPU: Intel Core i7 3930k C2 Sandy Bridge E 3200MHz @ 4500MHz (100x45 @ 1.288V) HT enabled
CLR: Corsair H100x
MBO: ASUS RAMPAGE IV FORMULA
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 2x4GB (24GB) @ 1600MHz - 10-11-10-24-1T @ 1.535V
VGA: KFA2 GeForce GTX1070 8GB EXOC
HDD: ADATA SUV800 256GB ++ WD BLUE WD30EZRZ 3TB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Jonsbo W2
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64

GSM: iPhone 11 black 4/64GB
ROM: latest iOS

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 20:39   #7
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Deyo238 Pregled postova
Evo imam iste zvučnike ko ti i već kad ih pojačam na 1,5-2 crtice, stari mi dojde u sobu i pizdi da smanjiim bas.
a ***ote sta je onda kod mene??kazem meni je bass do kraja pojacan i pojacam na 3-4 crtice i nista a kad pojacam do pola da dere onda tek bass pocinje udarat neznam sta je??
Staro 23.09.2007., 20:44   #8
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

snimi nove divere za zvuk
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 20:48   #9
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Seba78 Pregled postova
Pa pokusaj ovo... (audigy2zs)
Uglavnom bass redirection stavi na low ako vec nisi.

Kako tebi radi na 3-4 crtice kad pojacas??jel dere ko ludo ili normalno?evo sad sam postelo i onako udara solidno neznam jel sad ok?? ali opet slabo je to za 188w meni ne udara nista sad da se cijela soba trese tek kad pojacam na pola a ovako mi je bass do kraja pojacan i pojacam 4 crtice i onako udara malo a na geniusima mi je bass uvijek na pola bio pojacan i ovkao kad pojacam na 4 crtice , 5 crtica cijela soba se trese to mi nije jasno?

Staro 23.09.2007., 21:24   #10
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Citiraj:
Kako tebi radi na 3-4 crtice kad pojacas??jel dere ko ludo ili normalno?evo sad sam postelo i onako udara solidno neznam jel sad ok?? ali opet slabo je to za 188w meni ne udara nista sad da se cijela soba trese tek kad pojacam na pola a ovako mi je bass do kraja pojacan i pojacam 4 crtice i onako udara malo a na geniusima mi je bass uvijek na pola bio pojacan i ovkao kad pojacam na 4 crtice , 5 crtica cijela soba se trese to mi nije jasno?

Na te tri/cetiri crtice cuje se sve normalno, dakle onako cisto pristojno da po noci nikom izvan sobe ne smeta.

A sad nekuzim...
Poslije te tri/cetiri crtice imas jos sedamnaest crtica pa ako oces da udara pojacaj to.
I zasto bi bas treba na skoro pa minimumu (tri crtice) toliko udarati?

Uostalom skini sa http://tinyurl.com/2c8cvt samo THX Ultimate Subwoofer Test.mp3 pojacaj do 6-7 crtica, sjedni do suba, i ako te zaboli glava znaci da je sve u redu, ako ne, znaci da imas problema sa sluhom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2007., 21:54   #11
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ovako nesto?

taj LFE crossover mi odvoji visoke i niske tonove, uglavnom bass je nekako prirodniji/jaci.
Staro 23.09.2007., 22:01   #12
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
nekaj ne valja nacinu na koji si spojio ili nekaj ne valja sa softverom, tj. nekaj ti je na audigy-u krivo namjesteno. mozda ti je bass smanjen do kraja ili pola, mozda ti je na nekom equalizeru takoder smanjena frekva(cca 60Hz i manje), prckaj malo. pogledaj takoder na kojoj ti je frekvenciji cut-off za subu. mora biti oko 120HZ jer su na toliko z5500 u sebi namjesteni. frend mi ima audigy4 i z5500 i sve sljaka kak i treba, meni na audigy2zs takoder.
ak bas oces da ti bas izbija bubnjice(nemoj se cuditi kad ti poslije pocne pistati u usima) stavi ga u kut, ona strana di NEMA bas-reflex tube mora biti okrenuta do zida, dakle tam di je rupa, to mora biti slobodno...mozda si taj smjestaj u sobi zezno. igraj se malo i sa smjestajem sube.

btw, ako mislis da suba ima 188W onda si veliki naivac, dalje od ovoga necu ulaziti u tu tematiku. zvucnici vrijede 2500 i za te pare bas rade kak bi trebali. ak oces bolju, ajmo reci, "drugaciju" kvalitetu(da se neki ne uvrijede), zalutao si u krive vode.

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2007., 22:04   #13
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Seba78 Pregled postova
Na te tri/cetiri crtice cuje se sve normalno, dakle onako cisto pristojno da po noci nikom izvan sobe ne smeta.

A sad nekuzim...
Poslije te tri/cetiri crtice imas jos sedamnaest crtica pa ako oces da udara pojacaj to.
I zasto bi bas treba na skoro pa minimumu (tri crtice) toliko udarati?

Uostalom skini sa http://tinyurl.com/2c8cvt samo THX Ultimate Subwoofer Test.mp3 pojacaj do 6-7 crtica, sjedni do suba, i ako te zaboli glava znaci da je sve u redu, ako ne, znaci da imas problema sa sluhom.
a pojacam na 10 crtica u sobi toliko dere da je glasno sve se vani cuje heh zato a na 4-5 crtica je dovoljno glasno i trebo bi bass derat tako je meni bar na geniusima dere super na takvoj glasnoci a ovdje moras odvrnut do pola i nemozes u sobi biti koliko je glasno i onda tek bass pocinje kako treba!

Hval ana savjetima probat cu jos nekako mozda to mora tako bas cu probat vidjet po jacini i glasnoci kako se ponasa ali ako imate jos nekih ideja slobodno pisite!

Jel bi dobio sta na kvaliteti zvuka ili bassu da si uzmem neku X-Fi karticu??
i da zanima me sad imam spojeno normalno na one cinceve jel tako ok ili je bolje optički ili coax ili nekako?i kako slusate mjuzu u kojem efektu najbolje ja slusam u 6 ch
Staro 23.09.2007., 22:10   #14
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

slusam mjuzu obavezno samo stereo modu, nekad ali nekad u PLII Music.
bolji je digitalni nacin, ali neces dobiti neku veliku razliku u zvuku. nisam cuo X-Fi ali to je sve vise-manje isti kujac. neznam zakaj prodajes uopce audigy4...

meni bas izbija bubnjice na malim volumenima...tebi najvj. raspored zvucnika tj. sube u sobi ne valja...ja redovito i smanjujem bas jer je boomy.

geniusi najvjerojatnije imaju malu kutiju pa su automatski boomy(ajmo to opisati ovako, bas dere ali je ne definiran, ima ga previse, ugl. fuj!). sad se moras naviknuti na logija...makar i on toga ima napretek, zato smanjis volumen od suba i dobi se nekaj ok.

pozz
Staro 23.09.2007., 22:32   #15
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
slusam mjuzu obavezno samo stereo modu, nekad ali nekad u PLII Music.
bolji je digitalni nacin, ali neces dobiti neku veliku razliku u zvuku. nisam cuo X-Fi ali to je sve vise-manje isti kujac. neznam zakaj prodajes uopce audigy4...

meni bas izbija bubnjice na malim volumenima...tebi najvj. raspored zvucnika tj. sube u sobi ne valja...ja redovito i smanjujem bas jer je boomy.

geniusi najvjerojatnije imaju malu kutiju pa su automatski boomy(ajmo to opisati ovako, bas dere ali je ne definiran, ima ga previse, ugl. fuj!). sad se moras naviknuti na logija...makar i on toga ima napretek, zato smanjis volumen od suba i dobi se nekaj ok.

pozz
ma i ja razmisljam da se trebam valjda naviknut na drugaciji bass tamo j ipak bio woofer i smao je zrak izlazio pa je dero a ovdje je bas bass zvucnik i rupa sa strane pa je drugacije a treba se naviknut ali ako smanjim bass iovako je nekako slab al jos cu ja istrazit o tome heh

A neznam prodo bi audigy i kupio neku X-Fi ipak je kartica bolja od audigy pa ono!
Staro 24.09.2007., 06:39   #16
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

hm...cuj, pa woofer ti i je bass zvucnik. subwoofer je naziv za "zvucnik u kutiji namjenjen niskim frekvencijama", dakle cak i 13cm zvucnik(woofer) mozes postaviti za subwoofer, ili manje kaj se vida u "made in china" lowest-end potrosackoj elektronici. inace nista ispod 20cm(cak je i to malo, ali sa odgovarajucim proracunima i povecanjem volumena kutije itd...je moguce) nebi smjelo biti koristeno za sube. sve zavisi za koje snage, koju kvalitetu zelis itd...isto tako, u principu ti je sve-jedno gdje je otvor za bass, to je sve bass-reflex pricip rada.

u slucaju da je kod tebe stvarno nema basa koliko bi trebalo biti(inace svi govore za njih da imaju JAKO puno basa) mozda nesto stvarno nije u redu. probaj ih spojiti na neki stereo izvor, discman, TV ili nekaj slicno...pa poslusat razliku.
Staro 24.09.2007., 10:20   #17
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
hm...cuj, pa woofer ti i je bass zvucnik. subwoofer je naziv za "zvucnik u kutiji namjenjen niskim frekvencijama", dakle cak i 13cm zvucnik(woofer) mozes postaviti za subwoofer, ili manje kaj se vida u "made in china" lowest-end potrosackoj elektronici. inace nista ispod 20cm(cak je i to malo, ali sa odgovarajucim proracunima i povecanjem volumena kutije itd...je moguce) nebi smjelo biti koristeno za sube. sve zavisi za koje snage, koju kvalitetu zelis itd...isto tako, u principu ti je sve-jedno gdje je otvor za bass, to je sve bass-reflex pricip rada.

u slucaju da je kod tebe stvarno nema basa koliko bi trebalo biti(inace svi govore za njih da imaju JAKO puno basa) mozda nesto stvarno nije u redu. probaj ih spojiti na neki stereo izvor, discman, TV ili nekaj slicno...pa poslusat razliku.
Pa da svi govore da bass rusi kucu a to vjerojatno kad pojacaju na 80% ond ai meni dere ko nenormalan a zanima me ovako kad je pojacano na 5-6 crtica kako treba udarat?

Ja hocu reci da mi je na geniusima na istoj glasnoci bio puno jaci bass i u filmovima tipa pada granata ili nesto cijela soba se trese i u mjuzi je bio super bass ne samo na technu nego na svakoj pjesmi koja ima u sebi nesto bassa a ovo je mozda normalno tako al je meni valjda cudno nisam naviko ili nesto
Staro 24.09.2007., 10:35   #18
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
da li kad ideš ne test zvučnika da ti svaki zvučnik svira, da li ti sviraju baš kako treba?
jer meni se događalo da su mi driveri nekako zamijenili centar i sub, tako da je signal išao kontra. i bio je upravo taj efelt. slab bas...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 12:56   #19
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Joga Bonito, jesi li ti pisemen, covjece? Daj se potrudi sklepati barem jedan normalni post, kad se vec ljudi trude tebi pomoci... Znaci, s tockama, ponekad i zarezima, eventualno tocno napisanim rijecima (al to nije toliko bitno). Za pocetak, probaj odvajat rijeci nekim znakovima, a ne kao da citam Vede...
Botlorn je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 22:11   #20
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Joga Bonito, jesi li ti pisemen, covjece? Daj se potrudi sklepati barem jedan normalni post, kad se vec ljudi trude tebi pomoci... Znaci, s tockama, ponekad i zarezima, eventualno tocno napisanim rijecima (al to nije toliko bitno). Za pocetak, probaj odvajat rijeci nekim znakovima, a ne kao da citam Vede...
A kako cu u pola recenice stavit tocku odvojim tmao di treba i mislim da je ok napisano sta bi ti da ti podvucem i podcrtam?a isuse sad jos o pravopisu pa ne pisem maturalni rad

ajde potrudit cu se, živjeli
Staro 24.09.2007., 22:15   #21
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
da li kad ideš ne test zvučnika da ti svaki zvučnik svira, da li ti sviraju baš kako treba?
jer meni se događalo da su mi driveri nekako zamijenili centar i sub, tako da je signal išao kontra. i bio je upravo taj efelt. slab bas...
Da sve svira normalno, i kako si ti to rijesio??
Ja mislim da je problem u tome sto je kod geniusa subwoofer znaci samo rupa gdje je izlazio zrak i to je super tuklo a ovdje na logijima je bass zvucnik kao bass koji udara i ima rupu sa strane znaci ovdje je glavni taj zvucnik koji udara na vecim glasnocama jako a dok je normalno pojacan onda udara onako slabije, dok je na geniusima bio samo taj woofer odakle je zrak izlazio i to je tuklo nenormalno pa je meni problem se naviknut valjda je to to!
Staro 24.09.2007., 22:37   #22
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

a vidit cu pokusat cu sub stavit na drugo mjesto mozda bude sta bolje
Staro 24.09.2007., 23:19   #23
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
daj čovječe spoji neki drugi izvor, nije ti nešto dobro spojeno... pa na tim zvučnicima da imaš sub na max i slušaš svaki dan dobio bi neki motion-sickness.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 00:11   #24
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
daj čovječe spoji neki drugi izvor, nije ti nešto dobro spojeno... pa na tim zvučnicima da imaš sub na max i slušaš svaki dan dobio bi neki motion-sickness.
yeah...logikinetics...it vil kik jor azz end yu vil enđoj it!

Citiraj:
Pa da svi govore da bass rusi kucu a to vjerojatno kad pojacaju na 80% ond ai meni dere ko nenormalan a zanima me ovako kad je pojacano na 5-6 crtica kako treba udarat?

Ja hocu reci da mi je na geniusima na istoj glasnoci bio puno jaci bass i u filmovima tipa pada granata ili nesto cijela soba se trese i u mjuzi je bio super bass ne samo na technu nego na svakoj pjesmi koja ima u sebi nesto bassa a ovo je mozda normalno tako al je meni valjda cudno nisam naviko ili nesto
dosta basa vec ima na 2 crtice(dakle, na subwoofer pojacanju, ne glavni volumen). dok tako pojacavas volumen bas je slabiji ali bolje definiran nego na vise crtica. kad povecas sub na 3+ crtice bas je u 60% slucajeva pre jak...neovisno o volumenu, izuzev jako tihog slusanja. sa volumenom na max i sub na max je nemoguce slusati...cak me strah da se suba ne razleti.

moguce je i da nisi naviko na to, ali po tvojem pricanju...mora da nesto ne valja...
Staro 26.09.2007., 20:36   #25
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
yeah...logikinetics...it vil kik jor azz end yu vil enđoj it!

dosta basa vec ima na 2 crtice(dakle, na subwoofer pojacanju, ne glavni volumen). dok tako pojacavas volumen bas je slabiji ali bolje definiran nego na vise crtica. kad povecas sub na 3+ crtice bas je u 60% slucajeva pre jak...neovisno o volumenu, izuzev jako tihog slusanja. sa volumenom na max i sub na max je nemoguce slusati...cak me strah da se suba ne razleti.

moguce je i da nisi naviko na to, ali po tvojem pricanju...mora da nesto ne valja...
A hebes mi sve sad stvarno dodje mi da neznam sta napravim bacim kroz balkon meni je svugdje gdje je moguce sub pojacan na max pojacano mi je i pojacam na 4 crtice a ono uopce ne udara jako mozes mirno stavit glavu 1m pored suba!!!!

Sad neznam stvarno sta vise da radim????? u cemu je problem

Neznam sta cu uopce ne svira djabe novce dao a neznam sta cu svugdje mi je na max pojacano i opet nece

ovako ne radi bass od 188w nego ko od 40w i jos sto sma primjetio u creativu i tamo di pojacavam bass svugdje je na max a kad stavim na minimum bass se nista ne stisa iskljucim svugdje sve i on i dalje uvijek istom jacinom udara WTF??

Zadnje izmijenjeno od: joga bonito. 26.09.2007. u 21:14.
Staro 26.09.2007., 21:13   #26
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Bass, bass i BASS

Si probao poslušati od nekog frenda ako ima iste, da odeš u trgovinu di si ih kupio pa da poslušaš tamo.
Probaj na neki drugi izvor muzike, neki cd player ili sl.

Danas je meni na pojačalu radio samo jedan kanal preko kompa, stavio na cd player i skužio da mi je banana malo izletjela i izgubila kontakt.
Staro 26.09.2007., 21:38   #27
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Bass, bass i BASS

Si probao poslušati od nekog frenda ako ima iste, da odeš u trgovinu di si ih kupio pa da poslušaš tamo.
Probaj na neki drugi izvor muzike, neki cd player ili sl.

Danas je meni na pojačalu radio samo jedan kanal preko kompa, stavio na cd player i skužio da mi je banana malo izletjela i izgubila kontakt.
Problem je u tome sto ih niko nema!Probo sma spojit na integriranu i cini mi se da je malo jaci ali je i to pljuga! Eto svi govore smao bass a kod mene toga nema djabe novce bacio ma hebem ti zvucnike vratit cu ih u ve-mil i uzet komponente za te novce i vratim svoje geniuse i deri kad ovo ne stima nikako!
Staro 26.09.2007., 21:44   #28
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Pa daj ih spoji na nešto što NIJE komp, valjda imaš doma nešto?
Staro 26.09.2007., 22:06   #29
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Citiraj:
A hebes mi sve sad stvarno dodje mi da neznam sta napravim bacim kroz balkon meni je svugdje gdje je moguce sub pojacan na max pojacano mi je i pojacam na 4 crtice a ono uopce ne udara jako mozes mirno stavit glavu 1m pored suba!!!!

Sad neznam stvarno sta vise da radim????? u cemu je problem
Ja mislim da ti uopce nemas problem.

Sto ocekujes, da na te cetiri "crtice" se uopce nista ne cuje osim basa?
Ili da bas nabija, a da se ostatak onako laganini cuje u pozadini?
Ako hoces basa pojacaj pa ce ti nabijati koliko hoces.

I na te cetiri "crtice" mogu stavit glavu kamo hocu, to nije podrucje u kojem ce susjedu ispod tebe otpasti zbuka sa plafona.

Dao sam ti link, skini taj mp3 i vidi jel nabija ili ne.
Kratko i jasno i tesko samo 2MB.
Kad to napravis javi jel radi.
Cviljenje, a bez da konacno malo to istestiras tu na forumu ti nece previse pomoci.
Staro 26.09.2007., 23:34   #30
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Pogledajte sta je gamer napiso i to svi govore da ima basa ali ovo je stvanro pre slabo i na 6 crtica je slabo. Mislim da nije problem u meni nego je jednostavno slabo sutra cu probat one testove sto mi je Seba reko ali to je stvarno slabo za bass od 188w jer je slab kao da je 40w
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno