|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pixeli kod digitalne kamere (npr. 0,8 Mpx)
Novi sam u svijetu digitalnih kamera tj. namjeravam kupiti neku digitalnu kameru jer je ova sony-jeva stara oko 7 godina i vele mi da nije više u modi ;-) Sad me zbunjuje broj pixela kod digitalnih, s čime usporediti recimo 800K pixela tj. dali je to dosta za neke amaterske snimke, kućne i tako..? Po nekoj logici značilo bi da kamera može snimat video u rezoluciji npr. 800x1000 = 800K jesam u pravu? Recimo ovi filmovi na računalima su većinom 700 i nešto puta 500-600 pixela. Jel to moguće tak paralelno usporediti? Ako ima neka web stranica di bi to mogo vidit i malo bolje skužit. Probao sam na googlu naprimjer "SONY DCR-SR52 movie exmple" ali ništ.
![]() |
#2 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#4 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako je riječ o kameri koja snima u standardnoj (ne HighDefinition) rezoluciji ...ne. Takve kamere obično umjesto dv codeca koriste snimanje direktno u mpeg2 format. Zato kako kažeš nema prebacivanja u realtimeu preko firewirea niti obrade, nego se fajl prekopira preko usb priključka i samo autorizira u DVD-Video (tu sam isključio jadostavnu montažu tipa rezanje suvišnih scena) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|