|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
tutorial fleshanja wm2003 u drugaciji jezik
Suocen sa takvim problemom i nenailazeci rj na internetu odlucio sam se za eksperimentiranje kako fleshati (ovaj nacin je univerzalan za sve wm osove, i pouzdan je isprobano je na 6 ipaqa i svi su fleshani bez problema, dakle sljedite upute i nista se nece desiti, mozete osteiti svoj uredaj jedino ako u tijeku fleshanja NESTANE STRUJE ili iskljucite KONEKCIJU sa kompjuterom), postupak za sve ostale jezike je identican i ovo je jedna od najsigurnijih metoda. (ovaj postupak je raden za fleshanje talijanskog uredaja na engleski jezik) upute su malo duze ali mislim da su detaljno objasnjene UKOLIKO FLESHATE MOLIO BIH VAS DA SLJEDITE UPUTE; JER NAJVAZNIJA JE PRIPREMA SAMI PROCES MJENJANJA JE JAKO JEDNOSTAVAN Dakle krenimo: Prvo trebate skinuti hex editor (moja preporuka jer cete imati iste slike kao sta cu prikazati u tutorijalu) Zatim skinite WM koji zelite fleshati (provjerite dali postoji podrska za vas uredaj za taj wm) Kada ste skinuli WM otvorite ga rar programom (mozete winrar ili neki drugi) znaci otvarate EXE datoteku sa RAROM (da nebi bilo zabune EXE datoteka je WM koji ste skinuli sa interneta) Kada otvorite EXE datoteku sa rarom onda cete uociti jedan fail sa ekstenzijom .nbf taj fail skopirajte prebacite u neki folder (preporuka je zajedno sa citavim EXE-om jer cete kasnije samo kliknuti na flsh) (npr C:\flash\ zato da imate sve na jendom mjestu) ![]() Otvorite hex editor koji ste skinuli sa interneta i stavite ga isto u isti folder da je sve na jednommjestu ( npr C:\flash\hex\) Sada imate sve u jednom folderu otvorite hex editor (pokrenite ga) u njemu idete file open pa otvorite .nbf fail ![]() Ovo u crvenim kvadraticima vas zanima kao sta vidite oznaceni su sa 1 i 2 tako da cu se u daljnjem tekstu pozivat na njih Kada uocite ta dva kvadratica kod sebe otvorite WINDOWS kalkulator i u njemu se prebacite na scientific prebacite na HEX mod ![]() Zatim u kalkulator upisite 1. ljevi kvadratic (zbrajate) znaci 45+4E+47=DA (rj tog zbroja je DA, zavisi koju verziju wm fleshate dobit cete drugaciji zbroj ali princip je isti ) Sljedeci korak je da od 2. desnog kvadratica oduzmete DA Znaci 9192-DA=90B8 (taj broj je jako vazan jer je on okosnica za bilo koji jezik) Sada kada imate takozvani kontrolni broj samo morate dodati koji jezik imate na svojem uredaju i fleshati Kod mene se radi o talijanskom jeziku pa umjesto SLOVA ENG u 1. desnom kvadraticu upisijem ITA (nakon upisa ITA primjecujete da se 1. ljevi kvadratic promjenio tj brojke su drugacije?) Znaci sljedece je zbrojiti opet prvi ljevi kvadratic sa drugim brojevima (drugi brojevi su jer smo napisali ITA umjesto ENG) 49+54+41=DE Taj DE (za svaki jezik je ovaj kod drugaciji tj zbroj, tako ukoliko dobijete drugi nebrinite) zbrojimo sa kontrolnim brojem (u mojem slucaju 90B8) i promjenimo 2. desni kvadratic tim brojem DE+90B8=9196 Taj broj (9196) treba upisati u 2. desni kvadratic ![]() Sve sta trebate napraviti je spremiti fail (save) i prebaciti ga gdje ste stavili ostatak EXE faila normalni postupak fleshanja pratite upute p.s. NISAM ODGOVORAN ZA NIKAKVU STETU KOJA MOZE NASTATI NA VASEM UREDAJU |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
promjena jezika
pročitao sam sve ali u exe datoteki dobijem tri nbf datoteke i nijedna nije ovo što je na slici. imam njemački sistem i hti bih ga zamijeniti engleskim ali nemogu jer nemam pravi update. kad skidam tu nije update več neznam što pomoč potrebna hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
wm2003 engleski) -->
onda evo linka http://www.megaupload.com/?d=UD0SOO9U nadam se da sam pomogao p.s.napraviti backup POSTOJECEG roma za svaki slucaj dali se radi o njemackom jeziku wm2002 i zelis ga staviti na wm2003?
ukoliko je tako (wm2002 njemacki ------> wm2003 engleski) onda evo linka http://www.megaupload.com/?d=UD0SOO9U nadam se da sam pomogao p.s.napraviti backup POSTOJECEG roma za svaki slucaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
wm2003 engleski)
onda evo linka http://www.megaupload.com/?d=UD0SOO9U nadam se da sam pomogao p.s.napraviti backup POSTOJECEG roma za svaki slucaj |
dali se radi o njemackom jeziku wm2002 i zelis ga staviti na wm2003?
ukoliko je tako (wm2002 njemacki ------> wm2003 engleski) onda evo linka http://www.megaupload.com/?d=UD0SOO9U nadam se da sam pomogao p.s.napraviti backup POSTOJECEG roma za svaki slucaj |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok posto nemam CE dali bi mi mogao poslati ili uplodati negdje pa ti vratim fail (dakle trebam ENGLESKU verziju a ne NJEMACKU, i par minuta vremena) mozes na rapidshare uplodat ili poslat na mail jarisa@gmail.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ono što sam skinuo jelda |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |