|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
![]() Uglavnom ovih dana bi triba uzet novi pc, ovaj stari svakin danom sve više umire. Uglavnom bi mi sluzia za filmove, internet (radim preko interneta), muziku i dikad za cod. U konfiguraciji mi nisu toliko bitne neke đžinovske performanse koliko tišina i stabilnost (stabilnost = da se komponente ne zagrijavaju previše i da ne rikne sve pri prvom padu napona). Uglavnom, periferija mi ne treba - monitor uziman od iduće plaće, zasad može i ovaj lg f700b. Ne triba mi ni neka ultra jaka grafička tipa 8800 jer ne igran igrice. Na raspolaganju je 6-6.5k kuna u gotovini (ustvari iman oko 5.5 ali triba bi uzet na firmu priko prijatelja). Tribalo bi sve bit iz istog dučana. CPU: Planira sam sa E4400, ili možda E6750, s tim da nisan siguran koliko bi mi se isplatia e6750 koji je 500 kuna skuplji. Inace, planiran clockat cpu do 3.0, a na toj frekf, koliko san vidia u testovima, razlika i nije tako velika. CPU COOLING :AC Freezer 7 pro - dosta je tih, a još kosta ispod 200 kuna. Sviđa mi se još i sonic tower, ali za njega bi triba još neki tihi vent za 80-100kn tako da bi me dosa blizu 400 sta je skupo. MBO: Najrađe bi p35c-ds3, jer ima podrsku za ddr3 sta bi kasnije moglo bit korisno, a još ima i intelov raid kontroler sta bi mi koristilo jer planiran napravit raid 0. Ako nekim slučajem te nema onda neka sa p35 chipsetom, sa 3 pci solta. SLI mi ne triba. DDR : iša bi na kingmaxa 677, ili na onog novog cruciala sta je dosa u links, a isto je jeftin. 2 keksa po 1gb pa bi kasnije uzea jos jedan. GPU : Najrađe bi x1950gt ili neku nvidiju 7900. Planiram uzet 20-22" monitor pa nisan baš siguran oce li bit dosta 256mb rama ili moram uzet 512. HDD : 2 samsunga po 160 gigabajta. Stavia bi ih u raid 0, iman seagate seriju 10 od 160gb za backup. Inace, o samsungu dan cua dobre kritike u pogledu tišine i zagrijavanja, ali ako više to nije slucaj onda mi predložite nekog drugog proizvođaca. BTW, nadam se da je moguce imat tih pc sa 2 harda (seagate je u onom vanjskom kucistu). PSU : Seasonic 430w. Za njega san procita da je tih, ali u zadnje vrime pojavljuje se neko cvrčanje pa nisam baš siguran. Uglavnom, volia bi da mi preporučite nešto tiše i jeftinije ako postoji. 600 kuna za napajanje je plafon. CASE : Antec p182. Ovo mi kuciste predobro izgleda i još je k tome ima i zvucnu izolaciju tako da bi definitivno uzea njega. OPTIKA: Neku SATA dvd pržilicu. Po mogučnosti lg. Bilo bi dobro da ima lightscribe, iako nisan bas vidia sata pržilica sa tom mogucnoscu. TV: Ako se uspije ugurat u budjet volia bi da stavite neku tv karticu. Po mogucnosti hibridnu, sa solidnim daljinskim. Možda bi ona leadtekova dt200 h billa dobra, iako nisan siguran jer nigdi nisan naša review. Eto, to je to. Ne zaboravite da sve mora bit iz istog ducana. Jos ako bi me moga neko prosvijetlit o tome kako se kupuje priko firme bilo bi super jerneman iskustva u tom području, tako da na vrime znam sta triban napravit. BTW oprostite na nepismenosti, pisem ovo na brzinu. Unaprijed hvala ... Zadnje izmijenjeno od: kundak. 13.09.2007. u 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
ok je konfa...neam bas vremena sad sve citat... al prek firme kupujes na r1 racun...ovo sam naso pa... - R1 racun namijenjen je svim fizickim i pravnim osobama (u sustavu PDV-a) za odbitak pretporeza (PDV) ako ostvaruju na njega pravo, - temeljem izdanog R1 racuna, placanje moze biti vrseno i putem ziro-racuna (ali i ne mora), - temeljem R1 racuna, fizicke osobe (koje ostvaruju pravo na priznavanje troskova poslovanja, odnosno koriste isti za zaduzenje trg. robe, potr. materijala i sl.) kao i pravne osobe mogu isti koristiti za knjizenja troskova poslovanja ili zaduzenja materijala, roba,.... - ako se R1 racun placa gotovinom, tada maks. iznos R1 racuna smije biti do 5000 kn, ako se placa preko ziro-racuna, iznos nije ogranicen - "obican" racun ne moze biti kod fizickih osoba (koje obavljaju neku samostalnu djelatnost) biti koristen za knjizenja na ime troskova ili odbitka PDV-a (ako imaju na njega pravo) - na R1 racunu obavezni su podaci o kupcu, zajedno sa poreznim brojem, dok na "obicnom" to nije potrebno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
CPU: E4400, MBO: P35 DS3R, MEM: Kingmax 667 ili Crucial Rendition, HDD: Samsung T166 ili Western Digital AAKS, PSU: Corsair VX450W, OPTIKA: LG GSA-H62N. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Komponente nisu iz istog dcana. Inace, kakav je ovaj corsair ? Procita san da ih izrađuje isto seasonic, je li to slucaj i sa ovim ? I ako bi moga neki prijedlog tv kartice ... Zahvaljujem RAZER i bliss. Zadnje izmijenjeno od: kundak. 13.09.2007. u 18:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Bolje se nemoj kockati sa Seasonicom kao što ja jesam i sad požalio. Taj Corsair je baziran na dotičnom Seasonicu, ali zasad se još nisu javljali slični simptomi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo, pogleda san na silent pc i ispada da je vx jako dobar. Ima one cool sleevane kabele, veliku ucinkovitost i dosta je tih. Izgleda da ga isto radi seasonic jer ima vecinu komponenata isto. TX na preporuci. Jos da napomenem da je ostalo neodgovorenih pitanja ka sta su isplativost e6750, potreba za 512mb rama na grafi, preporuka tv kartice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
E6750 ti nije isplativ, pogotovo ako kupis P35 ili Asus P965 plocu. U tom slucaju radije idi na E2160, E2180, E4300, E4400. Najisplativiji je E2180. Ako ces clockat na 3GHz kako si gore rekao, neces osjetit razlike koji god C2D imao. 512MB rama na grafi ti nece trebat ako se igras na rezolucijama manjim od 1600x1200 ili 1680x1050, to to ziher. Uzmi X1950GT dok ih jos ima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pardon na OTu ali ne mogu da ovo ne spomenem: SRV smrade makni tu bubu iz siga, sad sam čistio monitor zbog tebe ![]() E da što se napajanja tiče zašto nitko ne spominje Tagan 420W i-xeye...
![]() |
#10 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Masno je skup, a Tagan i nije više nešto, kao što govore za Seasonica, dva tri procvrčala i nijedan ne valja ![]() Nađe se puno bolje za tu cijenu, iako je meni to napajanje radilo savešeno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Ista stvar je s Seasonicom, pred 2 i više mjeseca svaki treći post je bio "Seasonic 380w a ako imaš para 430W", i sad odjednom ne valja. Crklo par tagana i svi kenjaju po njemu... Ja bi ga bez problema opet uzeo, imao sam ovog kao i buljo i radio je perfektno! OT: @SRV-smijem staviti bubu u sig ![]()
![]() |
#15 |
Premium
|
Uglavnom, ja cu najvjerojatnije uzet ovog vx - novija je serija za razliku os s12 pa su valjda napravili neka poboljšanja, ima sleevane kabele, po reviewima je tisi pri umjerenom loadu (negdi do 350w). Zanima kakvi su ovi adda ventovi - vidim da se niko ne žali, ali nekako mi je sumnjiv taj ball bearing. I jos ostaje tv kartica ... ![]() EDIT : Vidim da je u linksu vx 100 kuna skuplji nego u optimuma (u kojeg nemogu kupovat = split). Po kojoj su logici te cijene formulirane !!?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Heh, to ce to znat ![]() Glede ball-bearinga, i je bolje da je ball bearing u napajanju. sleeve ima manji vijek trajanja. Dalje, Seasonic je nekad ugradjivao Yate Loon sleeve ventove, ali su se pokazali nepouzdanim za napajanje, pa su presli na ADDA-u. ADDA je jako dobar vent, budi bez brige ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Mislin uzet sve u linksu,a tamo nemaju bas neki izbor gigabytovih maticnih - preporucite mi neku osim gigabyta a da je se da clockat, preferiram 3 pci (zvucna, tv, i bez. mrezna kartica) i da ima dobar daid kontroler. Bilo bi super da svoj prijedlog i obrazložite. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Tagan je loš (nove serije) jer mu držanje napona na railovima nije jača strana a navodno niti šum nije baš nekakav...A cijena mu je previsoka. A U01 kojim se Tagan mislim proslavio, neopravdano drži visoku cijenu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
User Registered
|
baš suprotno tagan je jako kvalitetan i tih pa njegova napajanja koristim godinama i trenutno imam 580 W ATX 2,Super Silent TG580-U15, Easycon isto tako preporučam da ako želiš tiho i kvalitetno računalo obavezno kupi a nije ni skupi potenciometar za ventilatore tako da ih sam možeš regulirati po potrebi ![]() naravno nemoj ni zaboravit na kučište! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Neka si on rađe kupi Corsair napajanje ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Mislia sam da samo rjesili napajanje.... Aj predlozite neku mbo i tv karticu ![]() EDIT: Evo vidim da su ipak nabavili nesto p35 ploca u linksa. Sta mislite o asusovoj ASUS P5K-C/P5k ? Koliko san vidia ima bolje rjeseno hlađenje + it comes in BLACK ! Jedino sta ima onaj jeftini raid (p35c-ds3r ima intelov). Enivej, je li AUSUS kvalitetniji od gigabytea ? Sta vi preporucujete ? http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.250 http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.210 Zadnje izmijenjeno od: kundak. 15.09.2007. u 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Nista ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
User Registered
|
pa ako možeš nabavi MBO koja ima pasivno hlađenje jel će ti i ona dosta utjecat na razinu buke iz kompa to se posebno odnosi za cooler za northbridge koji je malen i uvijek po defaultu namješten na najveću brzinu okretaja što naravno u konačnici znači iritantnu buku! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
U zadnje vrime vecina je pasivno, samo je pitanje koliko je dobra izvedba u pojedinih modela. Kazu da se p35 ne grije toliko, tako da ako mi ne triba bas neko dobro hlađenje chipseta rađe bi ona uzea gigabyta. Gigabyte ima alu hladnjake, a asus bakar + heatpipe ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
kundak pogle www.adm.hr ima sve sto ti je preporuceno i jeftiniji su od linksa.
![]() |
#27 |
.
|
Uzmi P5K-C ako želiš imati ploču koja će podržavati i DDR2 i DDR3. P5K (vanilla) bi bila dobar izbor, kao i ploče iz GB-ove serije P35 DS3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
btw taj tvoj Easycon je upravo i najgora njihova serija, pogledaj kaj je Vex-u tu na forumu napravio baš takav Tagan... a i baci oko ovdje (uvjeri se u kvalitetu Easycon-a 530W) NHF ali za te pare ima kvalitetnijih napajanja http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=18
![]() |
![]() |
#29 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Enivej, ako neko ima nesto pametno rec o tome neka sad kaze ili neka zauvjek suti .... ![]() Zadnje izmijenjeno od: kundak. 16.09.2007. u 14:40. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Vidim da je u links dosla abit ip35. To mi izgleda ka odlicna ploca. Koliko je bolja od gigabytea, preporucujete li je ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|