|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Promjene na staroj konfi
Imam 3200+ Venice 1 gb ddr CL2 6600 gt 320gb disk seagate napajanje chieftec 450w Pitanje je sljedece: Da li je moguce napraviti sta iz ovog stroja da moze igrati Bioshock, crysis, COD2... na medium detaljima reza 1024*768? Razmisljao sam zamjeniti graficku sa: VGA Ati Radeon X1950GT, 256Mb GDDR3, 256bit, Dual DVI, PCI X te eventualno clockat proc. Koliko bi to pomoglo za igranje navedenih igri. Pare su naravno problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav
Moje mišljenje je da če teško biti moguče igrati s tim kompom(možda)ako promjeniš grafu i još obavezno 1GB rama.Osobno mislim da je to teško savjetovati jer se podižu kriteriji(zahtjevi nadolazečih igara) i traži se puno(jak hardver)S obzirom da se kupuju grafe tipa 8800GTS-GTX a za sve ispod postoje sumnje i savjeti o neisplativosti kupnje slabijih grafa kao i procesora Dual core X2 i Core 2 duo. Naravno sačekaj mišljenja i savjete ostalih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pol gige rama nebi bilo problem kupit jer je 290kn. Mislim da 2gb netreba jer tesko da mogu igrati sa large texturama, a koliko ja znam to najvise guta ram-e. Svi pricaju kako su 1950 kartice jako dobre i da su zapravo ubojice 8800 a pogotovo 8600 serije, ali i novije generacije ati-evih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ti eventualno moreš prodati svoj procesor, kupiti kakav polovan X2, tu X1950 karticu, još memorije i onda igrati DX10 igre u DX9 modu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nazalost promjena proca ne dolazi bas u obzir jer bi morao mjenjati i maticnu (pise da ne podrzava X2 procesore, inace je soc. 939). Puno za***ancije. Nis pricekat koji dan pa pogledati po forumima kako se vrti bioshock na raznim konfama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozzz
DDR RAM 1024Mb PC3200 , Corsair Value Select, 3 godine jamstva,=340KN mislim da bi optimum bio 2GB rama za nadolazeče naslove. "Pol gige rama nebi bilo problem kupit jer je 290kn." neznam gdje si gledao ali to je onda neisplativo. Grafička koju si naveo je odlična kao što je kolega McG napisao i sam imam 1950XT ali vidjet čemo kako če se ponašati kad dođu igre. Glede ploče ukoliko nepodržava X2 procesore podržava sigurno jednojezgrene jače tipa 3700,3800-4000 sa kojima možeš dobiti dosta na snazi stroja.cijena na tržnici 300-350KN.Nemožeš napraviti neki bijesni stroj ali možeš značajno poboljšati performanse sa ovim promjenama. Naravno izbor je tvoj ti najbolje znaš šta i koliko možeš. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gledao sam SuperTalent, CL2, jer vec imam takve dvije plocice. Ima u info gami soc. 939 4000+ za 539kn, kad bi se to dalo naci za 300 kn rabljeno.. gladi bradu Hvala svima na pomoci. Upravo odpakiravam demo bioshocka da vidim kakva je trenutna situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Našao sam na više stranica opise u kojem piše da podržava A64 i FX proceve do (upto) 3800+. Malo mi je neobično da ploča sa nF4 Ultra chipsetom ne podržava X2 proceve, ali tako piše. I zato pazi šta kupuješ! http://store.directlycheap.com/mb-nf4uk8.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Uh sranje... a našo sam 4000+ sa 1mb cache ![]() Mislim da nema smisla da kupujem 3800+ kad imam venice 3200+. Bolje da kupim zalman hladnjak i da clockam na 2.5 GHz, sto je ekvivalent 4000+ ako se ne varam??? Sta mislite? Zadnje izmijenjeno od: DEEMon. 22.08.2007. u 10:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako imaš Venice (ili bilo koji drugi A64 SC CPU kad smo već kod toga) nema ti smisla kupovati drugi SC osim ako je jako, jako, povoljan i provjereno ti daje dobre mogućnosti (što u prijevodu znači da bivši vlasnik clocker garantira da vozi na 3GHz npr.) ili da ti je crko CPU... Čak je i Dual Core s939 investicija već upitna ali SC je definitivno potpuno besmislena danas... Ako ipak oćeš ostati na s939 (ja očito jesam) frkneš taj Venice za 200-250kn i ubodeš neki x2 za 600-700kn i miran si još godinu-dvije... Tako sam ja napravio...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|