|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Dali se isplati sada uzimati dx10 grafe,jer sam čuo da kad dođu dx10i gre ove sadašnje dx10 grafe ih neće imati snage pokretati kako treba. Drugo,mislim si u novoj konfi uzeti Intel E4400,ali me ovaj jedan prodavač u dućanu gdje mislim uzeti to uvjerava da mi je za gaming najbolje uzeti AMD proc,jer da kao sadašnje matične nisu dovoljno dobre za intelove procesore(?!). Treće,htio sam uzeti asus matičnu i optiku,ali ovaj kaže da ne uzimam asus jer je precjenjen bez razloga. Neznam jeli on to meni prodaje maglu u nastojanju da uzmem ono što njemu odgovora ili ovo gore drži vodu? Btw. sutra mi taj lik slaže konfu pa ću je postat ovdje da vidite jeli to što valja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav
Njegova priča nedrži vodu barem ne više.Glede dotičnog procesora(4400)odličan izbor visok množitelj dobar proc za clockati.Za Intel imaš odlične ploče kako Asus tako i Gigabyt sa P35 čipsetom nemožeš promašiti bilo koju da uzmeš sve zavisi od "buđeta" Glede grafike to je jedino dobro rekao bolje još pričekati eventualno kao alternativu uzeti neku jeftiniju pa kasnije kupiti pravu grafu za DX10. Ali kad postaš predloženu konfu moči če se bolje predlagati i komentirati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
@tdominov Asus ili Gigabyte da nemožeš promašiti? Ooooo možeš, možeš promašiti i još kako možeš promašiti... Posebno ako ciljaš na visoki overklok... Treba se dobro paziti da se peca određene modele koji su provjereni, pa ček nekad i idređene revizije... @Fonzerelli Ako kupuješ DX10 grafu radi DX10 onda ti moram reć da to baš nema smisla, to ti je kao i sa npr radeonom 9700 ili FX5900 koji su bili napredna tehnologija DX9 u high end paketu i što je bilo? Dok su stigle igre koje su bile zaista prave DX9 igre to je već bila krama... Inače ako već kupuješ DX 10 grafu, onda ti je to 8800 (bilo GTS ili GTX) ili Radeon x2900 nema smisla niže uzimati, barem ne radi DX10 dakle ako nemaš 2 soma za grafu kupi si x1950gt ili 7900gs i uživaj... Nije točno slobodno možeš uzeti Intel procesor, dapače inteli su lak i brži iako u igranju nisu toliko brži kao u nekim rugim stvarima to je nebitno naklokani 4400 (pa čak i na stocku) malo koja igra danas može ozbiljnije uposliti (ne računam neoptimizirana smeća koja su nabacani drek od koda kao Dirt npr) prema tome nemaš straha... Pa Asus u principu i je precjenjen bez razloga, posebno optika, ja bi uzeo ploču po točno određenom modelu ali gigabyte je nekako best buy trenutno s svojim modelima za Intel pa gledaj neku njihovu... Optiku si uzmi neki provjereni model imaš dosta preporuka o tome po forumu što je isplativo... Ako ti sutra slaže konfu onda si zakasnio s pitanjima, osim ako misliš da ti slaže prijedlog...
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ne slaže sutra konfu,nego samo prijedlog. Mislio sam uzeti 8800gts,ali sad se dvoumim da uzmem x1950pro pa kasnije neku dx10. Vidim da dosta toga varira od modela do modela,pa ako neko može preporučit matičnu(do 800kn,ako za nekih 200kn više mogu dobit nešto dosta bolje onda može i do 1000kn) i optiku(do 300kn). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Pozdrav
Gigabyte P35-DS3, s775, intel P35+ICH9, FSB 1333/1066/800MHz=810KN ovo je preporuka imam dotičnu odlična ploča. DVD upisivač Pioneer DVR-112DBK, DVD±RW, 18x DVD±R ,8x DL, black=233KN Ili eventualno neku LG optiku ili Samsung. Ovo je iz ADM-a iz ZG-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Evo ovo mi je složio taj u dućanu,pa prokomentirajte jeli valja/što bi mijenjali. Intel LGA775 Core2Duo E4400 2.0ghz Power Supply FORTON 400W MBO Gigabyte 8i965PS3,S.775, Ram DDR 1GB PC 6400/800 APA x2 DVD/RW LiteOn 16x Sata Hard disk Samsung SATA 2 320GB SP VGA NVIDIA 8800GTS 320 MB Sharkoon Rebel9 ecenomy bez PS Čini mi se da neke stvari nisu do kraja napisane,ali pošto sam newb nemojte zamjerit ![]() Edit: Ovu sam konfiguraciju mislio orginalno kupit,znači promjenila se matična,napajanje,optika i kućište. Procesor: Procesor Intel Core 2 Duo E4400 , 2.0GHz, socket 775, 2Mb cache Matična: MBO ASUS P5B, i965, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, s. 775 Memorija: RAM PC-6400, 1024MB, DDR2, PATRIOT, DDR2 800MHz x2 Hard disk: HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII Grafička: ASUS EN8800GTS/HTDP, GF8800GTS, PCI-Ex16,320MB DDR3 320 bit Napajanje: Napajanje COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power, ATX2 v2 Kućište: Kućište THERMALTAKE Mambo VC2000BNS, MIDI, crno, bez PS Optika: DVD±RW ASUS DRW-1814BLT, 18x, crni, Dual layer, LightScribe, Serial ATA, retail |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pioneer i LG su trenutno najbolji izbor za optiku. Nekad je Asus bio rebrandani Pioneer, ali ne znam da li je još uvijek tako. Na ostale komponente nemam prigovora.
![]() |
#10 |
Banned
|
pozdrav
Ja bi tu jedino promjenio novu ploču i uzeo neku sa P35-čipsetom bilo Asus ili Gigabyte sve zavisi koliki je "buđet" ali ploča ima več od 800-1000KN možeš birati za ubuduču nadogradnju a toliko su i otprilike sa 965-čipsetom. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User