|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Gaming konfiguracija do 30.000kn
Evo, posto proslo pitanje nije bilo "po pravilima", odnosno bilo je neozbiljno shvaceno od strane moderatora, onda moram postavit novo pitanje ovde. Trazim najbolje slozenu gaming konfiguraciju do 30.000kn koja bi sluzila prvenstveno za igranje. U cijenu ide sve - dakle kompletna konfiguracija - SA monitorom (LCD, minimalno 22"). Bilo bi pozeljno da je orijenitrana prema nVidiji, dakle nvidija chipset, nvidija graficka. Takodjer bi bilo dobro da ima dva raptora 150gb u raidu + jos jedan veci disk za "podatke". Quad-core intel extreme procesor pozeljan. Dakle, nesto slicno ovome: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5000026 ali ako moze bolje za tu lovu (plus, ova njihova konfa nema monitor). Hvala. |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
sam umjesto SLI GTX, staviš 8800Ultra, izbaciš zasebnu zvućnu karticu i taman ti ostane za monitor. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ovako - kao prvo - užasno glupo je pljunuti toliko love za takvu konfiguraciju. No, ako su ti roditelji bogati i ako te jako vole, onda gledaj da uzmeš nešto ovako: Kao prvo, bilo bi nevjerojatno glupo uzeti bilo što manje od Dell 3007WFP. To je odličan 30" monitor, s 2560x1600 rezolucijom i S-IPS matricom. Košta oko 11000kn (samo ga nikako nemoj uzeti u Ve-Milu, tamo je skuplji). 22" monitori koje si spomenuo imaju 1680x1050 rezoluciju, pa ti sad računaj što dobijaš s Dell 3007WFP (a i svi 22" modeli koriste TN matrice...) Što se tiče same konfiguracije: Procesor: Q6600 Memorija: npr. 4x1GB Super Talent 1000MHz Grafika: 2 x 8800GTX u SLI 2 x 500GB Samsung HDD + eventualno 150GB Raptor za sistem (iako je to IMHO glupo - em su glasni, em se jako griju, ek koštaju puno, a performanse im nisu nešto ludo bolje od novi 7200 diskova) / ili pak 2 x 750GB Seagate Barracuda 7200.10 Optika: Pioneer DVR-212 (ili LG) Napajanje: Corsair HX 620W Kućište: neko kvalitetno kućište, tipa Lian Li ili Silverstone (ja bih recimo stavio Silverstone Temjin TJ07, ili eventualno TJ09 / TJ10) Što se tiče matične ploče - ne pratim baš SLI ploče, netko drugi će ti bolje znati reći. Samo znaj da je to debilno bacanje para - npr. kod Q6600 nećeš još dosta vremena koristiti te 4 jezgre, budući da je trenutno tek nekoliko igara koje podržavaju toliki broj jezgri itd itd. Ako već kupuješ takvu pilu, složi neku konfiguraciju za oko 12k kuna i uzmi Dell 3007WFP - to će te ispasti manje od 25k kuna. Znači nešto tipa E6750 (iako bi komotno mogao staviti i E4400), 4x1GB Kingmax 667MHz / 800MHz ili Super Talent 800MHz CL5, jedan 500GB Samsung, ili 2x 320GB (meni je uvije draže imati barem 2 diska u kompu), 2x8800GTX SLI, Corsair HX620W, Antec P182 ili CoolerMaster Stacker itd. No ne znam zašto uopće ovo piše, tak je jasno da nikad nećeš kupiti to... |
![]() |
![]() |
#5 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
ja da sam na tvojem mjestu bi radije uzeo dobar mobitel, gaming lap i gaming komp za tih 30000, ali su tvoje pare... (možda bi mi ostalo i za muziku u auto) |
|
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Npr. procesor qx6850 kuciste - ovaj model silverstona ne vidim gdje se moze kupit. Sta fali npr. kandalfu lcs? Ili stackeru 832, itd. Sto se tice maticne ploce, moj izbor bi bio asus striker extreme, ali mozda netko ima bolji savjet... Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
A tko ti je molim te rekao da 2x8800GTX SLI ne može raditi na 30" Dellu? Jesi probao? Odi na Hardforum, tam dosta ljudi ima upravo takav setup. Uostalom roditelji su ti bogati, kupit će 2x 9800GTX kad izađe, pa će noviji naslovi opet dobro raditi. OK, ako je tebi draže imati monitor s 1680x1050 (samo za takav monitor ti ne treba 2x8800GTX) i nekakvo "bolje" kućište (samo molim te - koja su to bolja kućišta od Lian Li / Silverstone / Stacker / antec P182?) Bolje napajanje? žHoćeš reći naspajanje od 1000W koje NIKAD nećeš iksoristiti? Corsair HX 620W je jedno od najboljih napajanja koje možeš uzeti, a pogonit će 2X8800GTX kao od šale. A budući da želiš staviti Extreme procesor - vidi se da neželiš ništa drugo negobacati pare. Ajde molim te odi pogledati kolika je cjenovna razlika između Extreme i E6750, a zatim odi pogledati kolika je razlika u performansama, pa mi reci što si zaključio. Ono - nema gluplje stvari od pljunuti lovu za Extreme, a u isto vrijeme uzeti 22" monitor naspram 30" monitora. To bi mogao učiniti samo kompletni idiot. A što se tiče tvojeg "računala ispred vremena" - to je jednako tako idiotski. Stotine i stotine primjera su pokazale kako je nemoguće kupiti "računalo ispred vremena" i to se u pravilu uvijek svodi na prejako računala za trenutne potrebe i preslabo računalo za "buduće" potrebe. A da ne pričam kako će kroz godinu-dvije to računalo od 30k kuna jedva vrijediti do 1000€. Ako će ti trebati Q6600 u budućnsti - zašto potrošiti 2000kn danas, kad ćeš ga moći dobiti za nekih 100€ u trenutku kada bi eventualno mogao i trebati te 4 jezgre?? Opet jednako idiotski. Sve u svemu - jadni ti roditelji, ja bi na njihovom mjestu prije poslao razmetnog sina u neki Internat ili radni kamp, a ne tu trošio neke silne pare da bi se on hvalio kako ima najskuplje komponente u računalu... |
![]() |
![]() |
#9 | |
-------
|
Citiraj:
Kupil si to kaj sad imaš, a celo vreme se trudiš ostaviti dojam nekog kome novci nisu problem. Ono moje da nisi ništ od toga kupil se odnosilo na sve te GTX, Quad-core, konfiguracija snova gluposti. Ti to tak i tak dobro znaš, ali nemaš pamtnijeg posla pa provociraš. Kaj ti je tak teško priznati da se voliš preseravati i da voliš biti u centru pažnje? Ne znam za druge, ali meni tuđe konfiguracije, rezultati u bencmarkcima, broj postova i ostalo ne znači ama baš ništ. Moreš do sutra slagati i kupovati kaj te volja, ali to ne bu promijenilo činjenicu da žudiš za tuđim odobravanjem i pažnjom. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
poslikaj ako kupiš tako nešto pa postaj tu.... trebalo bi zabraniti(brisati) clanovima višestruka otvaranja topica tipa : slozite mi konfu cca 30 000 kn a na kraju ne kupe niš'. jer osim takvih ima i normalnih ljudi kojima fakat treba dobar savjet 'PCExperata' kako za određen(normalan) iznos izvuci sto bolji komp. P.S. onaj link sto si dao u prvom postu... ne vidim vecu debilanu nego dati 30 000 kn za komp koji ima vodeno hladjen proc, a dve grafe kuhaju unutra na 'zracnom' LOL
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Razlika je u nekih 5500kn, dakle - hvala - extreme quad sam odbacio kao opciju ![]() Citiraj:
![]() Ali trenutno se sve igre prebacuju na DX10 grafiku, tako da moram imat racunalo spremno za DX10, i da vrti sve naslove bez problema barem jos 2-3 godine. Citiraj:
![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
#12 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Uz to je i ![]() Od svih savjeta dao si ... 0 korisnih. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
gorluk i McG zakaj se opce borit s njim? pustite ga |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() |
#15 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Inace je Kandalf LCS dobio vrlo visoke ocjene sta se hladjenja tice. |
|
![]() |
![]() |
#16 | ||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
znam ja dobro što je kandalf LCS i sto je 8800 na vodu(posjedujem) pa bas zato i znam kako se zove grafa koja je vec tvornicki hlađena vodom. a to se na onom linku ne vidi po nazivu, tj grafe su zracno hladjene. što u kompu od 30k kn je LOL teški Citiraj:
napravio, vidim razliku pa znam o cemu pricam. ne c/p neke benchmarkove s weba, već stojim iza svoje izjave. velim, kada kupis, poslikaj, inace bi ovo trebalo lockati, kao sto su lockali i ostale tvoje topice o 'dream PC-u'
![]() |
#18 | |
-------
|
Citiraj:
Cijela ova tvoja tema je off-topic, ali piši ti samo i dalje. Bar budu ljudi imali materijala za omiljenu temu na Svaštari. Naravno da sam ti dal nula korsnih savjeta kad ne znam slagati imaginarne konfiguracije za tebe i ostatak DFP-a. Uglavnom pošto se skupilo ljudi koji vide da ovo nema smisla, ide tema pod ključ. Kad kupiš sve, javi pa se otključa da se moreš pohvaliti. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|