|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gigabyte 7600GS i hladjenje
Dosao mi frend s problemom...radi se o ovoj pasivno hladjenoj kartici http://tinyurl.com/2n6bhb Problem je sto se kartica vrlo jako grije, nakon pola sata 3DMark 05 iz windowsa se ocitava core temp od 84 (otvoreno kuciste na podu, u sobi temp 24-25), u idleu zna biti i preko 70. Sto mozda i ne bi bilo tako cudno za jednu pasivnjacu, ali cim se malo zagrije pocne artefakte bacati pa sumnjam da je memorija mozda vec riknula. Gledam malo ja taj cooler, cini mi se da opce ne hladi memu, tj. ne dodiruje mem. cipove nego je jedno 2 mm iznad, a na vanjskom dijelu pogotovo ne jer su samo ona alum. pera iznad memorije. Malo mi je to cudno, a valjda po njima taj DDR2 na tim taktovima ne treba hladjenje. E, sad, s obzirom da je pod garancijom vjerojatno bi to trebalo reklamirati? Zanima me ako ima jos vlasnika takve kartice kakva su iskustva s grijanjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni su isto temp. jako visoke...Idle oko 80, full load čak do 90 (klokana)...Al ja neam sličnih problema. Meni najnormalnije radi na tim temperaturama! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Najbolje da odete ganjat garanciju, izgleda da mema rikava. Ako hoćeš probat možeš napravit slijedeće. Kao prvo skini pasivnjak sa kartuše, očisti žutu skorenu pastu i stavi nešto kvalitetno na GPU Artic Silver5 ili Ceramique. Očisti pasivnjak od prašine, onda odite u dućan uzmite neki 120mm vent, sredite ga da radi na 5V i nekako pričvrstite za grafu ili usmjerite da puše prema grafi. Ako vam se neda kupovat vent, makni zaštitu od PCI slota ispod grafe - dosta pomaže u skidanju tempi. I btw taj hladnjak i nije napravljen da hladi memoriju. Ja sam imao tu samo je bila AGP i imala je drukčiji pasivni hladnjak, grijala se do nekih 80 °C dok sam ju silovao u 3D Čmarku, u COD2 i manje do 74 °C ak se ne varam. Maknuo sam zaštitu od PCI slota iza na kućištu to je skinulo jedno 5 °C i imao protok zraka kroz kućište, slab ali dovoljan 2x80mm na 5V (oko 950 rpm's) usis/isis. To je dosta važno ako imaš pasivnjaču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Gle ova moja nije imala zamijenjenu pastu i nije puhalo ništa po njoj. 74 °C za vrijeme igranja COD2 za jedno hlađenje sa malenim komadom aluminija nije uopće loše. Za nekoga kome je tišina na prvom mjestu ova rješenja su neprocijenjiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
A ja bi uvijek radije dobar pasivni cooler na kojega je lako staviti 120-ku da lagano piri na 5 ili 7v i uvijek je tise nego kod bilo kojeg aktivnog stock coolera.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|