|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
pitanje o Klokanju
pozdrav ljudi ovako zanima me samo pismeno za sad što bi ja i koliko mogao sa ovim svojim komponentama. mislim na sve od ploce do procesora. i jeli mi dosta samo procesor da dobijem brzinu dizanje windowsa programa i igranja igri. naporan sam al nadam se da me nečete razočarat ![]() ![]() evo komponenti -Polje Trenutna vrijednost Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ Naziv matične ploče Gigabyte GA-M57SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce 570 SLI, AMD Hammer Sistemska memorija 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Tip BIOS-a Award Modular (03/22/07) Grafička kartica NVIDIA GeForce 7900 GT/GTO (256 MB) 3D akceleratorski čip nVIDIA GeForce 7900gt |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
na ovo pitanje je nemoguce odgovoriti jer npr. procesor e6600 proc koji se ***eno kloka prosjek je da se da dic s 2.4 na 3.7 a tebe moze bas zapast onaj koji neces moc dic ni na 3.0 ili pak ces moc na 3.9 ovaj primjer veijedi i za sve ostale komponente tvog kompa a neki optimalni overclock ces dobit testiranjem i igranjem i samo time i da nije crokanje neg clockanje imas dobar komp i nevidim razlog da ne nepotrebno clockas (potrosis pare na colere razne i utuces vrijeme u to) a ako ti bas igra veliku ulogu dal ce ti se win dici za 20 ili 22 sekunde onda bar pricekaj zimu i nize temperature pšogotovo ako nemas klimu tolko od mene pozz ![]() EDIT:procito sam komponente u moj komp i savjetujem da opce neklokas jer vidim da nisi bas u svijetu PC-a, jer samo mos nekaj skurit itd itd |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Dajmo da clockaju...
Kuharica: Sve o overclocku Citiraj:
Tražilica + puno dobre volje, strpljenja, kutija bajadera i štivo za besane noći tokom testiranja komponenti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ok hvala svima. ma znam da je pc dobar. inace oni sto imaju slabiju pilu dižu da bi bila ko sad moja. al u stvari mislio sam kad imam sve dobre komponente pa zasto nebi iskoristio do kraja to sto imam. ok nije potrebno jel i sad radi dobro nemam rijeci. nisam mislio to dizat nego me samo zanimalo sto misle strucnjaci o tome. hvala jos jednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ali iskreno rečeno osim procesora i matične nisi naveo ništa. Niti kakvo hlađenje imaš, niti kakvo napajanje imaš, točan model RAM-a... Također nitko ti ne može reči koliko bi to išlo jer svaka komponenta ide koliko ona sama može, ako meni takav CPU ide na npt 3GHz kod tebe ne mora ići tako. OC nije nešto kaj ćeš naučit preko noći, jednostavno se moraš igrat, samo ako nemaš baš nikakvog pojma o tome kaj radiš igra te može koštat. McG je dao dosta materijala
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
IMHO ne isplati ti se clockati ista osim procesora. Tesko da ce te spasiti 50-100MHz vise na grafickoj ili jace zategnute latencije na memoriji uz vecu voltazu. Mozda lijepo izgleda na testovima, no u stvarnom zivotu ti prakticki nista ne donosi. Dizanjem graficke mozda dobivas par framea vise, no s obzirom da se sve kartice nove generacije stvarno pakleno griju i same po sebi nemaju dugi vijek trajanja... Sto se dodatnih ventilatora tice, ukoliko imas adekvatno hladzenje proca dovoljno ti je investirati u neki 80mm da lagano puse po chipsetu i memoriji. To je dovoljno da vise ne budu vruci nego mlacni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Vidim nikad nisi klokao grafu pa ne znaš ![]() evo ti primjer što radi 7900GT kada se overclockira http://forum.pcekspert.com/showthrea...Leadtek+7900GT 37 ili 46 FPS-a u COD2 nije baš mala razlika zar ne? ![]()
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
S obzirom da su mi dvije vec krepale usprkos dodatnom hladzenju smatram da sam ih clockao i previse ![]() Trenutno imam 8800GTS, prije kog sam imao 7800GS(koji mi je krepao). S obzirom na temperature tih graficka, posebno 8800 serije za koju AFAIK kod nas trenutno nema zracnog hladzenja koje bi davalo znatno nize temperature od stocka i ne osjecam bas nikakvu potrebu za dodatnim zagrijavanjem. Neki ljudi drze ram na 2.6v 24/7, neki dizu C2D na 1.6v...svaka im cast, no sudeci po vlastitim iskustvima te se perverzije uglavnom ne isplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
e pa zato kažem da ipak trebaš imat i nekog znanja a ne samo puknut napon i deri brate dok ne crkne. moja 7900GT je bila 24/7 na 1,4V sa VF900Cu 8800GTS držim na def u 2D as u 3D ovisno od igre do igre ponekad stavim na 650/1000 za 8800 ima aftemarket zračno hlađenje ali je skupo (HR03+) meni je krepala X800XL koja je bila stalno na def i to je to od stvari koje su mi krepale to kaj si ti imo loša iskustva nemoj komentirat u smislu kako niš ne dobivaš klokanjem grafe (naravno ovisno kako koje) nekim ljudima grafa krepa kad stave aftermarket cooler samo zato kaj ga ne znaju postavit kako treba pa shebu jezgru. Da ne kažem koliko je 9800tica krepalo zbog prezategnutih Silencera
![]() |
#10 |
Registered User
|
da viš sori u pravu si nema nista osim graf i proc. ispričavam se. neznam zasto ne kad sam sa everesta skopiro. no ajmo redom. napajanje je 400w ciftekovo na graf imam zalmana bakrenog e na procesoru imam njegov orginalni za sad. što se rama tiče king max 2x 1g DDR2 800MH LIFETINE WARRANTY nego imam malo iskustva al sve zajedno nikad nisam diro. uglamnom procesor. neznam dokle ide ovaj moj jel nemam venus jezgru več hamer. venus ide do boli glava. na žalost ja se još nisam imao prilike uvjeriti osobno u to. hvala vam na trudu al samo sam pitao jel bi dobio što ili ne. al vidim da to što bi dobi kad sve zbrojim nita mislio sam staviti zbog vručina a ne zbog dizanja thermaltekov cl po268 mini typhoon. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pusti kaj piše po raznim cjenicima i katalozima. ClawHammer i SledgeHammer su jegre koje su imali određeni modeli za sck. 754, 939 i 940. Ovo kaj ti imaš je 4800+ X2 s Brisbane jezgrom. Tu moreš pogledati kolko bi otprlike mogel zvleči iz svojeg X2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
athin uradak za na majicu dushu dalo.a ovo http://www.monkeyview.net/id/1536/ol...a/luis06.vhtml tzv. overcrock technique ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|