|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pomoć oko odabira napajanja
Kupio bih napajanje koje bi bilo dovoljno za moj komp, a zanimala bi me napajanja od 350 do 550 kn . Nisam osobit clocker tako da mi snaga nije najbitnija, ono što me zanima je stabilnost i da je što tiše ! Razmišljao sam ovako - COOLERMASTER 430W, RS-430-PCAP, Super Silent, eXtreme power 422kn - CHIEFTEC 550W, 12cm fan, ATX2 ver 2.0 479kn - FORTRON 400W, FSP400-60THN-P+, 12cm vent, ATX2 ver 2.0 370kn - Hiper 530 W ATX 2.2, Type M, HPU-4M530-PU 489kn Molio bih da mi date neki savjet i iskustvo sa sličnim napajanjima. Ponavljam jedan od najbitnijih uvijeta mi je da je napajanje tiho i stabilno . Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Od tih navedenih Coolermastera...Hiper i Chieftec su overkill, a Fortron je THN... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dovoljan bi ti bio i Fortron 350W PNF iz ve-mila za 208kn, ali ne znam koliko je tih. Onog 400W THN nemoj ni gledati jer je lošiji od ovog 350W PNF.
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ak ti je toliko važna tišina, onda Corsaira HX520W za 750kn u Optimumu... Iako je to overkill kako po pitanju snage tako i po pitanju cijene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PNF je puno puno snažniji na +12V railu no od navedenih bi ti preporučio CoolerMaster 430W
![]() |
#10 |
Premium
|
Na kraju sam kupio Antec Basiq 350W za 312kn ! Nisam još spojio jer nisam doma! Šta mislite o ovom napajanje ? Nadam se da nisam pogriješio ! btw teško je ko olovo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Vjerovao ili ne ali napajanje se ipak ne procjenjuju (samo) po težini...
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
taj antec za tih 315kn nije niš bolji od Fortrona 350W PNF koji košta 200kn, naprotiv onaj Fortron je snažniji nadam se da taj basiq nije ko SmartPower jer su to bila g...na od napajanja aj kad ga već imaš pročitaj mi UL broj (oni sitni brojevi kod znaka koji izgleda kao naopako R i U) EDIT: gotovo sam ziher da se radi o CWT-u i Fuhyu kondićima MTBF je 80000h pri 25°C lol pa koje napajanje dela pri 25°C NeoHE ima 80000h pri 50°C definitivno oni poznati Fuhyu koji propišaju kad se malo zagriju
![]() |
#15 |
Premium
|
Ne kužim zašto ste tako nabrijani, od vručine ili kaj ? Kaj vas je točno uvrijedilo da počinjete vrijeđati ?!?! Ovo što sam napisao za težinu je bila više šala nego procjena kvalitete ! Ako misliš da si s ovim ispao frajer - jesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
samo sam rekao ono što mislim nadam se da će te napajanje dobro služiti no da si mogao proći bolje mogao si ne kužim kaj te sad smeta ... tražio si mišljenje .... mišljenje si dobio EDIT: my bad Basiq je made by FSP dakle hvala Bogu nije ko SmartPower no opet iako je isti proizvođać ko i onaj Fortron PNF bolje bi bilo da si uzeo PNF 350W no još mi je čudno što su stavili 80 000h pri 25°C
![]() |
#18 |
Premium
|
Nisam ništa rekao za tvoje postove, ono što sam napisao išlo je postovima koji su napisani poslije prvog mog posta danas (da sam kupio ovo napajanje ). Mislio sam da je uredu da napišem što sam kupio , pošto sam bio tražio tuđa mišljenja ! Lijepo sam se zahvalio i ne vidim razloga zašto su se oni tako uvrijedili ! Ako ih je uvrijedilo to što nisam kupio ova napajanja po preporukama , moj bad , ali nije li moje pravo da kad čujem savjete sam odlučim što ću kupiti (makar pogriješio ). Mene recimo smeta to što su dečki pokazali da im je drago što sam "pogriješio" (to ćemo vidjeti kad isprobam) i to po meni nije u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Jesi pogriješio si - i to zato ejr si mogao (kako ti je wolv rekao) dobiti isto za manju lovu ili bolje za tu lovu koju si dao... Prema tome neisplativo si kupio dakle - pogriješio si... EOD oko ove teme što se mene tiče a ti mi ljepo uživaj sa svojim novim napajanjem, nadam se da će te dobro služiti...
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo spojio sam napajanje. Zadovoljan sam, tiho je , a to je ono što mi je bilo prioritetno ... Hvala svima i nhf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|