|
![]() |
#31 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
premalo se placa serviser racunala u hrvatskoj. koliko ja znam najvecu placu imaju serviseru u hgspotu i nekako mi se cini da je to neka pristojna placa... inace oko 3000kn se krece svuda sa time da stvarno radis 8 sati... Necu govoriti neke stvari al imho velika vecina racunalnih firmi u hr jaaaako iskoristava ljude i gleda gdje bi ih mogli zakinuti sto je jako zalosno sa obzirom da svaki normalan covjek oce raditi bolje a ne losije...
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
serviser računala u nekoj našoj inf firmi, ni pod razno bolje ti je ,ako to baš želiš, radit za sebe (tih 2500 ćeš zaradit a nećeš ni primjetit da si radija) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Samo treba naci dobru firmu. Moj savjet je srednja tehnicka -> tecajevi za servisera -> A+ certifikacija (bilo preko firme bilo vlastita) -> posao ce se naci, bez brige. ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nekidan kolega bio na razgovoru za prodavača u jednoj riječkoj inf. firmi. Pon-pet + svaka druga subota - 2.800-3.000kn.
![]() |
#36 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
@Razer, u tom slućaju, savjetujem ti da si zemeš INO smjer! Koliko sam skužio, INO ti je više softwaresko obrazovanje dok je Računarstvo više hardwaresko ali ne o komponentama već o samoj srži računala, znaći sabirnice, jezgre i te điđe i baje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
definitivno ovaj slijed je najbolji ako se želi biti serviser... samo je sad drugi problem naći oke firmu sa dobrom plaćom (znači to su 2 uvjeta za miran san). |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#41 |
..dno
|
![]() |
#44 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
evo nije serviser računala, ali sam se uspio zaposlit u inemu i malo slažem kompove prek ljeta da zaradim. prvo sam mislil da kaj, sjediš sastavljaš kompove, to je niš poslije kad sam videl da za 9.5 sati na dan uspiješ složit oko 10 kompova, plati se 20 kn na sat, al ti ruke doslovno otpadaju. tak da predpostavljam kak je serviseru... on bu to radil cijeli život
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
@terminator, pa kak samo 10 kompova? ja sam radio iz za***ancije kod frenda i trebalo mi otprilike 15-20min za 1 komp, druga stavr je ak trebas i windowse instalirat, al to nek se instalirava dok slazes drugi komp pa ti ne uzme tolko vremena |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
pa treba pretpostavit da se treba kopat po skladistu da se sve to nadje, onda raspakirat, spojit sve, slozit sve kutije od komponenti sa bundleom, po mogucnosti istestirat, iako ne znam dal to rade, pa zapakirat...tesko da to sve u 15-20min mozes napravit...
![]() |
#50 |
DragonBall Z Fan
|
Mali OT: ali idem na prijemni za TVZ Racunarstvo, i zanima me da li netko ima neke skripte iz matematike da si mogu vjezbati za prijemni... Moze na mail. dead3y3@gmail.com Hvala !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
http://nastava.tvz.hr/~szbor-prijam/ evo vidi i po njihovom forumu: http://tesla.vtszg.hr/forum/showthread.php?t=320 evo par skripti: http://vtszg.hr/forum/showthread.php?t=552%29
![]() |
![]() |
#52 |
Spermich Termich
|
ovak, kad sam radio kod stare u ketu na falerovom, tamo sam dobivao 250kn na dan, bez obzira na satnicu. sad kad sam u inemu, rekli su dečki 20kn sat, ali je moguće da isto isplačuju 250kn, pa sam krivo čuo. što se tiče kompova... eh dobi se kučište prazno, matična ploča zapakirana, core2duo, memorija i sve kaj normalan komp ima osim grafe. prvo treba izvadit iz kučišta onaj zadnji dio di dolazi matična i stavit novi. raspakirat sve komponente i zaljepiti neku naljepnicu sa kodom. poslije toga mema u kučište, sve zašerafit, floppy i dvd zašerafit gore također sve kablove složit tak da ništa ne dodiruje, ni vent ni memu (a kučište je malo neko aopen oni uredski kaj mogu ić na uredski stol) onda dok se sve to stavi unutra, dok se svi kablovi još onom trakom niti jedan kabel nesmije bit labav.. to sam i ja mislil da ću složit komp za 20 min, pošto je za moj isto negdje tak trebalo a imamo 400 kompova za složit s tim da nama 6 ide oko 50 kompova na dan s radnim vremenom od 7 do kojih pola 5 edit: evo danas je došla privatna narudžba za složit jedan komp i unutra je išao quad kojeg sam imao prilike testirat ^^
![]() |
#53 |
teta Mraz
|
ovo mi se cini i predobro placeni za sevisera...ako je istina onda je manje vise oku odnosu na neke "standarde", al je to i dalje malo
![]() |
#54 |
Spermich Termich
|
da, praktički kad gledaš, ima 4 radna tjedna to je 20 dana i još 2 do kraja mjeseca da se uzima 20kn po satu i vrijeme kak ja radim (7-4 ili pola pet) je oko 180kn na dan još tak 22 puta... 3960 ili oko 4k na mjesec
![]() |
#55 |
Premium
|
radio, imao 3000 krznenih, nikad više... jerbo, mene su ljudi znali gnjavit po 3 sata zbog ebene sitnice...jedna ženska me čak zvala doma na kućni tel...neznam odakle je dobila broj, koljega se kunuo da nema prste u tome...to je jedan od najgorih poslova koji sam radio... em dođem doma ne umoran, neko ko da sam 3 dana pio bez prestanka; lakše mi doma bilo pretovarivat šljeper krumpira nego ovo a o stvarima koje moraš znat neću ni pričat...1001 komponenta, 1002 problema... jedina je prednosta da se nagledaš svega i svačega i vidiš sve i svašta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
... i na temelju toga pošteno naplatiš fuš, a ak se nekome ne sviđa cijena uvijek se može obratiti u pravi servis, stat u red i platiti 20-30% više ![]() ja sam prije radio na principu frend ovaj, frend onaj, familija ova-ona... nema tako više - za sve sat rada 100kn, reinstalacija win 400kn i točka, free time je poskupilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
.
|
Reinstalacija 400kn? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
.
|
Aha to je već ok ako istaliras ostatak programa...rekoh ovako bi bilo ipak previse ![]() Eh kad bi ja imao mušterija...al tko god pita onak nekak mi bude bed naplatit, većinom to bude onak za pivu u gradu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |