|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem - eksterni disk + ladica
2.5" fujitsu 120 GB + usb ladica (icy box) Win XP SP2 + USB 2.0 Uštekam ladicu u USB, disk radi 1-2 minute (dakle prikažu se svi folderi, fileovi itd, sve radi normalno) i nakon toga izleti poruka: USB device not Recognized One of the USB devices attached to this computer has malfunctiones, and Windows does not recognize it. For assistance in solving this problem, click this message. Više nema tog diska u my computeru (nema f : \) Disk dalje ne radi dok ponovno ne odspojim i spojim usb ladicu, te opet radi 1-2 minute. I to se tako ponavlja prvih nekoliko spajanja, nakon toga odjednom sve proradi i dalje radi normalno. U čemu tu može biti problem? Disk ili ladica? Ovo mi se događa od PRVOG dana od kad sam kupio disk i ladicu, koji su stari par tjedana. Da li ovo može imati neke veze sa jumperom na disku? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Jedino interesantno je ovo gore. Preciziraj? Neki upst. LCD/Hub ili bas spajas direktno na portove na ploci? Spajas li mozda na neki lose spojen USB Header na nosu kucista? Daj prvo spoji direktno na port same ploce pa onda potvrdi da ti se ovo manifestira i dalje. Ponekad vidjam ovakvo ponasanje na LCD-ima na koje se spaja 2.5" HDD. Spinaju ga, pojavi se... nakon par minuta odjavljen. Ocigledno je da nije napojen dovoljno, ali prvo provjeri direktno na portovima ploce. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Ovako, spajam ga direktno na USB na laptopu, probano na dva laptopa i ista stvar se događa. Neznam da li može biti do napajanja, jer i kad uštekam ladicu sa dodatnim kabelom u dva usba istovremeno ista stvar se događa. Uostalom, ako je stvar do napajanja, onda disk uopće ne bi trebao raditi? A ovaj moj radi, ali tek nakon par pokušaja. Da li bi možda pomogla promjena ladice ako je stvar u napajanju? Ovo mi baš nije jasno, kako se može hard spojiti na LCD??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Neki LCD monitori imaju integriran USB hub s uglavnom dva konektora... http://gallery.outian.net/albums/del...4220.sized.jpg Koliko pinova ima taj USB kabel što koristiš? 4 ili 5? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neki 2,5" hardovi rade samo ako je jumper na Master.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|