Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2007., 15:20   #1
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
konfiguriranje i nadzor lokalnih mreža i udaljenih mreža

da li bi mogli nešto više reći o tome? na koji način rade preko ISDn-a, adaptera, routera,..radi se o jednom trgovačkom lancu u kojem bi trebalo održavati mrežu..(blagajne, servere)...da li ima neki vodič o tome svemu? u pitanju je zaposlenje pa pitam...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 15:43   #2
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
da li bi mogli nešto više reći o tome? na koji način rade preko ISDn-a, adaptera, routera,..radi se o jednom trgovačkom lancu u kojem bi trebalo održavati mrežu..(blagajne, servere)...da li ima neki vodič o tome svemu? u pitanju je zaposlenje pa pitam...
Posao mrežnog admina?
Očito da koriste ISDN kao WAN tehnologiju koja povezuje lokalne mreže.
Na tebi je da stvar funkcionira!
Znači trebao bi znati izkonfigirirati ISDN sučelje na routerima, održavati LAN->znanje o ethernetu, a što se tiče servera i blagajni...jasno...serijske veze, TCP/IP, baze podataka...ovisno o sučeljima i operativnim sistemima koji se koriste.
Prijavi se...taman da i ne znaš sve, naučit ćeš. Tako se najbrže uči.
Striček je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2007., 15:52   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Posao mrežnog admina?
Očito da koriste ISDN kao WAN tehnologiju koja povezuje lokalne mreže.
Na tebi je da stvar funkcionira!
Znači trebao bi znati izkonfigirirati ISDN sučelje na routerima, održavati LAN->znanje o ethernetu, a što se tiče servera i blagajni...jasno...serijske veze, TCP/IP, baze podataka...ovisno o sučeljima i operativnim sistemima koji se koriste.
Prijavi se...taman da i ne znaš sve, naučit ćeš. Tako se najbrže uči.
Što se tiče neke teorije računalih mreža, pročitao sam dosta materijala i skripti i mogu reći da znam dosta toga, al' je u pitanju praksa koja je najbitnija to me malo muči.
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 17:11   #4
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
Što se tiče neke teorije računalih mreža, pročitao sam dosta materijala i skripti i mogu reći da znam dosta toga, al' je u pitanju praksa koja je najbitnija to me malo muči.
Teško je bilo što tvrditi...ovisno o veličini, kompleksnosti sustava.
Jasno, što kompleksnije to je količina znanja zahtjevnija.
Stoga važno je imati prvo teoretsko zanje, a ono potvrđuješ, testiraš kroz prasku. To ide relativno brzo (praktički dio, naravno).
Jedino je pitanje koliki je taj sustav, koliko je tvoje znanje i volja za učenjem.
Isto tako, pitanje je okoline u kojoj češ raditi...hoćeš li biti solo, s drugima, raspodjela posla tj. očekuje li se od tebe da odmah startaš sa punim kapacitetima ili se podrazumjeva da ti daju malo vremena da stvari isprobaš, hoće li ti tu netko moći pomoći...
Pomoglo bi kada bi dao neki detaljniji opis radnog mjesta. Obično se napiše koja zanja se traže na tom poslu.
npr: održavanje i rad sa mrežnom opremom, znanje OS (Linux/Unix, Win2003 server...), postavljanje raznih net servisa, baze podataka (SQL, Oracle..)
Ma, samo hrabro...sve se to nauči.
Striček je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke