Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.05.2007., 16:08   #31
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nema do Baldura,a Calidor?
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2007., 23:30   #32
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Nakitu Pregled postova
Da i? Kakve veze imaju Cesi s Poljacima?

Kakve veze ima ko je osnovao Bioware s ljudima koji programiraju software?
Kakav Stalker? To je poluproizvod. 50 posto toga je izbaceno ,kao radili su ju tako dugo jer su je "polirali" a moj hardware je plako kad sam ju pokreno.
Far Cry je vrhunsko ostvarenje i time pada pod iznimku. Crisys nije vani tak da....
Ja sam prico o programerima a ne piscima.
Pc gaming u zadnje vrijeme dobiva samo srot dok konzolama ide kvaliteta. S obzirom da smo si mi (pc igraci) to sami napravili nije u redu se zaliti radi stanja kakvo je sada.
Dobro ajd prosvjetli nas. Koja nacija najbolje progamira?
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 01:00   #33
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Citiraj:
Autor Pajser Pregled postova
Dobro ajd prosvjetli nas. Koja nacija najbolje progamira?
Heh, po njemu, ochito, chesi, poljaci, nijemci, turci nemaju pojma o programiranju igara.
Nije bash objasnio kako je doshao do toga zakljuchka ali...valjda on zna najbolje (yeah, right).
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 01:09   #34
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Osnivaci Biowarea su Poljaci, Stalkera su napravili Ukrajinci, Far Cry i Crysis Turci gastarbajteri u Njemackoj. Takodjer, seriju romana po kojima se Witcher radi je napisao Poljak.
Ja upravo najvise ocekujem od malih, nepoznatih studija van USA i UK. Vecinu njih jos nije dotakla Zla Korporativna Ruka (tm), a cak i kad ih otkrije i potapsa, jos uvijek ne gube moment i entuzijazam na racun originalnosti i kvalitete.
Ljepo receno, slazem se apsolutno!
Glupo je od danasnjih klinaca cut takve izjave, tipa:"bah igra nie dx10 igra, pa ne valja!" to tolko govori o njihovom pojmu dobre igre

Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Eto ti npr. Biowarea, IMHO tek prosle godine, nakon 11 godina postojanja su zabrazdili na Tamnu Stranu (najavili otvaranje MMORPG studija, zapoceli s konzolaskim igrama, a i PC igre im nisu kao sto su bile). Another one bites the dust...
Pouzdamo se u Dragon Age

@nikatu

sama tvoja izjava da igra nie dx10 govori sve kolko ti cijenis "programiranj" i kvalitetu igre.
Staro 31.05.2007., 01:11   #35
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Pc gaming u zadnje vrijeme dobiva samo srot dok konzolama ide kvaliteta. S obzirom da smo si mi (pc igraci) to sami napravili nije u redu se zaliti radi stanja kakvo je sada.
Na konzolama je kvaliteta?
a koja je to kvalitetna igra na konzoli izasla? Halo? il Halo2?

Vidi se kolko znas o igrama i njihovoj kvaliteti
Staro 31.05.2007., 11:41   #36
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

@Nakitu

s obzirom na nabrojane igre, nemas niti jednu RPG igru, daklem ne spadas u ljubitelje RPG-a, nego gledas samo kaj je sareno, s super grafikom te kaj rade ameri, pa prema tome mislim da su tvoji komentari o ovoj igri suvisni, te samim time offtopicarenje

Nego vratim se ja na Witchera
pogledoh trailer, opako zgleda, jel to izaslo?

BTW Bladur's Gate
Staro 31.05.2007., 11:46   #37
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Nije dx 10 igra i rade ju poljaci tak da nebi ocekivo nista posebno.
A ono, trebaju je radit ameri i bit minimalno DX10 (i da podržava još nenapravljene điđe za DX11) pa da možemo nešto očekivati...kakve veze ima kaj je DX9 kad ni grafa kakvu ti imaš ne može izaći na kraj sa zahjevnijim DX9 igrama kad malo otfrljiš detalje i rezu???

Bitno je da je igra zanimljiva i da te zadrži pred ekranom, tech. điđe ili nacionalnost programera je manje važna stvar.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 12:37   #38
Jelc
Super Moderators

Gle-kad govoriš o igrama bilo bi lijepo da napišeš "meni"
Jer ako je tebi STALKER "poluproizvod" nije svima.
To kaj se tebi igra sviđa ili ne je tvoja stvar ali onda napiši "za mene je STALKER poluproizvod"

Meni je npr. STALKER jako dobra igra pa ne namećem nikom svoje mišljenje da je "najbolja na svijetu"

Ovo sa lovom nema veze previše sa igrama, svjedoci smo da je puno igara sa masnim proračunom na kraju podbacilo, bilo neigrivo i samo donjelo gubitak na kraju.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 31.05.2007., 13:19   #39
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Stalker rula..isto kao što rula Oblivion,kao što rula Baldur2..ili Far Cry..to su the igre za komp..no ja bi se vratio malo na neiscrpnu temu konzole vs. pc jer vidim da tu opet ima nekakvih oprečnih mišljenja..a svi bi se u biti trebali složiti u jednome..kome je samo do igara,i povremenog odlaska na net..što se na novim konzolama i može..neka uzme box360 ili ps3..grafika je,neću reći bolja od 8800,jer jednostavno nije..ali je zabavnija,da se tako izrazim,jer ubaciš DVD i voziš..dok je na PC,znamo,stvar kompliciranija i treba vremena da igru uštelaš za svoj komp,odnosno komp za svoju novu igru..

Ja bi za sportove,utrke i arkade uzeo konzolu,a za sve ostalo,uključujući ozbiljne stvari,bavljenje CAD-om,glazbom,miksanjem..ozbiljnijim igranjem tipa WoW i inačice..PC. Nema druge nego imati oboje..i tu rasprava prestaje..

PC je bog i batina za svaku konzolu,uvijek bio i bit će..ali stvar je u zabavnosti...jednostavno ako ste jedan od onih kojima je subota navečer 2 gajbe i PES4,5..kupite plejku i LCD..ima ih bogu hvala za 4000kn već i manje..

Za sve ostalo je PC beba..

No dosta OT..ovaj vještičar fino izgleda..samo da ne bude igrivost jednog Gothica 3 kojeg su švabe tako razhebale da je to strašno..igra je ne poluproizvod..nego šrot..17% kako bi rekao Damir Rukavina ..

Nema do Baldura2 i NWN serije ako ćemo iskreno..to je RPG...WoW je van konkurencije..to je najbolja igra ikad izašla..suvišno rasprave..

Pozz,thedream.
Staro 31.05.2007., 13:22   #40
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Pc-gaming i konzole, u principu ne bi trebalo miješati. To su dva različita svijeta, publika je navikla na različite stvari. Na žalost, izdavači i develoveri su ih uspjeli pomiješati u vječnoj potrazi za brzom i lakom zaradom. Zato je stanje kakvo je, uglavnom na štetu PC igara. Kako zbog jednostavnosti (da ne kažem banalnosti) samih igara (gameplay, priča, kontrole,...), tako i po tehničkoj izvedbi.

Zato se iskusni PC-gamer i veseli igri poput Witchera, koji je PC - ekskluziva i trebao bi, bar prema najavama, biti na tragu nekih legendarnih RPG naslova. A i dobro izgleda.
Staro 31.05.2007., 13:26   #41
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ah gle ako tebi izbacivanje vozila,monstera,oruzja,kradja tekstura iz drugih igara,mali milijun bugova,abnormalno zahtjevi za hardwareom nije poluproizvod ovim putem ti se ispricavam. Niti mi je bila namjera niti sam kome nameto da razmislja ko ja.Ovo je forum i kao takav svrha mu je razmjena misljenja i ideja sto ja i radim.
Istina da puno igara s velikim budjetom nije valjalo ali to je radi toga sto su to bili portovi a ne igre za pc.
Pa, rjetko koja igra izađe onak kako je zamišljena.
Ja sam bio sretan kaj je STALKER konačno izašao....a to kaj smo svi pokupovali wide monitore sa 1680x rezom je pak drugi par kobasica.
Normalno je da se igre znaju vući, nije to baš mali skok sa 1024x ili 1280x na 1680x1050.

Kaj se tiče većih proračuna-ekipi iz crytek-a je EA (koja ih je "uzela pod svoje") počela kenjat još u ranoj fazi igre, pametovat i zahtjevat ovo i ono...tako da je pitanje kako će to izgledati na kraju.

Turci si nisu baš dali "srat po glavi" ali više nisu sami sebi gazde pa je velika vjerovatnost da igra neće izgledati kako su je orginalno zamislili...

Staro 31.05.2007., 14:39   #42
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Isčeprkao sam par novih videa. Po onome što sam vidio rekao bih:
DAJTE MI VJEŠTIČARA DA IGRAM!
http://www.jeuxvideo.tv/the-witcher-video-36100.html
Staro 31.05.2007., 15:41   #43
Jelc
Super Moderators

Ništa od gledanja, imam 5 gigi paket a došao sam do osam gigi

Staro 31.05.2007., 16:00   #44
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Ja sam svoj odavno već prešišo za ovaj mjesec
Staro 31.05.2007., 19:44   #45
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Pogledao sam trailer na koji si dao link i to je obican CGI movie koji nema veze s gameplayom. Ima na to situ i video s gamplayom neznam jesi ga pogledo. Igra je jos jedan hack and slash klon bez ikakve slobode kretanja i bez D&D pravila. Samo juris naprijed i ubijas. jawn. Ah give me Temple of elementa evil any day.

P.s. RPG ne cini samo exp i lvl jer bi inace i Enemy Teritory bio RPG -_-
Staro 31.05.2007., 20:08   #46
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
temple of elemental evil, ako je to tebi zakon, onda se pitam koliko godina imas?
15.
igra je bila neigriva dok nisu izbacili hrpu patcheva.

A D&D pravila jos manje spominji jer ih ocito neznas kad spominjes gore navedenu igru.

Zaigraj koji put na ruke sa ekipom D&D pa onda pricaj o pravilima.

da se sada ne vracam 10 godina u nazad na "eye of beholder i slicno"

lijep pozdrav

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 20:09   #47
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Pogledao sam trailer na koji si dao link i to je obican CGI movie koji nema veze s gameplayom. Ima na to situ i video s gamplayom neznam jesi ga pogledo. Igra je jos jedan hack and slash klon bez ikakve slobode kretanja i bez D&D pravila. Samo juris naprijed i ubijas. jawn. Ah give me Temple of elementa evil any day.

P.s. RPG ne cini samo exp i lvl jer bi inace i Enemy Teritory bio RPG -_-
De coece, vidimo svi da te igre ne zanima, vidimo isto tak da te zanimaju samo konzolne igre, pa de odpirjaj onda od ovdje s svjim nepotrebnim komentarima...

bilo bi allrajt od moderatora da pobrise sav tvoj spam

@pajser

Kme ovo izgleda mrak totalno, svidja mi se kaj je dosta krvavo, vidi se da Poljaci nisu stedjeli na pixelima krvi, za razliku od glupih amera koji bi to cenzurirali.

Lici mi na hack and slash s primjesama rpg-a, ne vjerujem da ce biti cistokrvni rpg, al grafika zgleda mrak, efekti takodjer, jos ak ce prica biti odlicna imamo dobitnu kombinaciju
Staro 31.05.2007., 21:10   #48
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Slažem se da bi moglo biti fino..samo kako rekoh..što dalje od Gothica3 i takve optimizacije..nadam se nepristranosti programera što se tiče grafičke opty...makar znam da je to u današnjem komercijalnom svijetu nemoguće..samo da ne bude...d vej ic ment tu bi plejd..jer sam onda gotov..sa svojom X800tkom..neka fino ATi znakić bace..i mirna bosna ..a ne nevidia..pa na kraju 8800tka treba za 30fpsa..

Screenshotovi izgledaju impresivno..vidjet ćemo..teško da može bit bolja od Obliviona,NWN,Baldura..ali svaki rpg je nekakav novi početak..we will see..

Baldur 3 onda definitivno ne izlazi..nikada? Netko mi je pisao na tu temu pa zaboravih.. ..moj bed..kao,bioware ili ne..black isle..da se raspao..tako nešto.. pa kud oni..carevi..
Staro 31.05.2007., 21:29   #49
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
prvo mali komentar na postove prije
- Oblivion na low grafici nije uopće zahtjevan dok za max grafiku ni na 8800 gtx nije igriv kako treba
- gothic 3 je dosta neoptimizirana igra, što je zadnji patch malo popravio, ali su zahtjevi ostali isti, ja sam je odigrao na med low grafici i ne smeta me to, a kad kupim nove komponente onda ću je tjerati na high kako sada tjeram gothic 2 gold

a što se tiće witchera
- razočarao me dark mesiah koji je bio samo dobra grafika s nekim sitnicama i možda nekih 30% je to RPG
- razočarao me Two worlds koji je tek prmjer neoptimiziranosti (gothic 3 prema njemu super ide)
- NW2 jednostavno nema isti čar kao jedinica
- da sad ne nabrajam više igara koji su trebale svaka biti nešto posebno a ispale su, barem meni, jadne
- zato svaku novu igru koja dolazi čekam s jako malim očekivanjima jer se tako ne mogu razočarati, a ako je bolje od očekvanja onda super

- realno očekujem neku nisku igrivost, neoptimizaciju i nikako neće biti bolja od obliviona, a vjerojatno niti gothica 3
Staro 31.05.2007., 21:56   #50
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Dosta ot-a... ovo je thread o THE WITCHER-u
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2007., 23:31   #51
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Kme ovo izgleda mrak totalno, svidja mi se kaj je dosta krvavo, vidi se da Poljaci nisu stedjeli na pixelima krvi, za razliku od glupih amera koji bi to cenzurirali.

Lici mi na hack and slash s primjesama rpg-a, ne vjerujem da ce biti cistokrvni rpg, al grafika zgleda mrak, efekti takodjer, jos ak ce prica biti odlicna imamo dobitnu kombinaciju
To je ono o cemu pricam. Developeri van Jamerike su jos relativno ocuvani od njihovih ideala, moralnih vrijednosti i poimanja "zabave". Politicka i moralna nekorektnost all the way! Krvi, necenzuriranog nasilja, kurvi, ubijanja djece i sl. slobodnih aktivnosti nam dajte (remember Fallout!).

Sto se Witchera tice, citao sam negdje da ce biti upravo takvih zgubidana, tj. da ce PC cesto morati birati izmedju dva zla, da ce svaka odluka imati dalekoseznih posljedica koje nisu odmah uocljive, te da nece biti cenzure. Roll on Witcher.
Staro 31.05.2007., 23:51   #52
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

@Nakitu
Jesi ti uopće pogledao ovaj zadnji link koji sam dao?
Evo da ti nacrtam:

ispod onog glavnog ekrana imaš thumbnailove ostalih videa pa ako te zanima:
Borba u igri pogledaj video preview broj 17,12,15 i 10
DX9,Grafika i sl.pogledaj video preview broj 14 i 9
Priča, Questovi,nelinearnost... 11,13 i 7
Eto prouči malo(e da imaš i buttons za next i previous thumbnailove).
BTW, tvoje mišljenje o igri mi ništa ne znači jer vidim po tvojim postovima da si konzolaš i da nisi baš upućen u RPG žanr, imaš tu po forumu dosta drugih tema o drugim žanrovima gdje će tvoji komentari možda imati veću težinu.
One more thing, ja sam Oblivion igrao na CPU 1.8Ghz,VGA 128MB Ram,768 MB Syst Ram i sasvim ok je vrtio, beside koliko si neoficijelnih modova instalirao na x360?

Ali kao što je rekao E.T. dosta OT pa kao što sam već rekao kad igra izađe vidjet ćemo. Nekima će se svidjet, a nekima ne, ali po ovom što sam dosad vidio na ovim trailerima mislim da ću ja biti u ovoj prvoj skupini. Naravno ne očekujem neko svjetsko čudo, ali dinamičnu i zabavnu igru, koja će ponuditi neke novosti u RPG žanru, da.
Zanimljiva stvar koju sam čuo u jednom od trailera je da neka čudovišta izlaze samo kad pada kiša i da se treba čuvati gromova kad sijeva.
Staro 01.06.2007., 14:33   #53
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Will objects fall from monsters?
Yes and no. It will not happen, as in some games, that upon killing a wolf a double-handed sword falls from the creature. It will be possible to mount a monster as a trophy (proof of completion of a task) and to take out precious ingredients for elixirs.

How will the damage be calculated? Will it be the dice system or something else?
In The Witcher the damage is not represented by dice. It is presented by numbers – the minimum and the maximum damage. The final number of damage will be an average that stems from a spectrum of various modifications and parameters like: physical strength, fighting abilities, weapon damage, a kind of strike and the effectiveness of a used sequence.

How can the witcher gather experience?
During the game the hero gains Experience points for battling his opponents, discovering a way to various objects and accomplishing various tasks received from the NPCs. When the hero gains a relevant number of Experience points (EXP), he automatically advances at the next level.

Does reputation have an influence on the dialogue options?
Yes. It is obvious that you speak differently with your friends than with your enemies. As an example, characters under the black star never help us if our reputation is as pure as the driven snow. In turn, if we make Geralt into a killing machine it may turn out that the city guards will give us some black looks

What role will the inns fulfil?
The inns will play a very important role in the game. Above all, they will be the main place to obtain the quests. For example, a shopkeeper will not assign us a quest in his shop, but if we invite him for a beer in an inn he might turn out to be very chatty. It will also be possible to take part in several “competitions” (e.g. a fisticuffs dual) or, more commonly in this world, to get drunk. The inns will also serve as a place for a longer rest (even mutants have to relax sometimes).

Do you plan any tools for creation of unofficial modules?
Maybe not whole modules, but yes, we plan to give some tools for players.

Will there be any rating (age category) in the Witcher?
Due to some explicit erotic content, racism, brutality, violence and alcohol we assume the game will be rated ‘17+’ in Europe, or ‘M’ – ‘Mature’ in the USA.

Bring it on!
Igra je trebala biti lansirana u proljeće ove godine, ali je taj rok odgođen zbog dodatnih usavršavanja.Trenutno je u beta fazi, a očekuje se da će izaći u 9. mjesecu. Ovo me pomalo podsjeća na dobra stara vremena isčekivanja Diabla, čekalo se čekalo, ali se onda bome i dočekalo.
Staro 04.06.2007., 10:53   #54
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
A kad to točno izlazi? Nisam uspel najti datuma na stranici.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 12:07   #55
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Release Date: Sep 25, 2007

kaže gamespot
Staro 20.07.2007., 15:07   #56
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Malo su poradili na web stranici, svakako zanimljivo za pogledat.
http://www.thewitcher.com/
Staro 22.07.2007., 15:07   #57
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Jeste skužili glagoljicom ispisan tekst na gornjem okviru stranice
Staro 25.07.2007., 15:01   #58
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

jesmo
Staro 18.08.2007., 11:21   #59
Serafian
D&D
Moj komp

Serafian's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
jel izašo taj witcher već jednom
Serafian je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 23:52   #60
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Minimum requirements:
Microsoft® Windows® XP Service Pack 2, Vista (Operating System must be up to date with the latest fixes)
Intel Pentium 4 2.4GHz or AMD Athlon 64 +2800
1 GB RAM for Microsoft® Windows® XP / 1536 MB for Microsoft® Windows® Vista
128 MB Video RAM or greater with DirectX9 Vertex Shader/ Pixel Shader 2.0 support (NVIDIA GeForce 6600 or ATI Radeon 9800 or better)
8.5 GB available hard drive space
DirectX 9.0c compliant soundcard, plus speakers or headphones
DVD-Rom

Recommended requirements:

Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista (Operating System must be up to date with the latest fixes)
Intel Core 2 Duo 2.13 GHz or AMD X2 5600+
2 GB RAM
NVIDIA GeForce 7900 GTX or ATI Radeon X1950 PRO
8.5 GB available hard drive space
DirectX 9.0c compliant soundcard, plus speakers or headphones
DVD-Rom

Zadnje izmijenjeno od: Pajser. 01.10.2007. u 13:20.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno