Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2007., 19:25   #1
vip-terminator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Vodatel Triple play wireless pitanje...

Bok!
Sada je kod mene bila predstavnica vodatela na prezentiranju vodatel triple play usluge. Sve se cinilo super i mi rekli POPISUJEMO! I onda uletim sa pitanjem, da li se router od t-coma kaj imam, SE 515, moze spojit sa vodatelovim DRG uređajem. Cura odgovori da nezna i ja nazovem helpdesk od vodatela i tip kaze da nemoze. Zatim pitam koji router se da spojit na njihov DRG i on uzvrati da to trebam sam pogledat, i da oni neznaju. WTF!!!!!!!!!!!
Jel neko ima iskustva sa tim DRG uređajem i routerom kaj se spaja na njega kaj moram imat 2 laptopa i 1 komp online non stop...

I jos jedna stvar. Kad bi copio ruter koji je kompatibilan sa tim DRG uređajem. Uzeo bi brzinu od 2mbit/s, i da li mi taj router jamci da cu imati brzinu od 2mbi/s od DRG>router>wireles USB reciever>kompjuter
Staro 16.05.2007., 20:28   #2
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
nemam pojma kaj je to DRG, al zar neces od njih dobiti neki modem?
hash je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2007., 20:42   #3
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor hash Pregled postova
nemam pojma kaj je to DRG, al zar neces od njih dobiti neki modem?
Taj DRG ti je neka vrsta modema. Malo je veci od normalnog modema al ima 4 izlaza. 2 za amino TV, 1 za telefon i faking 1 izlaz za internet. Tako da ako se zelim spojit zicno na net, mogu spojit samo jedan komp ili mogu spojit router pa se spajam bezicno koliko ocu. Ali finta je ta kaj taj DRG nije kompatibilan sa svim routerima, a idioti na helpdesku iz vodatela nemaju pojma koji routeri su kompatibilni sa DRGom. Tak da trebam help od nekog sa iskustvom ^^
Staro 16.05.2007., 22:12   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
pa jel znas mozda koji je proizvođač i model tog njihovog DRG-a, mislim da nebi trebalo bit problema sa nalaženjem informacija na netu o njemu...

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2007., 22:42   #5
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
pa jel znas mozda koji je proizvođač i model tog njihovog DRG-a, mislim da nebi trebalo bit problema sa nalaženjem informacija na netu o njemu...
ma ja se ne kuzim pretjerano u sve to. Ne razumijem to da me vodatel zove vec 5 puta da postanem njihov korisnik i onda mi neznaju rec kako da spojim kompjuter bezicno na DRG...WTF
Staro 16.05.2007., 22:50   #6
hash
Premium

pa trazi ih onda da ti daju tocan model tog modema pa prosurfaj po netu,
a njima reci da ti saznaju listu podrzanih modema i nek ti to mailaju
Staro 17.05.2007., 13:34   #7
vip-terminator
Premium
Moj komp

Ajmo da rijeshimo i taj problem s obzirom da znam da zovete Helpdesk u Vodatelu i postavljate ista ta pitanja.
router od T-Coma se ne mozhe koristiti u kombinaciji sa nashim uredjajem.
Ne zato shto je od T-Coma nego jednostavno zato shto mu je "uplink" ADSL... daklem.. AFAIK on vrshi routing za WAN port u koji ulazi ADSL..

Tvoj router treba imati ETHERNET za WAN port (iliti za uplink port) sa tim da zheli i voli od DHCPa primati IP adresu.

router ne jamchi nikakvu brzinu osim ako mu to drugachije ne kazhesh (mozhesh samo na manje!)

brzinu ti garantira uredjaj koji je "iza" DRGa.

sad.. ako su ti na HelpDesku rekli da ne znaju koji router trebash uzeti... mislim da sam ti sad pojasnio o kakvoj VRSTI routera se radi.

pozdraf,

danny

Disclaimer: tu sad ide onaj bulshitbulshit kak je to samo moje mishljenje a ne i sluzhbeni stav tvrtke u kojoj radim!

....dobio ovaj odgovor na vodatel newsima....Jel moze neko ovo prevest i rec koji router da copim i po kojoj cijeni...
Staro 17.05.2007., 19:35   #8
hash
Premium

e pa ***emu sve ali zar ti nije lakse bilo tamo pitat

mislim ja neznam stvarno inace bi ti rekao

evo, pukno sam u nabavu "wan router" i ovo sam dobio:
http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do=

pretpostavljam da je to to, al pitaj tog tipa na newsima jos...

ako doma imas vec neki router pukni u google model i trazi pospecifikacijama jel ima taj wan port

evo malo sam potrazio po netu i cini mi se da niti se515 niti se555 nemaju taj WAN prikljucak nego imaju integriran dsl modem
Staro 18.05.2007., 11:35   #9
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Tebi treba bilo koji router koji ima WAN port umjesto onog na SE515 gdje ti piše DSL.
SE515 ima u sebi ugrađen DSL modem i zato nemres nikak drukcije na net preko routera osim s dsl-om (dsl utor je manji tak da ga čak i fizički nemres stavit).

Ako imas SE505 on ti ima WAN port onda mozes sa vodatelom na net.

Većin routera do 700kn ima 1 WAN port i 4 LAN porta što će tebi biti dobro
Wan port ti izgleda isto kao i običan LAN port, ali je malo odvojen sa sastrane kao i dsl utor.
evo ti neki routeri sa wan portom:

linksys WRT54GL (cijena 550kn u HGspotu) - ako se volis igrati s mrezama preporucam ovaj router jer ovo L znaći da podržava firmwere na bazi linux-a što pak znači da flashanjem frimwera dobijes jako stabilan i kvalitetan router. To si kupi ako puno koristis mrezu i dobro se kuzis u sve to.

d-link 524 (cijena 350kn) - malo salbiji router ako ti samo treba da radi i stedis novce. Router nije los i dobro ce te sluzit za osnoven potrebe.

E sad ja nezna kako vodatel ide na net tj jel koristi pppoe ili pppoa itd... to moras njih pitati kako da konfiguriras router da ti to sve radi. Zbog toga bi ovo sve trebalo raditi u teoriji a kad saznas kako se spajaju na net onda pogledaj da taj router koji kupujes podrzava takav nacin spajanja (rada).
MARVIN je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2007., 13:11   #10
vip-terminator
Premium
Moj komp

Da li je netko vec uspjesno spojio 2 ,3 kompa bezicno na DRG. Zanima je jer procitao sam negdje na forumima da se zna pojavit neka greska kod IP adresa pa da neide...

I koja je to fora sa IP adresama...privatne ili javne. Ne kuzim se bas pretjerano u to ali rekli su mi da u vodatelu daju privatne IP adrese a sa takvima se nemozes spajati na DC++ i ostale share programe i skidat nes sa torrenta...
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2007., 15:46   #11
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

ma 91.3% sam siguran da bi ti trebalo raditit onak kak sam ja gore napisao. Ja imam tako rijeseno na kabelskoj i sve radi samo sto umjesto DRG-a imam kabelski modem spojen na router.
Neznam kakva bi greska mogla biti sa IP. Vodatel tebi dodjeli jednu vezu a hoces li ju ti spojit na router ili neki komp to se njih ne tice.
Vodatel je imao prije na triple play-u privatne IP adrese (odnosno tuneliranje), ali cini mi se da sam negdje procitao da vec neko vrijeme nema (za to ti je najbolje nazvati njih i pitat).
Razlika izmedu privatne i javne ti je u tome što si privatnu IP adresu nemres vidjeti na net-u. Odnosno za nas na netu svi koji su u vodatelu imaju istu IP adresu, a to ti znaci smrt za rapidshare dok rad DC++ torrenta i ostalih p2p programa vise ovisi o konfiguraciji njihovih routera.
Staro 19.05.2007., 18:27   #12
Mad_Duke
Guest

Moze pitanje?

Ako taj ili bilo koji drugi uredjaj se moze preko mreznog kabela spojiti na komp, te taj komp moze ici na net. Zar nebi trebao svaki normalni router raditi?
  Reply With Quote
Staro 19.05.2007., 18:40   #13
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Moze pitanje?

Ako taj ili bilo koji drugi uredjaj se moze preko mreznog kabela spojiti na komp, te taj komp moze ici na net. Zar nebi trebao svaki normalni router raditi?

samo provjeravam kaj citam na newsima od vodatela da su se neki ljudi zalili da dobivaju IP error kad zele spojit 2 kompa na net preko router>DRG
Staro 20.05.2007., 17:25   #14
vip-terminator
Premium
Moj komp

e jos sam se neceg sjetio. Naime kada bi si copio novi router koji je OK sa DRGom, dali ce sa tim novim routerom bit nekih problema sa USB gigaset adapter 54 recieverom kaj sam dobio od tcoma u paketu ili cu u i njega trebat uzimat novog??
Staro 20.05.2007., 17:58   #15
dDario
Premium
Moj komp

dDario's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Nisam čitao cijeli thread, pa sory ako je već bilo.. da probaš pitat u vodatelu jel imaju neki DRG sa wireless-om ugrađenim? Jer svi ostali (T-scum, Iskon itd.) imaju akcije tipa 99Kn za wireles...

IBM T43 > Centrino M750 > 2GB DDR2 > 60GB > DVD-RW > 14" XGA
Atom 230 > D945GCLF > 1GB Buffalo > 120GB > DVD-RW > HP L1940
Atom 330 > D945GCLF2 > 2GB G.SKILL > 160GB > DVD & DVD-RW > SM720N

E1400 > G31-M7 TE > GB DDR2 > 80GB > DVD & DVD-RW > SM720N
E1400 > G31-M7 TE > 2GB DDR2 > X1600Pro > 250GB > DVD & DVD-RW > SM932B

X4 9950 > AM2NF3-VSTA > 2x2GB G.SKILL > Parhelia 256 > 2x 640GB > DVD-RW > 2x SM205BW
E6300 > ASUS P5B > 2xGB kingmax > X1900AIW > 2x320GB > DVD-RW & DVD-RW > LG 194WT

dDario je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2007., 18:00   #16
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor dDario Pregled postova
Nisam čitao cijeli thread, pa sory ako je već bilo.. da probaš pitat u vodatelu jel imaju neki DRG sa wireless-om ugrađenim? Jer svi ostali (T-scum, Iskon itd.) imaju akcije tipa 99Kn za wireles...
pitao, nemaju...
Staro 20.05.2007., 18:09   #17
MARVIN
Premium

MARVIN's Avatar

Citiraj:
Autor vip-terminator Pregled postova
e jos sam se neceg sjetio. Naime kada bi si copio novi router koji je OK sa DRGom, dali ce sa tim novim routerom bit nekih problema sa USB gigaset adapter 54 recieverom kaj sam dobio od tcoma u paketu ili cu u i njega trebat uzimat novog??
ako znas postaviti solo bezicnu mrezu onda nebi trebalo bitit nikakvih problema, jasno ako ti router podrzava g standard za bezicne mreze sto danas podrzava svaki router.
Staro 28.06.2007., 12:06   #18
Jib Jones
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Vodatel IPTV - wireless

Nakon 7 mjeseci smo ponosni vlasnici optičkog kabla i usluga radi vrlo dobro.
Uspješno sam spojio svoj WAN port na Canyon CN-WF514 routeru sa DRG-om, te Internetu pristupam preko porta 2 na DRG-u. Sve radi besprijekorno. Ukoliko PC spojim direktno na port 2 na DRG-u, tada mogu putem VLC-a pratiti i IPTV program, što je super.
No, međutim, nikako nisam u stanju podesiti svoj router da proslijedi UDP pakete kada je DRG port 2 spojen sa WAN portom mog router-a.
Ukratko, "običan" internet promet prolazi na ovaj način, dok UDP paketi za IPTV ne prolazi.
Postavke na routeru su takve da prihvaća adresu od ISP-a. Na router-u je isključen firewall.
Da li ima netko ikakvu ideju, ili je apsolutno nemoguće napraviti da mi router IPTV šalje na više računala.
Puno hvala svakome tko želi pomoći!
Pozdrav!
Jib Jones je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 13:02   #19
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
da probas namrdat da taj port za iptv ruta na drukcije portove za svaki komp?
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 00:35   #20
Jib Jones
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
probao sam razne stvari, ali ne ide. Ne uspjevam progurati UDP za bilo koji TV program kroz taj router. Skinut ću i novi firmware.
Ali imam još jedno pitanje. Možda netko zna o čemu se tu radi. Imam instaliran Act of War i pokušavam se psojiti na online server. sve se uredno spoji, ali kada se treba pridružiti nekoj vevć kreiranoj igri, dobijem poruku da se ne mogu spojiti i da se radi o nekakvoj neočekivanoj greški. Znam da mi je UDP port za tu igru 12222. Želim pitati koji su portovi na vodatel firewall-u otvoreni za ovaj tip igara.Očito je da 12222 ne prolazi. Ima li netko popis otvorenih portova na vodatel firewall-u? Puno hvala svakome na bilo kakvoj informaciji. Pozdrav!
Jib Jones je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2007., 09:30   #21
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Jib Jones Pregled postova
probao sam razne stvari, ali ne ide. Ne uspjevam progurati UDP za bilo koji TV program kroz taj router. Skinut ću i novi firmware.
Ali imam još jedno pitanje. Možda netko zna o čemu se tu radi. Imam instaliran Act of War i pokušavam se psojiti na online server. sve se uredno spoji, ali kada se treba pridružiti nekoj vevć kreiranoj igri, dobijem poruku da se ne mogu spojiti i da se radi o nekakvoj neočekivanoj greški. Znam da mi je UDP port za tu igru 12222. Želim pitati koji su portovi na vodatel firewall-u otvoreni za ovaj tip igara.Očito je da 12222 ne prolazi. Ima li netko popis otvorenih portova na vodatel firewall-u? Puno hvala svakome na bilo kakvoj informaciji. Pozdrav!
Ne znam kaj si radio pa stavljam ovo:
http://portforward.com/english/route...ect_Action.htm

Ak pomogne super ak ne
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno