|
![]() |
#62 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Kada ostavim sve default postavke u control panelu, dobijem skoro 8000 (tvorničke frekve)... probao sam jučer oc'at komp, ali na 2.75 ghz se ni ne boota, na 2.6 se boota ali se ruši 3DMark. Kad sam kloknuo sa 2.0 n 2.5 skočio sam nekih 800-900 bodova...
![]() |
#64 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
evo nešto sam nabrzinu složio, nemam puno iskustva. grafa još nekako i ide, treba naci maximum clock. naci ce se vremena i za to... imamo isti proc, a meni daje osjetno losiji score za njega, vjerujem da je to zbog toga sto nova mema zeza, nece preko defaultnih 800 nikako, tebi ide do 975... a i neš krivo pokazuje 2038 mb, umjesto 2048 kao tebi i drugima recimo... no, dolazi ovaj tjedan crucial balistic pa ce valjda ici bolje... we'll see trenutni score: vista 32bit ultimate 6600 @ 3.6 ddr2 800mhz bfg 8800 gts 710/1001 11480 3DM06 ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.05.2007. u 01:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
To je sasvim normalan rezultat za tvoju konfiguraciju. Radi se o tome da 3dm06 veliku tezinu daje i cpu testu, koji je na tvom kompu malko slabiji i rezultat je sasvim ocekivan Tako sam ja sa san diego 4000 jezgrom imo oko 7000 bodova iako se radilo o GTX kartici, Dakle tvoj rezultat je za gts u kombinaciji sa tim cpuom sasvim ocekivan i samo nabrijavanje procesora ti moze podic broj bodova za max 800-900 bodova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Aha.....Hvala.....Ali cudilo me jer sam grafu kloko na 625/2000 pa zato...Znači ovo je u redu,jer kad vidim da neki imaju blizu 10k sa istom mojom grafom pomislim da nije nešto u redu s njom.....a ono u tim konfama E6600 i takve stvari.... ![]()
![]() |
#68 |
|
cpu tu vjerojatno dosta znači, a amd ocito ima losije performanse, Intel se drzi na 12 sec, a AMD na 27 tek, koliko tu vidim... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51126
![]() |
#69 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
A može li samo jos jedno pitanje kad sam vec pitao o tome..?? Mali OT.... ovo je 05....Ali znam da je on manje ovisan o CPU-u nego 06.....Pa mi se opet ovo cini premalim.....Tu je sve bilo na default.... A vidim da grafa moze potegnut i do 19k u 05 sa nekim C2D....Pa zato me brine....Jeli ovo u redu??
![]() |
#70 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Da, E6600 i to jos nariban na preko 3GHz je glavni krivac za tako visoke rezultate u 3dm06, jer je upravo cpu test previse bodovan za 3dm06, iako taj cpu test nema blage veze sa stvarnoscu u 3d igrama. On naime generira 3d u rezi 640x480 sa prosjecno 0,5-2 slike u sekundi, dok bi isti test gpu radio oko 1000-1500 puta brze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Gamer 2 the Bone
|
Ja sam upravo kupio E6600 i sa default procom i grafom dobivam oko 8400, kad kloknem proc na 3.0 i grafu na 625/990 oko 10 000...ali hebe me clock proca, sve stabilno ali kad restartam komp on se gasi... moram malo istraživat...
![]() |
#72 |
|
meni je pomoglo ostaviti DDR2 na default frekvi, a dizat samo cpu clock. probaj tako za prvu ruku ![]()
![]() |
#73 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
Neću držat clock dok ne skužim u čemu je problem... Inače sam probao sa default voltažom i 1.375V...isto. I na 3.0 temp. proca je oko 50 a RPM na cooleru tek 1600, brijema da ako ga dignem na 3.4 bit će isto oko 50 stupnjeva sam će RPM skočit na mX. 2600...
![]() |
![]() |
#75 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
![]() Ali već sam se raspitivao, sumnjam da mi netko može pomoć, nitko još ni nema tu ploču...ja sam pionir... ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#77 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#79 |
Premium
|
![]() |
#81 | |
Premium
|
Citiraj:
Stvar je u tome što su reze puno manje na Visti,pogotovo u 64bitnoj,za 32bit nisam gledao...No gdje god sam gledao,nitko nije skinuo 11k u Visti,bez obzira na frekvencije koje inače i nisu puno veće od 650/970 pri kojem ljudi imaju oko 10400 3D2K6,razlika u rezultatu je puno veča nego u frekvencijama.Reza mi ne djeluje proporcionalno ako uzmemo u obzir rezu s gore navedenim nižim frekvencijama... Ja ništa ne kažem,samo me interesira rezolucija koja je prikrivena,a nije spomenuta...to rezultat čini nerelevantnim,nije mjerodavan. A kad se malo stariji forumaši sjete svih dosadašnjih "velikih" OC-era,koji su vrlo naivno prikrivali rezoluciju da bi im e-k**ac porasao zajedno s rezultatom,sigurno bude jasnije zbog čega postoje određena pravila prilikom objavljivanja rezultata na forum.
![]() |
![]() |
#83 |
Ne znam šta da napišem
|
Aj ak ti se da i ako si u mogućnosti testiraj 3d markove na defaultu tog svog proca a ne da bude dignut za 600MHz sa 8800GTS. Kažem u mogućnosti zato što vidim da zadnjih dana imaš 8800GTS na testu pa je možda više nemaš...
![]() |
#84 |
|
2 Thoroughbred B : ja sam covjek od rijeci, dosta sam trgovao (prodavao po forumu) sve redom po povoljnim cijenama i nikog nisam zeznuo. tako da tvrdim 100% da je reza istinita. nemam ja nista od toga da lazem, nije da svrsavam na nju kao mozda neki...(wr holderi? ![]() ja te pozivam da dodjes osobno i uvjeris se, zivis blizu uostalome... inace, pojma nemam o clockanju, jer sam do nedavno samo laptope koristio. pa se tek ucim malo na vlastitu ruku... uostalome, klikni na moj sig pa vidi da se stalno nesto kemija, bilo po autu ili kompu....dakle, volje se ima. potrazi tu po nvidia podforumu, ima topic di sam trazio 8800 grafu koja se najbolje clocka i najvise grije, makar kostala i 500kn vise od nekog drugog proizvodjaca 8800. I tako mi preporucili BFG, a ne recimo XFX...velim, pojma nemam o tome, samo sam znao da cu je hladit vodom pa temp. nije frka, samo bolji clock ![]() ovo pisem s pocket pca jer mi je mema vracena u ducan, kao sto sam napisao gore, uzimam 800mhz crucial b. 2x1GB. sutra bi trebala stic pa ju piknem u komp, i onda ti odvrtim koji god test hoces....a sramotno bi bilo da corsair pokaze losiju rezu od jednog patriota... ak je tak kupit cu dodatno opet tog jeftinog patriota samo da ti odvrtim bench I potvrdim, i prodat memu u pol cijene na trznici, da ne ispadne da se izvlacim, ok? dakle, reza je 1280x1024. ono sto je pokrenuto u pozadini je zato da se proc zavrti na 3.6, kuzis, inace u idle multi padne i pokazuje nizi clock... dakle, poziv je tu, osobno dodji pa vidi.... sto velis? ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.05.2007. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam vrlo jednostavno pitao "gdje je rezolucija" i objasnio Astralu zbog cega pitam...a ti meni napisao roman prepun sentimenta ![]() Iduci put kad stavljas SS neka se fino vidi i rezolucija,ne zato jer ti X osoba nece vjerovat,nego da bude sve fino lijepo jasno.
![]() |
![]() |
#86 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
|
Citiraj:
![]() evo, stize full screenshot ![]() skoro pa 11500...tocnije 11492 3DM06 6600 C2D @ 3.61 8800 GTS @ 710/1001 a samo sa default 800mhz RAM, corsair dominator 2x1GB 4,4,4,12 moram to jos skuzit kako dic gore, pa postam novi score ak skuzim ovih dana... (brijem da bi taj corsair morao ici gore.... kad je to trenutno best mema u linksu) ![]() vodene temperature: klik uz to sam piknuo i novu tipkovnicu pa eto veselje je duplo ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 15.05.2007. u 23:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Koji driveri?
![]() |
![]() |