|
![]() |
#691 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
dali je fx5200 puno jača od mx400 (ako je 128bit)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
relaksirani lemur...
|
E vidiš, meni se to dešavalo na jednoj mojoj staroj duronskoj konfi, koju sam složio da je imam kod cure u kući. grafa je MX400 (mislim da je ultra). samo kaj je to meni bilo svaki drugi put, potpuno isto ko kaj ti veliš. tjedan dana sam se ..bo s tim. izludilo me. mislio sam da je napajanje, da je grafulja prdn..., da je matična bacila žlicu na tavan, i boktepita kaj sve ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
relaksirani lemur...
|
onda sam sve počupao van, ponovno popikao, napravio reset biosa s jumperom, ispuhao komp sa kompresorom za kamione od tasta, jer mi ništa drugo nije pomoglo kaj sam radio na softwerski način. i nevjerojatno, od tada mi se nikada to nije desilo, niti JEDAMPUT. znam da zvuči glupo, ali je istina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
probaj dignut windowse u safe modu pa reinstaliraj drivere
![]() |
#695 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
A ja kad sam ju stavil, skoro pa da je duplo brže sve radilo, recimo sa mx 400 mi nije baš vrtil pes 5 i štekalo je sa ovom radi bez frke, NFS Underground 2 mi nije imal publiku i neke detalje na mx 400 s ovom radi bez beda ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nvidia GeForce 6600GT
Stavil sam burazu u komp 6600GT AGP, i vidim da u Winsima je temp 72-75C, a u igri 85C. Što mislite o tome, jel to zabrinjavajuće ili?
![]() |
#697 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, temp. je previsoka. Koja je točno grafa u pitanju? Možda bi promjena termalne paste pomogla, točnije stavljanje AS Ceramique ili Silver 5
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Premium
|
Galaxy 6600GT AGP. Gore ima originalni bakreni cooler, al brijem da ima premalo paste. Probal bum ponovo stavit pastu, ak ne pomogne, stavljam Zalmana VF700-Al
![]() |
#699 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Temp je visoka, no ne i kriticna. Ako kuciste nije nicim provjetreno i s neuredenim kablovima, sasvim normalna pojava. 6600GT cipovi se inace dosta griju,tak da i nije nesto cudno. Ako ventilatori ne pomognu, onda nek zamjeni termalnu pastu i temp bi trebale pasti.
![]() |
#700 |
Premium
|
OK, Thx Pitam ovo sve jer sam imal 2 PCIx 6600GT, i nijedna se nije tak grijala. Naime, ipak sam ih hladil VF700Cu i VF900Cu ![]()
![]() |
#701 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
galaxy obicno ne stedi na pasti, ima je posve dovoljno i nije neki srot. orginal cooleri su im malo glasniji ali hlade ok. prije ce biti da mu je kuciste stvarno zatrpano kablovima s nula ventilacije. ovdje je berem jos rijec o AGP, ovo posebno postaje problem kod PCIe ne-sli ploca jer prenisko stave 16x PCIe, ne znam koji im je k. uzasno je tesko omoguciti neko strujanje zraka tako nisko u kucistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Premium
|
Kučište je cakum-pakum, prazno skoro ![]() Kažem, bum zel novu pastu, pa probal, ak nejde mećem Zalmana gore.
![]() |
#704 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
6600gt pucaju teksture
u 3d igrama nakon minutu igranja pocinju pucat teksture(veliki crni trokuti prema sredinei ekrana- vjerojatnio is ami znate kak to izgleda- ako ne stavit cu ss) kak se to moze ispraviti? jel problem u grafickoj ili u drjaverima? sad sam napravil reinstalll tj novi isntall windowsa i sad upiknul unutra tu karticu(kupil sam ju nedavno za nekih 350 kn) kartica je agp. win -xp sp2. stavil sam winfastove(da kartica je leadtek) drajvere za nju ako se ne varam forceware 77.77. dakel daleko je od najnovijega, jel mozdda u tome problem, prical sam prije s frendom reko je da je najbolje staviti drajvere koje proizvodac preporuca za tu akrticu pa sam stavil i eto- puca. znate mozda kek da to ispravim? pomozite! hvala unaprijed m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
geek.
|
probat cu, ima neko preporuku koje da stavima? najgore od svega je kaj na ***enim iwindowsima tak steka, na člinuxu uz puni 3d nista, tak da je vjerojatno do drajvera, samo je bed kaj na linuuxu enmogu cod2 instalirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium moderator
|
Kolika je temperatura GPU-a? Pogledaj u driverima pod Temperature settings ili preko Hardware monitoringa u RivaTuneru.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Temp. ti za vrijeme igranja mogu doseći temperature više od 70°C, probaj sa Hardware Monitgorom od RivaTunera zabilježiti temperature.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Premium moderator
|
Na 125°C bi ti se GPU trajno oštetio, makar je tada core slow down, ali to ne spašava stvar. Ako temperature tijekom igranja prelaz 80°C, to za tvoju 6600GT nije dobro (X1950XT i druge mogu bez problema do 90°C izdržati). Visoke temperature mogu uzrokovati nestabilnost tj. pucanje tekstura. Ako su previsoke, probaj zamijeniti termalnu pastu ili poboljšati ventilaciju u kućištu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
geek.
|
prodajmem tv tuner, pa cu valjda dobot dovoljno para d a kupim tog zalmana, iako sad vise neznam dal mi se isplati. imap sam do pred mjesec dana u kucistu radeon 9800pro ali sam presel na nvidiu zbog linuxa. a na radeonu je isto krepal kuler pa sam kupil onu ogromnu zalmanovu pasivnu mrcinu + 80mm na njega, e to je snizilo temp u sobi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Premium
|
Sredi ga nekako da puše direkt po grafičkoj. Nekak učvrsti nekim špagicama. Ne znam koliko si iskusan u tome al bilo bi dobro da se i pasta zamjeni. Gle kako sam si ja sredio svoju Leadtekicu dok sam imao stock cooler: link E da ako još nisi, stavi najnovije drivere link (93.71) i malo apstiniraj od igranja dok ne središ to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
geek.
|
thanx, ali ovakav "mod" mi ne pada na pamet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Probaj prvu zamjenit termovodljivu pastu, očistit hladnjak od prašine pa vidi jel se šta promjenilo. Nekak stavi taj dodatni vent da ti puše po grafi, ne mora bit to što sam ja radio. Inače Zalman će ju fino smrznit. Držat će ju i na manje ![]() Zadnje izmijenjeno od: tutix. 28.04.2007. u 15:30. Razlog: Nadopuna misli |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
geek.
|
kroz pol godine namjeravm i novi komp uzet, sa recimo 8600gt ili tak encim gore(bitno da je nvidia) pa me zanima jel ce taj kuler ici i na tu jkarticu? vidimd a tam an linksovim stranicama nist ne psie. znaci da nejde iili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Premium
|
Citiraj:
Linkovi: VF900 VF700 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
|
i ja sam imao problema sa 6600gt leadtekova i gigabyteova i nekako su mi smece te grafe...sve sam probao, drugi komp, win, driveri, cooleri, pasta.....nema sto nisam, jedino sto sam uspio je bilo to sto su texture pucale malo kasnije LOL.. ...savjet -> kupi drugu grafu po mogucnosti ne 6600gt .... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|