|
![]() |
#1 |
.:legenda:.
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() gledam malo stare postove i vidim da nitko ne govori o eksternim diskovima. sad sam u situaciji da mi treba jedan za backup dokumenata... kapacitet mu ne bi trebao biti manji od 250 gb. koristi li itko eksterni disk? kakva su iskustva? dvoumim se izmedju kupovine vec "gotovog" eksternog diska i kupovine diska + eksterno kuciste... imate li sto za preporuciti? (gledao sam ovaj, ali htio bi cuti jos necije misljenje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A nešto tipa Icy Box eksterno kučište + hard? Jeftinije bi te ispalo, a i možeš sam birati hard koji oćeš, pa ispadne kvaltitenije barem što harda tiče. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko je bio hvalio WD Passport seriju. Ja sam svoje sam napravio od harda i externog kućišta. Mislim da je 'gotova' kombinacija ipak bolja.
![]() |
#4 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
bas sam nedavno uzimao disk pa sam se raspitivao malo (imas dosta o eksternim diskovima ovdje, nisi dovoljno kopao) ne isplati se uzet gotovi eksterni disk sa stajalista garancije npr seagate daje 5 godina garancije na obicni disk a 1 godinu na eksterni. sto se tice mybook-ova, ako ces ih uzimat uzmi ih u www.adm.hr jer su jeftiniji nego u linksa, ali sam u recenzijama na newegg-u vidio da znaju crknut brzo kod nekih ljudi koji ih uzmu 3-4 i koriste intenzivno, sto je dosta neprovjeren podatak (mozda konkurencija se*e) ali svejedno unosi sumnju buduci da se radi o backup-u ja bi investirao koju kunu vise i uzeo neku provjereniju marku (konktreno zaobisao bi maxtor i wd) mozda da nadjes rabljenog seagate-a sa garancijom na trznici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
sta si na kraju uzeo? sad u svom kompjuteru imam seagate i jucer sam ostao izbezumljen sta mi se dogodilo. kod boot-anja windowsa je prosao disk check (ne znam iz kojeg razloga) i nisam imao pristup d:\ particji. kad bi je pokusao otvoriti, windows explorer bi rekao "corrupted". nisam znao sta bi napravio, pa sam se odlucio na quick format i onda sam EasyRecovery-em uspio vratiti ono sto mi je bilo vazno... ![]() ne bi kupovao rabljeni disk, nemam povjerenja u takve stvari, a razlika od 100-200 kn mi kod takvih stvari nije bas tako vazna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
ma nekad uleti disk koji nije puno koristen, ali dobro ako nemas povjerenja... ja sam racuno da mi treba hrpa prostora za backup i da bi mogo uzet ladicu + neki 3.5 disk oko 400-500gb ali onda sam shvatio da mi najvazniji backup nema ni 60tak gb, ostalo su filmovi, muzika i slicne gluposti koje se daju skinut (ono sto je rijetko je u tom backupu) tu je i pitanje lakoce prenosenja, moras nosit adapter sa sobom, a disk je obicni stolni u eksternom kucistu znaci osjetljiv na udarce i slicno ne mogu otic negdje gdje je veza na net superbrza i prikopcat disk u usb samo tako i naskidat... treba mi uticnica, prostor za stavit disk itd pa sam odlucio uzet 120gb toshiba 2.5'' disk i kuciste od 100kuna s kojim sam prezadovoljan. dobio sam prenosivost, sigurnost, ustedu od 500 kuna (ovo sam platio 680 kuna a mybook 500gb dodje 1200 kn), ne trebaju mi ni dva usb kabela jer vuce dovoljno struje iz jednog naravno sve je posljedica toga sto mi je backup malen pa sad... ode sve u qurc ako tebi nije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
mislim da sam konacno odlucio... ![]() uzet cu coolermaster x craft 350 (rx-3sb) i SEAGATE Barracuda 320 GB, sATA II, NS 7200.10, 7.200 o/min., 16 MB cache (ne znam samo sta znaci ova NS oznaka, jer ima isti takav disk koji nema oznaku NS i jeftiniji je 45 kuna) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Super komba, svidja mi se kučište! A za NS... NS - Ne Sere ![]() Pazi da u HGu ne ubereš Certified Repaired HDD od Seagatea! Više o tome tu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60592 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
|
to je jedino koje se i meni dopada... Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ovi "NS" diskovi su Barracuda ES - Enterprise storage (možda eNterprise Storage ![]()
![]() |
#12 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
E to već ne bih znao, nemam iskustva s tim diskovima. No, ako su primjereni za 24/7 rad, vjerojatno su nešto kvalitetniji (možda su samo malo sporiji, a izdržljiviji). Ne znam ni kakva je situcija s bukom, valjda će se javiti netko tko ima takav disk.
![]() |
#14 |
|
kupljeno... doduse, kuciste me bas nije odusevilo, ali... sve u svemu, solidno i sluzi svrsi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Zadnje izmijenjeno od: cromiki. 22.04.2007. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam pitanje, da ne otvaram novi thread. Kak složiti da se eksterno kučište gasi skupa s kompom? Mislim da sam to videl tu negde već, al nebrem najti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|