|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() .. ste primjetili da kad skidate nekej s interneta koristeči onaj ugrađeni program za skidanje u windowsima a ne nekakav drugi download manager da kad počne skidati počne dosta visoko .. meni kad sam spojen na 64 kb/s počne skidati na 20 kb/s i onda se polako spusti na 8 ili 9 kb/s... .. dal postoji nači da se zadrži brzina kojom on počne skidati ... ( .. takav primjer sam imal kad sam bil spojen 128 kb/s pa kad sam išel s tim skidati počelo je na (za ISDN ) nemogučih 125kb/s .... i onda se je spustilo nakon minute na 20 kb/s) Dakle kak da se zadrži takva brzina skidanja ... i zakaj s tim počne tak brzo a kad koristim nekakav download manager ( GEtRight) počne odmah sa 8 kb/s ? P.S Koji je download manager najbrži ?
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Skida ludim brzinama zato što čim ti klikneš na "save target as" on downloada u pozadinu nekoliko kb-a (kod mene 32k skine i onda stane s tim skidanjem u pozadini)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
.... ja mislim da je stvar u nečemu drugome ..... samo neznam u čemu :confused: :confused: ... dal zna ko od Billa Gatesa e-mail .. ja bi ga drage volje pital ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Gledaj. "Fizicko" ogranicenje ti je za 64k negdje oko 8kb/s. Dakle nema tog programa koji ce ti sa 56k modemom izvuc 10kb/s da ti skida stalno. I meni isto pocne sa suludo velikim brzinama al neobracam se na to. Dakle nista od toga.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() Kako se downloada u paketima, u početku skine nekoliko velikih i iz toga prikaže nerealno veliku brzinu. Stvarna brzina na početku je takodjer ona deklarirana, samo su paketi rjeđi. Nakon par sekundi ti prikazana brzina znatno padne i približi se realnoj. Dakle neki nacin za povećanje brzine ne postoji, osim kompresije nekomprimiranih fileova, no to ne računamo, uostalom uglavnom je sve već "stisnuto" od jpg, zip i ostalih zapisa, toliko da modem ne izvodi svoju hard-kompresiju. Najbolju ocjenu možeš donijeti kod dugačkih file-ova. Izračunaj koliko si downloadao u jedinici vremena. Ako to radiš sa nekog dobrog, neopterećenog servera, tada možeš zaključiti stvarnu brzinu koja je obično zbog smetnji u vodovoma nešto manja od nazivne. Postoje download akceleratori - programčići koji prilagođuju dužinu paketa stvarnim uslovima, no koliko sam probao, osim još jednog šarenog prozora, nešto značajno se ne događa.
![]() |
#6 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Zanimljivo je to, ja na nekim stvarima skidam (konstantno) velikom brzinom. Npr. ovaj forum uvijek ide 12-13 KB/s, skidanje news grupa sa hinetova servera ide oko 13KB/s a nekad zna i sa stranih stranica skidat oko 8KB/s non stop.
![]() |
#7 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
naravno neces tu brzinu postici skidajuci jpg ili mp3 datoteke...tako da ti se lako desi da u sat vremena skines 50mb texta a mp3-ca jedva 30mb..naravno govorim o tome da koristis full mogucnosti veze |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|