Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2003., 21:40   #1
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Question Jeste li primjetili

.. ste primjetili da kad skidate nekej s interneta koristeči onaj ugrađeni program za skidanje u windowsima a ne nekakav drugi download manager da kad počne skidati počne dosta visoko .. meni kad sam spojen na 64 kb/s počne skidati na 20 kb/s i onda se polako spusti na 8 ili 9 kb/s...
.. dal postoji nači da se zadrži brzina kojom on počne skidati ...
( .. takav primjer sam imal kad sam bil spojen 128 kb/s pa kad sam išel s tim skidati počelo je na (za ISDN ) nemogučih 125kb/s .... i onda se je spustilo nakon minute na 20 kb/s)

Dakle kak da se zadrži takva brzina skidanja ... i zakaj s tim počne tak brzo a kad koristim nekakav download manager ( GEtRight) počne odmah sa 8 kb/s ?
P.S Koji je download manager najbrži ?

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 22:02   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Skida ludim brzinama zato što čim ti klikneš na "save target as" on downloada u pozadinu nekoliko kb-a (kod mene 32k skine i onda stane s tim skidanjem u pozadini)
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2003., 22:07   #3
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Originally posted by CatKiller
nekoliko kb-a
ali nekoliko a ne 100 ili više kb ... jer to kad ja kliknem on stigne skinuti u pozadini svega 50 kb maximalno ....
.... ja mislim da je stvar u nečemu drugome ..... samo neznam u čemu :confused: :confused:
... dal zna ko od Billa Gatesa e-mail .. ja bi ga drage volje pital

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2003., 22:40   #4
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Gledaj. "Fizicko" ogranicenje ti je za 64k negdje oko 8kb/s. Dakle nema tog programa koji ce ti sa 56k modemom izvuc 10kb/s da ti skida stalno. I meni isto pocne sa suludo velikim brzinama al neobracam se na to.
Dakle nista od toga.
Staro 10.12.2003., 10:02   #5
Andjelko
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Arrow

Kako se downloada u paketima, u početku skine nekoliko velikih i iz toga prikaže nerealno veliku brzinu. Stvarna brzina na početku je takodjer ona deklarirana, samo su paketi rjeđi.

Nakon par sekundi ti prikazana brzina znatno padne i približi se realnoj. Dakle neki nacin za povećanje brzine ne postoji, osim kompresije nekomprimiranih fileova, no to ne računamo, uostalom uglavnom je sve već "stisnuto" od jpg, zip i ostalih zapisa, toliko da modem ne izvodi svoju hard-kompresiju.

Najbolju ocjenu možeš donijeti kod dugačkih file-ova. Izračunaj koliko si downloadao u jedinici vremena. Ako to radiš sa nekog dobrog, neopterećenog servera, tada možeš zaključiti stvarnu brzinu koja je obično zbog smetnji u vodovoma nešto
manja od nazivne.

Postoje download akceleratori - programčići koji prilagođuju dužinu paketa stvarnim uslovima, no koliko sam probao, osim još jednog šarenog prozora, nešto značajno se ne događa.
Staro 10.12.2003., 10:17   #6
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Zanimljivo je to, ja na nekim stvarima skidam (konstantno) velikom brzinom. Npr. ovaj forum uvijek ide 12-13 KB/s, skidanje news grupa sa hinetova servera ide oko 13KB/s a nekad zna i sa stranih stranica skidat oko 8KB/s non stop.
Staro 10.12.2003., 10:29   #7
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Veky
Zanimljivo je to, ja na nekim stvarima skidam (konstantno) velikom brzinom. Npr. ovaj forum uvijek ide 12-13 KB/s, skidanje news grupa sa hinetova servera ide oko 13KB/s a nekad zna i sa stranih stranica skidat oko 8KB/s non stop.
postoji isto tako i jedna stvar koja je zove pakiranje...naime textove kada skidas idu vecom brzinom posto su "zipani"

naravno neces tu brzinu postici skidajuci jpg ili mp3 datoteke...tako da ti se lako desi da u sat vremena skines 50mb texta a mp3-ca jedva 30mb..naravno govorim o tome da koristis full mogucnosti veze
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno