|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
problem; distorziran zvuk s DVD-roma
Trebam pomoc pa ako netko ima kakvu ideju ;-) Prilikom gledanja filmova direktno s DVD-roma ( pioneer 110 ) onda mi je zvuk distorziran ! ono izoblicen, vristi, krci i slicno dok CD-ove vrti i svira uredno kad prebacim DVD na HDD i pustim film s HDD onda je sve o.k. ( zvuk je normalan, nije distorziran ) Konfiguracija je u potpisu i DVDrom je s maticnom ( ostatkom konfiguracije ) spojen samo s IDE kabelom ( ako se ne varam sto se naziva tice, onaj siroki tanki s hrpu pinova ). Nije spojen onaj audio kabel, koji se obicno spaja s DVDroma na zvucnu...cini mi se da ga nemam gdje ni spojiti na zvucnoj, a mislim da i nema nekog utjecaja s obzirom da CD-ovi sviraju normalno. pokusao sam reinstalirati drajvere za zvucnu, PowerDVD...nije pomoglo...( mozda sam tu nesto krivo radio ) nekakav savjet sta uciniti ??? hvala pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
servis i garancija. definitivno je u kvaru
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Mislis da je DVD-rom u kvaru ? ali cita sve podatke o.k. ?, mislim bez problema otvori Bug DVD, slika s DVDova je o.k jedino sto je zvuk skomiran...a opet CDove snima/cita i svira o.k....ne djeluje mi kao hardverski kvar ? ... ( ali ja nisam ekspert ;-) ) e sad dali sam u pravom dijelu foruma ;-) dali je ovo hardverski ili softverski kvar/problem ;-) . Zadnje izmijenjeno od: yoke. 10.04.2007. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nema netko jos kakvu ideju ? Znaci da ga moram iskopati van kucista i isprobati negdje drugo... ako je do dvd-roma kao sto je tomifish2002 sugerirao... - |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sigurno je u kvaru. Osim toga, ne koristi se isti laser za cd i dvd-e, a ti očito imaš problema s onim za dvd. igorba će ti sigurno znati više reći o tome. Ipak je on stručnjak na polju optika.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napravi backup Windowsa pomoću Ghosta ili True Imagea, instaliraj nove Windowse i na njima probaj. Ako radi, znaš što je, ako ne radi, vratiš image i probaš DVD-ROM u nekom drugom kompu. Yoke, smanji sig, dozvoljeno je pet redova, ne deset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala svima na odgovoru nekako nisam siguran od kad je ovaj problem, jer donedavno sam gledao DVDove preko komponentnog DVD playera kojeg sam se rijesio kad sam skuzio da i nema neke razlike u kvaliteti slike jednog i drugog a opet PC mi je puno zgodniji zbog mogucnosti reproduciranja hrpe razlicitih formata. ( DVD player je bio Philips 963SA cca 3500Kn, tako da nije neki skart ) imam osjecaj da je donedavno sve bilo u redu, ali opet nisam siguran. Znam samo da mi je jednom krepucnio transport u DVD playeru. Tad je isto citao CD-ove ( znam da ima odvojene lasere ) ali DVDove uopce nije htio ocitati. Dok je ovdje problem sto ima slike a nema zvuka...Nekako mi je logicno da ukoliko je u pitanju kvar DVD pogona da bi onda imao problema i s slikom i zvukom...( mozda grijesim, ne znam kako to funkcionira ) Uglavnom hvala svima, vjerujem da je ovako malo zeznuto pricati, znam i sam da kod PC moze biti hrpu razloga zasto nesto ne radi, pa je mozda kod mene bas neki banalan razlog. Image nikad nisam radio...mozda je vrijeme da se i s tim poigram :-) nekako mi je lakse iskopati DVDrom i odnjeti ga do prijatelaj da vidim kako ce to raditi kod njega. Srecom cijene DVDromova vise nisu kao sto su nekad bile ;-) sorry sto se signa tice, nisam isao za tim ;-) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Eo sam da kažem; imam upravo tu pržu već više od godinu dana i nisam imo nikakvih većih poteškoća s njom. Uredno sve radim s njom i mogu reć da sam zadovoljan.
![]() |
#9 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A moguće da je i nešto zeznulo na softverskom dijelu priče, odnosno komponente i filteri zaduženi za 5.1 zvuk. Ajd probaj snimiti DIVIX s zvukom kodiranim u mp3 ili neki drugi oblik kompresije na DVD medij pa probaj onda. Ako sve radi OK nešto je softverski otišlo u playeru. Imaš instaliran AC3Filter? Jel pravilno podešen, output, preset itd. Nekako mi baš smrdi na njega..Ili možda starija verzija ffdshow? Disejblaj joj audio podršku, ako ga imaš instaliranog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne vjerujem da je do problema s čitanjem (iz bilo kojeg razloga, PIO mod, zaprljana leća...), jer slika normalno ide, a video podaci su puno veći od audio podataka, pa bi se prije kod njih pojavio problem. Pretpostavljam da ti je uključena digitalna audio ekstrakcija u device manageru, jer ti zvuk s CD-ova normalno radi. Možda je kakva nekompatibilnost sa zvučnom karticom ili softverom. Najbolje isprobaj u drugom kompu kako su dečki rekli, pa ćemo možda biti malo pametniji (svi skupa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
malo sam u guzvi ali pokusat cu danas odraditi ovo s divx na DVD. ako uhvatim vremena pokusat cu odnjeti dvd-rom u drugi pc...u svakom slucaju javim rezultat hvala P.S. Zvucna je audiotrak prodigy 7.1LT ... vidim da ju nemam u potpisu pa eto samo da spomenem ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
snimio sam jedan divx od 700Mb ( baraka.avi ) na DVD. Vjerujem da je zvuk u mp3. Ista stvar... slika ide dok zvuk u komi, manje nego kod DVDa ali svejedno zafrkava... za vikend cu iskopati dvdrom i spojiti ga u drugi pc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
evo isprobao sam DVDrom u drugom kompu... na moju zalost ( ili radost, otkrit cu uskoro ) radi sve kako treba...kazem zalost jer da je krepucnuo DVD samo bi kupio novi, ovako mi predstoji zafrkancija s softwareom :-( e sad, kopajuci po mozgu cini mi se da je sve radilo o.k. donedavno... a jedino sto sam mjenjao je da sam u isto vrijeme imao instaliran winDVD i PowerDVD... winDVD sam uklonio i ostavio samo PowerDVD koji sam vec pokusao deinstalirati i ponovo instalirati ,ali to nije pomoglo u uklanjanju problema... drugo sto mi pada na pamet je foobar2000 ( njega koristim za igranje oko nekakvih diyzvucnika jer ima plagin za aktivu skretnicu gdje mogu postaviti reznu frekvenciju i da mi salje visoke na jedan, srednje na drugi i baseve na treci kanal/izlaz zvucne kartice ) Jucer sam primjetio da mi od svih playera jedino foobar ima probleme s citanjem audio CDa direktno s DVDroma...Gotovo identican s gledanjem DVD filmova, odnosno zvuk mi je distorziran/zbucan...( winamp nema tih problema ) ( osim foobara i winampa imam ja tu jos hrpu raznoraznih gluposti koji bi mogli zafrkavati ...) idem pokusati deinstalirati foobar.... pa ako netko ima kakvu ideju kako elegantnije rijesiti ove probleme ? ( ne znam dali je to s codecima ili ... ) ...samo da nije reinstaliranje windowsa...s tim mi se neda sad gubiti vrijeme :-((((((((((( . |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
deinstalirao sam foobar deinstalirao power DVD ponovo instalirao powerDVD ali nikakve promjene...sve po starom |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
I evo proradilo je bar se nadam cita mi DVDove kako treba, bar iz windows media center > DVD ( prije je i on zezao ) uglavnom kako nista nije radilo sve sam rakopao/rastavio kuciste i IDE kabel koji ide iz DVDroma prebacio iz IDE2 konektora na maticnoj u IDE1 ( ATA133 )... mislio sam da je taj IDE1 ( ATA133 ) prvestveno namjenjen spajanju HDD, da nije za DVD/CD rom ??? Dok sam imao stari PC koji nije imao SATA onda sam HDD spajao u plavi a CD/DVD u prvi crni slobodni, pa sam tako spojio i na ovo maticnoj ? Idem sad ponovo instalirati power DVD, valjda ce biti sve o.k. :-) ( edit: instalirao i radi :-) jupi ) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
zato stoji ??? na kraju recenice kad sam kupovao prvi PC ( nakon comodora 128 ;-) .. jel se netko jos sjeca orlova, spektruma ) onda je bilo pravilo, ukoliko se dobro sjecam, da ti master HDD ide u plavi utor a ostalo di uspijes nagurati ;-) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|