Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2007., 12:19   #1
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
problem; distorziran zvuk s DVD-roma

Trebam pomoc pa ako netko ima kakvu ideju ;-)

Prilikom gledanja filmova direktno s DVD-roma ( pioneer 110 ) onda mi je zvuk distorziran ! ono izoblicen, vristi, krci i slicno

dok CD-ove vrti i svira uredno

kad prebacim DVD na HDD i pustim film s HDD onda je sve o.k. ( zvuk je normalan, nije distorziran )

Konfiguracija je u potpisu i DVDrom je s maticnom ( ostatkom konfiguracije ) spojen samo s IDE kabelom ( ako se ne varam sto se naziva tice, onaj siroki tanki s hrpu pinova ).

Nije spojen onaj audio kabel, koji se obicno spaja s DVDroma na zvucnu...cini mi se da ga nemam gdje ni spojiti na zvucnoj, a mislim da i nema nekog utjecaja s obzirom da CD-ovi sviraju normalno.

pokusao sam reinstalirati drajvere za zvucnu, PowerDVD...nije pomoglo...( mozda sam tu nesto krivo radio )

nekakav savjet sta uciniti ???

hvala
pozdrav
yoke je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2007., 12:23   #2
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
servis i garancija. definitivno je u kvaru

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2007., 12:28   #3
yoke
Premium

yoke's Avatar

Mislis da je DVD-rom u kvaru ?

ali cita sve podatke o.k. ?, mislim bez problema otvori Bug DVD, slika s DVDova je o.k jedino sto je zvuk skomiran...a opet CDove snima/cita i svira o.k....ne djeluje mi kao hardverski kvar ? ... ( ali ja nisam ekspert ;-) )

e sad dali sam u pravom dijelu foruma ;-) dali je ovo hardverski ili softverski kvar/problem ;-)

.

Zadnje izmijenjeno od: yoke. 10.04.2007. u 13:29.
Staro 11.04.2007., 08:35   #4
yoke
Premium

yoke's Avatar

Nema netko jos kakvu ideju ?

Znaci da ga moram iskopati van kucista i isprobati negdje drugo... ako je do dvd-roma kao sto je tomifish2002 sugerirao...

-
Staro 11.04.2007., 08:47   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sigurno je u kvaru. Osim toga, ne koristi se isti laser za cd i dvd-e, a ti očito imaš problema s onim za dvd. igorba će ti sigurno znati više reći o tome. Ipak je on stručnjak na polju optika.
Staro 11.04.2007., 09:00   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Napravi backup Windowsa pomoću Ghosta ili True Imagea, instaliraj nove Windowse i na njima probaj. Ako radi, znaš što je, ako ne radi, vratiš image i probaš DVD-ROM u nekom drugom kompu.

Yoke, smanji sig, dozvoljeno je pet redova, ne deset.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2007., 11:02   #7
yoke
Premium

yoke's Avatar

Hvala svima na odgovoru

nekako nisam siguran od kad je ovaj problem, jer donedavno sam gledao DVDove preko komponentnog DVD playera kojeg sam se rijesio kad sam skuzio da i nema neke razlike u kvaliteti slike jednog i drugog a opet PC mi je puno zgodniji zbog mogucnosti reproduciranja hrpe razlicitih formata. ( DVD player je bio Philips 963SA cca 3500Kn, tako da nije neki skart )

imam osjecaj da je donedavno sve bilo u redu, ali opet nisam siguran.

Znam samo da mi je jednom krepucnio transport u DVD playeru. Tad je isto citao CD-ove ( znam da ima odvojene lasere ) ali DVDove uopce nije htio ocitati.

Dok je ovdje problem sto ima slike a nema zvuka...Nekako mi je logicno da ukoliko je u pitanju kvar DVD pogona da bi onda imao problema i s slikom i zvukom...( mozda grijesim, ne znam kako to funkcionira )

Uglavnom hvala svima, vjerujem da je ovako malo zeznuto pricati, znam i sam da kod PC moze biti hrpu razloga zasto nesto ne radi, pa je mozda kod mene bas neki banalan razlog.

Image nikad nisam radio...mozda je vrijeme da se i s tim poigram :-)
nekako mi je lakse iskopati DVDrom i odnjeti ga do prijatelaj da vidim kako ce to raditi kod njega.

Srecom cijene DVDromova vise nisu kao sto su nekad bile ;-)

sorry sto se signa tice, nisam isao za tim ;-)

.
Staro 11.04.2007., 16:14   #8
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Eo sam da kažem; imam upravo tu pržu već više od godinu dana i nisam imo nikakvih većih poteškoća s njom. Uredno sve radim s njom i mogu reć da sam zadovoljan.
Staro 11.04.2007., 20:46   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A moguće da je i nešto zeznulo na softverskom dijelu priče, odnosno komponente i filteri zaduženi za 5.1 zvuk. Ajd probaj snimiti DIVIX s zvukom kodiranim u mp3 ili neki drugi oblik kompresije na DVD medij pa probaj onda. Ako sve radi OK nešto je softverski otišlo u playeru. Imaš instaliran AC3Filter? Jel pravilno podešen, output, preset itd. Nekako mi baš smrdi na njega..Ili možda starija verzija ffdshow? Disejblaj joj audio podršku, ako ga imaš instaliranog.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2007., 20:52   #10
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ne vjerujem da je do problema s čitanjem (iz bilo kojeg razloga, PIO mod, zaprljana leća...), jer slika normalno ide, a video podaci su puno veći od audio podataka, pa bi se prije kod njih pojavio problem. Pretpostavljam da ti je uključena digitalna audio ekstrakcija u device manageru, jer ti zvuk s CD-ova normalno radi. Možda je kakva nekompatibilnost sa zvučnom karticom ili softverom. Najbolje isprobaj u drugom kompu kako su dečki rekli, pa ćemo možda biti malo pametniji (svi skupa ).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2007., 09:21   #11
yoke
Premium

yoke's Avatar

malo sam u guzvi ali pokusat cu danas odraditi ovo s divx na DVD.
ako uhvatim vremena pokusat cu odnjeti dvd-rom u drugi pc...u svakom slucaju javim rezultat

hvala

P.S. Zvucna je audiotrak prodigy 7.1LT ... vidim da ju nemam u potpisu pa eto samo da spomenem ;-)
Staro 12.04.2007., 22:33   #12
yoke
Premium

yoke's Avatar

snimio sam jedan divx od 700Mb ( baraka.avi ) na DVD. Vjerujem da je zvuk u mp3.
Ista stvar...
slika ide dok zvuk u komi, manje nego kod DVDa ali svejedno zafrkava...

za vikend cu iskopati dvdrom i spojiti ga u drugi pc...
Staro 15.04.2007., 17:32   #13
yoke
Premium

yoke's Avatar

evo isprobao sam DVDrom u drugom kompu...

na moju zalost ( ili radost, otkrit cu uskoro ) radi sve kako treba...kazem zalost jer da je krepucnuo DVD samo bi kupio novi, ovako mi predstoji zafrkancija s softwareom :-(

e sad, kopajuci po mozgu cini mi se da je sve radilo o.k. donedavno...
a jedino sto sam mjenjao je da sam u isto vrijeme imao instaliran winDVD i PowerDVD...
winDVD sam uklonio i ostavio samo PowerDVD koji sam vec pokusao deinstalirati i ponovo instalirati ,ali to nije pomoglo u uklanjanju problema...

drugo sto mi pada na pamet je foobar2000 ( njega koristim za igranje oko nekakvih diyzvucnika jer ima plagin za aktivu skretnicu gdje mogu postaviti reznu frekvenciju i da mi salje visoke na jedan, srednje na drugi i baseve na treci kanal/izlaz zvucne kartice )

Jucer sam primjetio da mi od svih playera jedino foobar ima probleme s citanjem audio CDa direktno s DVDroma...Gotovo identican s gledanjem DVD filmova, odnosno zvuk mi je distorziran/zbucan...( winamp nema tih problema )

( osim foobara i winampa imam ja tu jos hrpu raznoraznih gluposti koji bi mogli zafrkavati ...)

idem pokusati deinstalirati foobar....

pa ako netko ima kakvu ideju kako elegantnije rijesiti ove probleme ? ( ne znam dali je to s codecima ili ... ) ...samo da nije reinstaliranje windowsa...s tim mi se neda sad gubiti vrijeme :-(((((((((((

.
Staro 15.04.2007., 19:02   #14
yoke
Premium

yoke's Avatar

deinstalirao sam foobar
deinstalirao power DVD
ponovo instalirao powerDVD ali nikakve promjene...sve po starom
Staro 15.04.2007., 19:53   #15
yoke
Premium

yoke's Avatar

I evo proradilo je bar se nadam
cita mi DVDove kako treba, bar iz windows media center > DVD ( prije je i on zezao )

uglavnom kako nista nije radilo sve sam rakopao/rastavio kuciste i IDE kabel koji ide iz DVDroma prebacio iz IDE2 konektora na maticnoj u IDE1 ( ATA133 )...
mislio sam da je taj IDE1 ( ATA133 ) prvestveno namjenjen spajanju HDD, da nije za DVD/CD rom ???
Dok sam imao stari PC koji nije imao SATA onda sam HDD spajao u plavi a CD/DVD u prvi crni slobodni, pa sam tako spojio i na ovo maticnoj ?

Idem sad ponovo instalirati power DVD, valjda ce biti sve o.k. :-)
( edit: instalirao i radi :-) jupi )

.
Staro 15.04.2007., 21:51   #16
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
mislio sam da je taj IDE1 ( ATA133 ) prvestveno namjenjen spajanju HDD, da nije za DVD/CD rom ???

odakle samo dobivate takve ideje?
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2007., 22:28   #17
yoke
Premium

yoke's Avatar

zato stoji ??? na kraju recenice
kad sam kupovao prvi PC ( nakon comodora 128 ;-) .. jel se netko jos sjeca orlova, spektruma ) onda je bilo pravilo, ukoliko se dobro sjecam, da ti master HDD ide u plavi utor a ostalo di uspijes nagurati ;-)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno