|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Poštovani kolege molim savjet
Dakle ovako... Trebao bih kompletno racunalo slozeno u cifri od oko 7500 kuna. Racunalo mora biti sa svim svojim dijelovima iz HGspota jer tamo imam kredit na 3 godine bez kamata preko roditelja i jedino tamo mogu iskoristit taj kredit. Pošto sam lud za igrama logicno da mi treba sto brze i jace racunalo. Moji kriteriji su ovi: -Intelov core 2 duo procesor -na maticnu ne patim glavno da je stabilna -memorija barem 2 gb,marka nebitna -hard barem od 300 gb na dalje -monitor obavezno widescreen 19'' i sto brzi (za gaming, a i lijepsi,nesto kao Philips) -kuciste bilo kakvo ali ovo mi je vazno:sto tise (moze i neka izolacija),s dosta hladnjaka da izdrzi malo vise temperature,s kvalitetnim napajanjem,ono mi treba sto tise tako da kad radi da se ne cuje skoro pa nista ili vrlo slab zvuk -graficka po mogucnosti GF8800 GTS jer sam u zadnje vrijeme cuo da je najbolji izbor (uvjet naravno kod graficke dx10 zbog viste i daljnje tri godine igranja) -tipkovnica ,mis i zvucnici mi ne trebaju -neka jeftina dvd przilica Evo ako netko od strucnjaka dobre volje dade si truda i pokusa sastavit bio bih mu jako zahvalan. Inace racunalo kupujem na pocetku 6. mjeseca i do tada bih zelio imati sto vise informacija. I jos jednom ponavljam racunalo za igranje,vrlo tiho sa dobrim hladenjem... Pozdrav i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
zaboravih dodat, ako ostane novaca moze i zvucna kartica a kuciste sto bolje da izgleda (neko tamno ili neznam ni sam kakvo) s pokojom led diodom unutra... Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
AMD Athlon 64 X2 3800+, 2000 MHz, 1 Mb c., socket AM2 = 615KN MBO DFI, s. AM2, Infinity nF550-M2/G, nFORCE 550 = 845KN 1 Gb, DDR 2, PC-5300, 667 MHz, KINGMAX = 467KN 1 Gb, DDR 2, PC-5300, 667 MHz, KINGMAX = 467KN 430 W, COOLERMASTER, RS-430PCAP, Super Silent = 518KN SEAGATE 250 GB, serial ATA-II, NS, 7.200 o/min., 16 MB cache = 590KN LG GSA-H42NBAL = 295KN LCD 19" SAMSUNG SM 940BW = 1799KN = 5596KN Kučište neko bez napajanja po 200KN ili sa napajanjem pa ga izbaci 8800 ne vidim u cjeniku (računaj 2300-2500KN sa 320MB)
![]() |
#4 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako kupujesh tek u 6. mjesecu komp, mozhda ne bi bilo loshe da prichekash malo s trazhenjem pomochi u sastavljanju konfe. Do tada che se promijeniti neke sitnice (chitaj: pad cijena odredjenih komponenti, izlazak nVidijine 8600 serije grafa, a valjda che i ATi napokon izbaciti svoju DX 10 seriju). No, da ne duljim. Za mjesec-dva bi se za ovu cifru eventualno mogla slozhiti - bolja mashina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na savjetima,ako jos netko ima sta za preporucit neka slobodno kaze pa cu ja kombinirat valjda kad dodje vrijeme za soping,nego nekako u onoj konfiguraciji me samo smeta amd-ov procesor,ja bih za promjenu sada Intelov (a mislim da je i jaci taj core 2 duo od amdovog).... Jos jednom hvala i pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
C2D jest jači od 3800+ x2, ali je i skuplji, a i u HGSpotu baš nema bajan izbor ploča za C2D... A pošto je za 10-ak dana najavljen pad cijena Intelovih procesora, i c2d ćeš si moći ubaciti u konfu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo pokušaja no probi budžet ![]() Sasvim ok matična ako nisi zagrižen za Oc a sa tim procom se čak da i pristojno ocati. Taman toliko da tu memu natjeraš na 800MHz. Citiraj:
![]() E pa nema kod njih ili ja nisam vidio.... no ima u Ve-milu http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...22340771313270 U konačnici 8.626,00kn Mal se rastegni, daj bubreg ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
sto mislite da li s ovim konfiguracijama bi isla umjesto 8800-ke neka graficka dx10 u 6.mjesecu od nvidie a da dodje max 1200 kuna (skuzio sam da nemam vise para) i da vrti super stalker i sve novije igre (crysis) s ovim komponentama bez problema? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|