|
![]() |
#2 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Tesko je odgovoriti na tako sturo postavljeno pitanje, odgovor na ovo dosad postavljeno je da trebas na TA odrediti na kojoj ce liniji zvoniti koji broj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Sorry na sturom pitanju ali zanimalo me samo to. Spojim fax na ISDN kutiju i zelim da mi samo jedan od tri broja bude FAX broj. Eto... Zanima me kako da to napravim . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
moraš programirati NT za to, dakle odredit ćeš da ti recimo na prvom kanalu budu prva dva broja a da ti na drugom kanalu bude treći broj koji je samo za fax. mogu i ostale kombinacije samo ako fax upariš s drugim brojem nećeš ga moči koriswtiti dok je taj drugi broj u funkciji...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod ISDN-a namjena ovisi o uređaju koji spojiš na njega. Konkretan primjer: imaš NT koji ima 2 analogna i 2 ISDN/digitalna priključka (NT+2a/b). Lik ti isprogramira brojeve po priključcima - svaki analogni ima svoj broj, kao i 1 digitalni. Na prvi broj staviš telefon, a na drugi fax i to je to. Na treći broj staviš komp. U principu, ISDN je neisplativ jer možeš za istu/manju lovu dobiti IskonDuo gdje imaš i ADSL internet uključen u cijenu, a dodatni broj te košta 20kn (sve skupa 99+20=119kn). Na njihov router (Thompson 780) možeš priključiti 2 telefonska/fax uređaja, 4 kompa na LAN i do 10 na WLAN.
![]() |
#6 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam ISDN koji plaćam dosta skupo. Zanima me sljedeće: 1. Kad ne bih imao ISDN, bi li adsl mogao normalno raditi kada je telefonska linija zauzeta (razgovor preko telefona)? 2. Postoji li alternativa ISDN-u? Trebao bih imati dva broja - jedan za telefon i jedan za fax. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. da, možeš istovremeno surfati i telefonirati 2. IskonDuo+dodatni broj (vidi post iznad)
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nije tako komplicirano. ab1 je priključak za prvi analogni uređaj, ab2 za drugi. U primjeru imaš opisano baš za fax kojeg priključiš na ab1. MSN su tvoji tel. brojevi i standardno ih dobiješ tri. Ako je bila nadogradnja starog broja onda ti je prvi MSN taj "stari" broj i još dva koja se razlikuju samo u zadnja dva broja ili imaš full nove brojeve i onda su sva tri broja u nizu i također se razlikuju samo u zadnja dva broja. Za konfiguriranje ti je potreban analogni telefon sa tonskim biranjem kojeg ćeš priključiti u preostali ab2 priključak. Samu sekvencu pojedinog konfiguriranja potrebno je napraviti u okviru 60 sec (ako sam dobro zapamtio). Sada primjer: 1. Podigni slušalicu i sačekaj znak slobodnog biranja (dial tone) 2. Biraj ** → dial tone je isključen Biraj 111 xxxxxx # → 1st MSN for a/b1 (111 kod za definiranje MSN broja na ab1 priključku, umjesto xxxxxx unesi željeni MSN broj za fax, biraj #) 3. Kada čuješ permanentni ton poklopi slušalicu Po istom principu definiraš MSN broj za ab2 priključak samo je tada kod 122. Također je poželjno definirati kada na određenom priključku imaš fax kao u tvom slučaju. Onda konfiguriraš ovako: 1. Podigni slušalicu i sačekaj znak slobodnog biranja (dial tone) 2. Biraj ** → dial tone je isključen Biraj 221 2 # → a/b1 = fax uređaj 3. Kada čuješ permanentni ton poklopi slušalicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala lijepa na odlicnom objasnjenju. Super si objasnio. BTW,hvala svima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Evo da se nadovezem i mene je zanimalo kako skonfigurirati to i izgleda da ste negdje falili... resetiranje tvornickih extended postavka (osnovne postavke se ne resetiraju) podignuti slusalicu **#73##0101# spustiti slusalicu postavljanje msn1 na a/b1 podignuti slusalicu **#73##111xxxxxx# postavljanje msn2 na a/b2 (odmah nakon postavljanja prvog msna) 122yyyyyy# spustiti slusalicu gdje su xxxxxx prvi msn broj i yyyyyy drugi msn broj bez predbroja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|