|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AM2 CPU+MBO+RAM
Pozdrav svima, nije me bilo dugo na forumu, a sad trebam savjet. Trebam stvari koje sam naveo u naslovu. Poanta cijele priče je da se prođe sa što manje potrošenih para ![]() Ne trebam neku extra ploču, nekaj stabilno i da se da klokat bez puno nepotrebnih tweakanja, i naravno da nije preskupo. Proc s dvije jezgre da se da klokati do nekih 3ghz. i neku memu koja to može pratiti. E sad, ja sam mislio BIOSTAR Tforce + 3600+ x2 brisbane + neka mema 2x1gb, za memu se ne znam ni sam odlučiti. Jel bi ovo bile dobroe komponente za tu lovu ili da tražim nekaj drugo? i koju memu da uzmem da može pratiti proc? Puno hvala.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Biostarice su dobre ploče, barem ove novije - za OC, među boljima. Samo da te odmah upozorim, nisam siguran da li će ona 100% moći potjerati proc preko 3Ghz. Ako se dobro sjećam, x2 3600 Brisbane ima množitelj 9.5x, jelda ? Memorija je manji problem, neka ide 800-900mhz kako bi ti imao dovoljno manevarskog područja, a opet da ne potrošiš previeš para na nju. Mislim da bi neki kingmax bio čisto u redu. Najveći problem koji ti može biti je kao i većini ovdje na AM2 socketu - a to je osjetljivost matične i memorije. Zato tu na forumu rijetko vidiš da netko tko fura ploču preko 300Mhz nema problema. Gigabyte-ice idu do 270-280Mhz, DFI preko 300Mhz ali moraš imat sreće sa odabirom memorije, Asus-ice isto čitam po vani baš i nisu nešto manje imune na ovakva sranja etc. Gdje ćeš nabaviti Biostarku i 3600+ ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pozdrav! Mislim da je ova tema trebala ici po dkonfiguracije ali nema veze! CPU AMD Athlon64 X2 3800+ BOX, dual core, Sck AM2 823,85kn 3 god garancije Ve-mil MB Gigabyte M61P-S3, sAM2 566kn 2 god garancija Ve-mil http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...17505035963932 DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 531,98 3 god garancija Ve-mil a mogu isto i na 667 Mhz oni su 430kn ili ako hoces kvalitetnije rame RAM, 1 GB, DDR 2, PC-5300, 667 MHz, GEIL VALUE (GX21GB5300X) 629kn HGspot Neznam dali taj proc moze ici na 3Ghz Vjerojatno moze ali onda bi mislim trebo neki cooler!eto to su ti najbolji dijelovi a najjeftinija bi bila X2 3800+ 823kn MBO 566kn RAM 430 UKUPNO: 1820kn mislim da je ovo najisplativije |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
mislim da sam prije par dana vidi t-force na nabava.net. ako ne bude nje, vidio sam da u linksu za nekih 100kn više ima dfi infinity za am2, pa i to mi se čini kao dobar izbor. za proc nije uvjet da ide na 3ghz. koji god da kupim ja ću ga kloknut skoro do maksimuma, poželjno je barem 2.8ghz. možda bude i neki drugi proc jer nisam nigdje vidio 3600 x2 brisbane kod nas ![]() Uglavnom, volio bih strpati što bolji proc, 2gb meme i mbo za što manje para. Negdje sam na netu vidio da mad sprema rezanje cijena pa... Nisam ovo stavio pod konfiguracije, jer nije potpuna konfa, već se sve vrti oko temeljnih komponenti za amd-ov am2. Ako sam fulao nek slobodno moderatori presele. dakle išao bih ovako: ploča do 700kn, proc do 900kn. i memorija do 1000kn. ploča i proc poželjni i za manje para ako se da naći. help please ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
Nisam niti ja vidio kod nas x2 3600+ (65nm), zato i pitam. Što se tiče memorije i DFI-ja, pitaj samo zmaja koliko je problema imao sa matičnom i jedno 6 memorija koje je isprobao. Samo mu je sa 2 memorije išla preko 300Mhz ![]() Ali ako ti je max. cilj, nemaš druge. 2.8Ghz ti je već normalno i sa time ne bi trebao imati problema, mada bi ti opet trebala matična koja ide do 300Mhz i više bez problema. Ja ti preporučujem da prvo vidiš čega ima kod nas za kupiti, postaviš par prijedloga i onda skup sa ostalima sa foruma izbareš najbolje (ili odabereš sam kaj ti misliš da je najbolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
RAM: Kingmax DDR2 1GB, 667MHz, Dimm 240pin - 438kn (Diskont24) Goodram DDR2 1GB, 667MHz, Dimm 240pin - 421kn (M-Computers) TwinMOS DDR2 1GB, 667MHz, Dimm 240pin - 399kn (Diskont24) Corsair DDR2 1GB, 667MHz, Dimm 240pin - 460kn (Diskont24) MBO: ASRock ALIVEXFIRE-ESATA2, Fsb 2000MHz, 4xDDR, S-ATA, Raid, PCI-E, LAN, Audio, Socket AM2 - 517kn (Acquisitum Magnum) DFI INFINITY NF-M2, DDR2, S-ATA, PCI-E, LAN, FW, Audio, Socket AM2 - 633kn (Borg) Gigabyte M55S-S3, nForce 550, Fsb 2000MHz, 4xDDR2, S-ATA, Raid, PCI-E, LAN, FW, Audio, Socket AM2 - 562kn (Diskont24) MB Biostar Tforce 570U, nVidia nForce570 Ultra, sAM2, HT 2GHz, 4xDDR2-800 dual channel, 1xATA133, 6xSATA II RAID, 1xPCI-E 16, 3xPCI-E 1, 3xPCI, audio 8ch, 10xUSB2.0, Gigabit LAN, ATX, retail - 661kn (Kvark) CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ BOX,socket AM2, Winsdor, 2000MHz, 512kb c., HTT 1000Mhz - 747,23kn (Links) CPU AMD Athlon64 X2 3800+ BOX,socket AM2, Winsdor, 2000MHz, 1MB c., HTT 1000Mhz - 849kn (Links) CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, socket AM2, Brisbane, 2100MHz, 1MB c., HTT 2000MHz - 1.007,89kn (Links) Ploče i memorije sam naveo prema www.nabava.net, a proceve s linksovog najnovijeg cjenika, pa sad pomognite ![]() Koja će se od navedenih memorija (barem teoretski) bolje klokati, i na kojoj ploči će raditi najstabilnije? I koja je razlika između winsdor i brisbane jezgri? I da li su ovi skuplji procevi dovoljno bolji da ih se isplati uzeti ili da idem na 3600+ x2? Hvala ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
|
Windsor i Brisbane na istom taktu - iste performanse ili je Windsor malo bolji (1%, nezamjetno). Zbog latencija memorije koje su kod Brisbanea veće. Teoretski i u praksi bolje se OC-a Brisbane - primjerci su išli do 3Ghz, i tu je svima bio zid što se tiče stabilnosti. Windsor kako koji no 2700Mhz mislim da svaki ide, 2.8-3.0Ghz ćeš morat imati sreće ako želiš takav takt Prime stabilan. MBO - Asrokica se ne OC-a (ako su ko sve ostale ploče, HTT neće daleko), DFI ide najviše što se tiče HTT-a, ali moraš pogoditi sa kojom memorijom se neće klat. Gigabyte-ica isto tako, FSB ide do 270-280 sto sa nekim procevima daje 2800Mhz ili manje, ovisno koji uzimaš. Biostar nitko nije na forumu ništa napisao o njoj, vani su ploče čisto u redu (i poprilično dobar OC, u DFI stilu). Memorija - mislim da su ti sve tu negdje, Kingmax bi trebao ići do 900 ako ne i više, a vjerujem da ostale idu tu negdje oko 800Mhz možda malo više. Moja preporuka? Fučkaš 200-300Mhz, jedino ako se ne baviš benchanjem sistema. X2 3600+, 1GB Kingmaxa i bilo koja ploča osim Asrokice (baš zbog OC-a). Uvijek možeš biti prvi pa uzet Biostara ![]() EDIT: Onda u uzmi taj x2 3800+, koji god da je najjeftiniji ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.04.2007. u 02:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
u optimumu je 3800+ x2 oko 650kn... smao informacije radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
dakle, kad sve skupa zbrojim izgleda da će biti kombinacija biostar + 3800 x2 + kingmax. jedino ću pričekati tjedan ili dva, šuška se da će amd danas rezat cijene, a ne očekujem da naši trgovci odmah promptno reagiraju ![]() Dečki, a kaj drugo reć nego fala ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kaj se tice Biostara, ploča je super. Stavio sam ju u dvije konfiguracije, jednu s sempronom 2800+ i jednu s Athlonom 3000+ i u oba puta ploca je isla na 300 FSB-a. S sempronomm sam imao vremena se igrat i s njim je ploca isla na 340, a na athlonu nisam imao previse vremena pa je ploca iz kutije( samo sam sve postekao na nju i upalio) isla odprve na 300. Mislim da ovo govori da je ploca dobra. Po meni ima samo jednu manu zasto ju nisam kupio sebi a to je da ima samo 2,1V na rame u biosu, a to mi je malo. Ima ona jumper na 2,4V al to mi je onda opet malo previse za rame da stalno rade na tom naponu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
ako nije greška na cjeniku, u ve-milu imaju x2 3600+ Brisbane http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...17987678330668 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
he,he vidim da je fakat amd spustio cijene, nadam se da će to naši trgovci brzo znati prepoznati ![]() inače ni windsori nisu loši, vidim na netu da neke revizije potegnu dobro preko 3.0ghz, ali ovaj brisbane je definitivno best buy. bit će to teška odluka ![]()
![]() |
#18 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Da ne otvaram novi thread-da li su došli kod nas Brisbane i gdje?
![]() |
#19 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ne bi bilo prvi put.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
upravo sam procitao na linksovom forumu da je neki lik uzel brisbanea za 500kn danas... ocito onda je brisbane... links -545kn adm -525kn na oba je posebno navedeno 65nm dok na npr. 3800+ nije... ajmo decki neka netko upikne (najbolje netko ko vec ima x2 proc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
Ako sam ja dobro skužio-taj novi Brisbane X2 3600+ ima 9.5x množitelj i radi na 1900?
![]() |
#23 |
Moderator
|
da, plus što ima 2x512kb cache-a. A memorija na defoltu mislim da ne dela na 800mhz, nego smanjeno, ali to ono, pucam na pamet. Budem provjerio. EDIT: Yep, dela na 763Mhz http://www.penstarsys.com/reviews/cp.../x2_3600_3.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Moje iskustvo sa Biostar T-force 550U je poprilično pozitivno, izuzev par sitnica. Layout ploče je relatino loš. Naime chipset cooler je aktivan i relativno tih, no nalazi se preblizu Pci-e utora. Kartice sa glomaznijim ili dvoslotnim hlađenjem blokirat će ga potpuno. Za novu ploču to generalno gledano i nije problem, no omaleni chipset vent će se počet čut kad tad. Tad bi vlasnik mogao imati velikih problema sa zamjenom istog. Zamjena aktivnim low-profile coolerom je jedini izbor, dok visoki pasivnjaci potpuno ispadaju iz priče. Drugo, procesorski utor je preblizu memorijskim te prije instaliranja većeg after market cpu coolera obavezno treba stavit memu u prvi utor jer je to poslije neizvedivo. Naravno, kod svake izmjene memorije računajte na skidanje cpu coolera. Treće, 24-pin ATX konektor je na prilično nebuloznom mjestu, kao i njegov 12V brat. Ako imate psu ispod ploče (BTX alike), ATX konektor ide preko grafe obavezno, kao i već navedeni 12V koji k tome mora biti i prilično dug. Ako pak imate psu sa gornje strane imat ćete dosta problema sa zauzdavanjem kablovinja. Što se same ploče tiče, izuzetno sam pozitivno iznenađen uzevši u obzir cijenovni rang same ploče. Dolazi solidno zapakirana, sa pamučnom torbicom na poklon - sama torbica sadrži bundle koji se sastoji od par kablova, manuala i driver cd-a koji pak ima jedan od, na opip, najkvalitetnijih omota koje sam imao prilike dobiti sa driverima. Bios ploče je vrlo sadržajan, sa svim potrebnim (pa i više) opcijama da bi mogli uživati u OC-u. Vrlo je stabilna i brza na default postavkama, dok je chipset vent i prilično tih. Max stabilni fsb koji sam postizao čistim Bios clockom bio je oko 293... (A64 3600+ X2 90nm max clock 2920 @ Ultra -M2, Crucial Balistix PC6400 1gb kit). Ploča nije imala problema sa auto bios recoverom kao tri (3) Dfi Infinity nFII- M2 koje imaju očitih problema sa memorijskim dividerom no ipak su jedan od najboljih AM2 OC-era. Pohvala i jednoj low- cost AM2 ploči, Gigabyte M55S- S3 koja se pokazala vrlo dobrim OC-erom te je unatoč pasivnom hlađenju chipseta i ne baš OC nastrojenim biosom postizala solidne rezultate uz najmanje gunđanja. (max fsb 292 + A64 3600+ X2 @ 10 multiplier). |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
ma joj zeznuto je to s dividerima i mnoziteljima na am2... toliko sam imao problema s time...uzas... takoder na svojoj konfi sam primjetio da kad je mnozitelj polovican losiji su rezultati u Super PI-u (i to katastrofalno) nego sa cijelobrojnim... ali to moze biti do moje maticne posto su polovicni mnozitelji dodani tek sa zadnjim BIOS-om (taj BIOS je i napravljen uglavnom zbog podrske za brisbane) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
ja uzeo brisbane-a ![]() ![]() Inače, pisalo je na njemu da je winsdor, ali smo uz pomoć Hrvoja Rote koji je provejrio stepping na webu ustanovili da je brisbane danas skupljam ostatak robe pa idem u akciju, javim kak sam prošo ![]() hint: koju mbo da uzmem i memu za oc u linksu? uzimam 2x1gb. dal se isplati uzimati ovaj patriot u linksu? a vidim i da je kingmax pojeftinio... ot: Đeri, legendo nije te bilo na forumu dugo dugo, kaj je s tobom?
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 12.04.2007. u 14:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
hmm... ja sam baš zapikirao tu dfi infinity nfII am2 kakvu ima zmaj. koju memoriju uz nju preporučate?
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U principu, DFI ima dosta problema s memama tj. dosta je izbirljiva. Netko (mislim baš zmaj) je tek iz 6x uspio naći odgovarajuću.
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |