|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Kupovina prijenosnika! Savjeti?
Odlučio sam se na kupovinu prijenosnog računala( znam znam sad ćete svi drvlje i kamenje),novog.Pa me zanima da li se netko već koristio njima i ima li kakvih iskustava. Ja sam ih koristio više puta ali kratkotrajno tako da nisam stigao iskušati sve mogućnosti ali su se pokazali dosta brzima samo što se previše griju.Pa eto ako imate svoje favorite ili znate gdje se može nabaviti dobra makina za nekih 12000 javite ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Na poslu radim sa Compaq presariom: duron 700, 128MB, 20GB, WinXP Home (mrzim ih a ne smijem prckati i ih mijenjati ![]() Problemi su: grije se pun qrac (toliko da se cijeli stroj dobro zagrije nakon duzeg rada, moj ti je savjet da ne uzimas nista sto u sebi nema intela, jednostavno nema dovoljno mjesta za hladjenje, rezultat je prilicno bucan ventilator na bocnoj strani koji izbacuje mlaz vruceg zraka), ima ocajno spori disk (npr. dizu se windozi, a on dere i dere po disku, a nista se ne dogadja), adapter za struju je vani i moras ga cijelo vrijeme vuci sa sobom (umjesto da nosis samo komad kabela), toga se za sad mogu sjetiti, opceniti dojam je da laptopu fali par ''inteligentnih rjesenja iz Svedske''. Radio sam na burazovom HP omnibooku (PIII 700, ostalo je vise manje isto) i totalno druga prica...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Billy lives forever
|
Imam trenutno ispred sebe DELL P3 800 sa 256RAM-a i diže se turbo brzo. Velim probao sam Photoshop, Oficce,Flash i Fireworks,dakle sve ono što koristim svakodnevno i radi savršeno brzo i pouzdano. Nema neželjenih smrzavanja i sl. Ali da se grije je.Ne znam da li se mogu ugrađivati dodatni ventilatori jer ga nisam htio otvarati(susjedov je) pa da nešto ne bi pošlo po zlu. U novom Bugu svidio mi se onaj ljepotan s Athlon procesorom ali i oni su sami naveli da mu je najveća mana preveliko zagrijavanje pa ću još malo da razmislim.Svejedno tebi THNX. ![]()
![]() |
#5 |
Billy lives forever
|
E kad sam danas čuo ono što mi je stari rekao smrzao sam se. Prvo jasno i glasno mi je rekao da ovaj trenutni komp nije moj nego njegov jer ga je on platio i da će bit moj samo kad ja platim njemu cifru:mad: I onda sam mu ja rekako da je sve u redu ,da je to njegov komp,i da neću u njega više uložit kune nego skupljam lovu za novu zvijer tj. notebook zbog kojeg mi nitko neće trebati prigovarati jer će biti moj i samo moj ![]() Samo sad treba zaraditi lovu,što će već ići malo teže ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() mozda zato sto visre nema unutra nijedan dio koji su oni onda kupili ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Billy lives forever
|
Nema ni u mome,osim matične. Svejedno on kaže da je komp moj kad ma dam lovu ili si kupim novi E sad ćemo zbillja vidit tko ne može kupit komp.Imat ću ga ja prije nego što on misli ![]()
![]() |
#8 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Tako je lapovi su dobra stvar ako možeš pronači svrhu za njih ![]() Slažem se s onim; gericom je best buy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Billy lives forever
|
svejedno mi se više sviđa Toshiba Satellite ![]() Je malo skuplja ali i za to ima lijeka .Naći ćemo ''dignutu'' ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
matroxfanatic
|
Ako ozbiljno razmisljas o prijenosniku, reci cu ti samo jedno: uzmi nekaj s Intel chipsetom. Iskustvo je pokazalo da one Trident sranja rade velika sranja, pa cak i ako se prijenosnik zove Toshiba ili IBM. Cak je i sam Misrosoft dokumentirao da se u kombinaciji Trident chipset Trident grafika PowerPoint smrzava na tretjem slajdu. Provjereno, uvijek na tretjem slajdu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Billy lives forever
|
Pa ja sam mislio uzet GF2 Go! li Ati Radeon Mobility ![]() Čuo sam da se kod lokalnih švercera nabavljaju vrhunski novi laptopi po nevjerojatnoj cijeni( recimo 1000$) naravno ''dignuti'' negdje na zapadu.Jedini je problem što sa njim ne možeš izaći van zemlje jer bi te odmah uhapsili ![]()
![]() |
#13 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Billy lives forever
|
Ah sorry krivo sam pročitao.Za čipset sam mislio i815EPT ili kako se već zove. Kažu da mu je stabilnost na nivou. ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Billy lives forever
|
eh eh trebaš se malo pomučit. Prouči malo oglase u Plavome pa će ti sve biti jasnije ![]()
![]() |
#17 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
pa nema bas nekih dobrih deal-ova u plavom... il je staro, sporo i rabljeno pa je jeftino, il je neki noviji laptop i kosta ko u ducanu ![]() a neznam fakat kaj bi mi trebalo bit da ubodem neki laptop tipa gericom. nisu to desktop pc-i, a i razlike u cijeni nisu neke. bolje ubost neki ibm pa znat kaj imas i da s tim neces imat problema nego se kockat radi 100 eura. a i inace kaj se laptopa tice, sony-ji mi se cine opako dobri.. mali, lagani, tanki, jeftini i baterija traje dulje! neki celer sa 128mb rama bi se dao nac za 1000 eura. a to je fakat dost za bilo kaj da covjek oce radit na laptopu. s druge strane ak radis u photoshopu, programiras u visual studiu, dizajniras baze podataka i slicno, pa pobogu kupi si neku radnu stanicu, pa nes to radit na laptopu! ![]()
![]() |
#18 |
Billy lives forever
|
E sad opet ću se malo raspričat: Velim ja radim s Photoshopom, Swishom, Macromediom, i officeom a sranja tipa igre me ne zanimaju.Tu i tamo možda koja strategija i njišta više. E pa sad ni ja nisam bio vjerovao da laptop uopće može da odradi zahtjevne poslove ali mi je Dell P3 800 razbio svaku sumnju. Dakle uzeo sam ga od susjeda i isprobao na par dana s instaliranim dotičnim aplikacijama.I stvar leti,doslovno. Photoshopovi efekti rade savršeno brzo, velike fotografije se učitavaju jako dobro bez prevelikih zastajkivanja i sl. Napominjem da ne koristim Photoshop na 100% ako me kužite.Mislim da ga malo tko poznaje 100%,recimo da poznam nekih 40-50% mogućnosti a to je meni sasvim dovoljno za svakodnevicu. O officeu neću niti pričat jer to radi ko puška. A sad što se tiče laptopa: Ja sam napravio konačnu odluku o kupnji: Il Siemens Fujitsu ili Sony Vaio. U pravu si kad si rekao da su Sonyevi modeli ultra lagani,kompaktni i nadasve jeftini,i baš mi takav model treba jer ne mogu izdvojiti preko 1300 eura. No mislim da se za te pare može kupiti neki Celeron 1.2 sa 256 RAMA ,20 diska i DVD-om.Takav sam ja bar dojam stekao. Što se tiče kupnje po oglasniku ovo je moje viđenje stvari: Onih 90% laptopa je ukradeno negdje vani a znat ćete zbog toga što nemaju punjač ili neki manje bitan dio,nemaju legalan softver( a to je kod prijenosnika dosta bitno) i naravno garancije. Takvi prijenosnici vam se dragi moji u Njemačkoj nabavljaju za 400 eura!!! Ja vam to jamčim i sam sam se u to uvjerio. Nekidan sam reda radi nazvao nekog tipa iz jednog starijeg oglasnika jer sam mislio d avaljda nije prodao. A prodavao je Siemens P3 800 128 DVD... I kaže meni lik da ima bilo koje marke nov polovan kakav ja oću.A po glasu mu se vidi da je neka seljačina koja veze nema šta je notebook. I kaže on meni da će mi dat ovoga gore za 8000kn. I ja ga pitam jeli laptop kupljen ovdje? A on meni: Nije bogati ko da ja znan di je kupljen. E to to vam je dio priče koju svakodnevno netko proživi kad ide kupovat bilo šta preko oglasa a kamoli laptop. Zato se nadam da ću uspjet za koji mjesec skucat neki za ove pare još uvijek ne znam dal legalan ili drpnut razmislit ću. :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|