|
![]() |
#1 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
(riješeno) SATA problem
Evo dobio sam jedan seagate 80gb s-ata disk. Problem je u tome što ga ne mogu nikako instalirati. U biosu od matične imam postavljeno s-ata1 i 2 enabled. Ali ne prepoznaje disk u biosu. Kada se windowsi startaju došla mi je poruka "found new hardware", ali nisam mogao instalirati drivere. Zapravo windowsi se ponašaju kao da je to usb disk jer imam onu safely remove hardware ikonu dolje desno, no od samog harda nigdje ni traga ni glasa. Pokušao sam sa najnovijim biosom ali nije pomoglo, također na gigabyteovoj stranici neme nikakav poseban program osim s-ata raid-a, a to mi ne treba. Ima netko neki savjet? Matična je gigabyte K8NE
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Safely Remove imaju SATA diskovi, to je "hot swap" funkcija. Jesi li pogledao u Disk Management, pa probao inicijalizirati odnosno formatirati disk? Naime normalno je da se u Windowsima ne vidi disk dok ga ne formatiraš (ili preko Disk Managementa, ili pomoću neke aplikacije tipa Acronis Disk Director. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ma uopće ga nema tamo. Evo malo sam pogledao i to je sata 2 disk, moja matična podržava s-ata 1, postavio sam i jumper na disku na s-ata 1 ali i dalje ne šljaka. Disk je već formatiran, u to sam siguran.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
zamjeni data kabel |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao jeli tvoja ploča Rev 1 ili 2 Kao što vidiš ovdje:http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ctName=GA-K8NE među drajverima imaš SATA / RAID drajver bez kojeg ploča nekuži disk kako treba. Dovoljan je sata drajver jer pretpostavljam nećeš praviti raid polje diskova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Rješio sam problem. Trebalo je u biosu isključiti ide/sata raid opciju koja je po defaultu uključena. Pa ako kome pomogne.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|