|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni je nekidan lik prodao hard iz sličnog modela istog proizvođača. Dotičnome je riknula ploča pa ga je prodao u dijelovima. btw, oš konačno kupit taj lap? Već 2 tjedna razmišljaš šta kupiti. Moj savjet da si kupiš nešto kvalitetnije jer kupnja lapa baš nije jeftin sport.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
premisljam se izmedu ovog i Fujitsu Siemens Amilo Xi1554. oba dobijem sa otprilike 12k kn. ovaj osiris mi je zanimljiv jer ima 7950 512mb. fujitsu ima x1900 256mb koja je po meni dosta losija od ove gore? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
512Mb na grafi je teški overkill i za normalni pc, a kamoli za lap. Na tvom mjestu, radije bi uzeo FJ.
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Gledaj ovako: činjenica 1: 512Mb se više grije nego 256. posljedica 1: veće grijanje = više rada venta na grafi = manje trajanje baterije. činjenica 2: 512Mb troši više struje od 256. posljedica 2: veća potrošnja = manje trajanje baterije.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Mislim da baljezgaš. Puno veći utjecaj od količine RAM-a na grafičkoj kartici je potrošnja samog GPU-a. Dakle, ako ga zanima vijek trajanja baterije i zagrijavanje (a ako uzima desktop replacement sa takvim mrcinama od grafičkih onda bi mu te dvije stvari trebale biti zadnja rupa na svirali), neka provjeri potrošnju jednog i drugog GPU-a. Dakle: Činjenica 1: 512Mb ako se i grije više od 256 (u što sumnjam), to je irelevantno Činjenica 2: 512Mb vjerojatno ne troši niti više nego 256, ali i to je apsolutno irelevantno u ovom slučaju posljedica: skoncentriraj se na snagu (i, eventualno, potrošnju GPU-a), a zanemari koliko memorije ima (slažem se da je 512MB i za stolni PC overkill).
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
pa zar nitko nema jedan od ova 2 da mi malo napise o njemu iskustva ![]() znaci jos uvjek se neckam izmedu: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 i Nexoc Osiris E703 III oba su mi ista cjena manje vise. Nexoc Osiris E703 III mi je zanimljiviji jer ima mem na 667mhz i 7950 512mb, ali ima samo 2 g garanciju i servis je u njemackoj. ima jedan disk 100gb 7200rpm. Fujitsu mi se svida jer ima 2 diska 120gb (raid = ![]() ne uspijevam naci neke testove na netu da vidim koliko je ta 7950 stvarno brza od x1900 jer ako je razlika mala onda bi stvarno uzeo ipak fujitsu. dali bi disk 7200rpm na ovom gornjem mogao koliko toliko parirat 2x 5400rpm raid 0? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|