Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2007., 18:09   #1
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Koju konfu u S.Brodu?

Bratic u Slavonskom Brodu kupuje komp. pa je naso ovu konfu za 3000 kuna (s lcd monitorom 4300kn). Molim potvrdu dal je to pristojna konfa ili ako nije preporuku za neku drugu slicne cijene, a da ju se moze naci u S.Brodu. Takodjer molim brze odgovore.

-mbo asrock 2000 mhz am2 alive sata2/glan atx2 (469kn)
-amd sempron 1600 mhz 256 kb socket am2 bus 1000 mhz (426kn)
-kingmax 512 ddr2 667 mhz (275kn)
-hdd hitachi 80 gb 7200 o/m (298kn)
-dvd+-rw (220kn)
-vga pci sapphire ati radeon x155 256mb tv out dvi (485kn)
-kučište midi neon cx8958 400w

Tu i tamo fali poneki podatak, al vi znalci vjerojatno mozete iz cijene zakljucit o cem se radi
yeti je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2007., 18:42   #2
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Što znači "pristojna"? Za 3D animaciju i rendering je praktički neupotrebljiva, doj je za surfanje, gledanje filmova i slušanje muzike prejaka i dovoljan bio bio i troduplo jeftiniji komp. Navedi koja je namjena odnsono što tvoj bratić planira raditi na tom računalu, pa ti tek onda možemo reći koliko je "pristojna". Za sad ti mogu reći samo generalno - u biti se ne isplati kupovati te gotove konfiguracije, ili na preporuku dućana i sl. U pravilu ćeš ih platiti više nego da sam izabireš komponente (za preporuku komponenti možeš ovdje tražiti savjet), a dobit ćeš i napajanje i sl. sumnjive kvalitete. Ovako napamet, ova konfiguracija (odnosno konfiguracija sa sličnim komponentama, kao što sam rekao treba izbjegavati te gotove konfiguracije) bi bila dostatna za muziku / filmove / uredske aplikacije (Word, Excel itd.) te surfanje. Igranje novijih igara neće baš ići dobro, trebalo bi uzeti neku bolju grafičku (a i 512MB rama je stvarno premalo).
gorluk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2007., 00:06   #3
yeti
Premium

Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Što znači "pristojna"? Za 3D animaciju i rendering je praktički neupotrebljiva, doj je za surfanje, gledanje filmova i slušanje muzike prejaka i dovoljan bio bio i troduplo jeftiniji komp. Navedi koja je namjena odnsono što tvoj bratić planira raditi na tom računalu, pa ti tek onda možemo reći koliko je "pristojna". Za sad ti mogu reći samo generalno - u biti se ne isplati kupovati te gotove konfiguracije, ili na preporuku dućana i sl. U pravilu ćeš ih platiti više nego da sam izabireš komponente (za preporuku komponenti možeš ovdje tražiti savjet), a dobit ćeš i napajanje i sl. sumnjive kvalitete. Ovako napamet, ova konfiguracija (odnosno konfiguracija sa sličnim komponentama, kao što sam rekao treba izbjegavati te gotove konfiguracije) bi bila dostatna za muziku / filmove / uredske aplikacije (Word, Excel itd.) te surfanje. Igranje novijih igara neće baš ići dobro, trebalo bi uzeti neku bolju grafičku (a i 512MB rama je stvarno premalo).
Pa i za igranje. Npr. da igrice tipa Scarface pristojno rade (inace ja jos uvijek imam 512 mb rama i na Scarface-u se bas i ne osjeti nedostatak).

Naravno da je bolje uzimat u komponentama, al to znaci da bi ga ja morao sastavljat, a nemam se previse vremena bavit time. Zapravo najvise zazirem od prckanja oko paste i procesora jer sam tako skoro shebo vlastiti procesor, a kad ga sredih (uspjesno) onda procitah da se ta pasta "ne smije" koristit s amd-ovim procesorima (na sto zazmirih s obzirom da dobro radi) pa mi onda opet neko kaze da su mi previsoke temperature i da ponovim cijeli postupak (na sto takodjer zmirim s obzirom da dobro radi)... Eto taj dio posla mi je mrzak.

Ajde onda ipak dajte prijedloge za komponente ili za neku tamo dostupnu, a za igranje zadovoljavajucu, konfiguraciju.
Staro 21.02.2007., 00:33   #4
yeti
Premium

Sjetih se da postoje i box procesori...

Inace ove komponente su iz HG Spota (koji postoji i u Brodu) i nije bila gotova konfiguracija nego su ih birali pri sastavljanju ponude. Dakle, moguce je mijenjat pojedine gore navedene komponente drugima iz HG Spota. Preporuke molim...
Staro 21.02.2007., 02:52   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Bez razloga se brineš oko sastavljanja kompa. Skoro svaki dućan u HR u kojem kupiš većinu komponenti će ti složiti komp (bez naknade uglavnom) ako to zatražiš.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 09:53   #6
yeti
Premium

Danas/sutra bi ga trebalo kupit (ak će bit željenih komponenti) pa molim savjete glede toga... Dal bi ti samo izmjenio komponentu/dvije (koju s kojom?) il bi kompletno promijenio izbor? - i koji bi to bio...

Hvala
Staro 21.02.2007., 15:22   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Kud Hg spot...ccc...
Ja bi na tvom mjestu uzeo plocu s integriranom grafikom za slicnu cijenu, dodao 100Kn za AMD Athlon 64 3000+ i ustedio 500 Kn na gornjoj konfiguraciji.
Za tu bi cijenu ubo puno jacu polovnu grafu. Sad sam za istu cijenu (+/- 100Kn) dobio bolji proc i jacu grafu na kojoj cu moc konkretnije igrat. Te u buducnosti dokupis jos 512MB DDR-a. Nije (pre)tesko skupit tih 250-300Kn, s time da sad svi idu na 2x1GB pa se moze naci i polovnih 512MB stickova. Samo upozorenje- integrirane grafe nisu za igranje, znaci sto prije ubosti pravu grafu.

Takoder u tom cjenovnom razredu uvijek je bolji izbor skupljati polovne komponente i sastaviti. Tako da skoci na trznicu pa prouci cijene jer npr. Glista prodaje 2x512DDR2 za oko 400Kn. Chieftek 420W se prodaje za 200 Kn,6600GT za 400Kn, otkljucana Sapphire X800GTO za 500Kn, 7600GT za 800Kn, a ako ides na sck 939 mozes naci 3200+ vec od 400Kn....itd.
Staro 21.02.2007., 15:27   #8
yeti
Premium

Pa bas sam htio rec zar nisu integrirane graficke najgore graficke. A znaci moze se na plocu s integriranom grafickom stavit druga grafa? Ta informacija ce bit jako korisna jednom poznaniku...

Daj molim te pogledaj konfu pod topicom "konfiguracija do 3000 kn", ta mi se cini pristojna, i nije iz hg srota nego ve-mulja
Staro 21.02.2007., 15:34   #9
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Citiraj:
Autor yeti Pregled postova
Pa bas sam htio rec zar nisu integrirane graficke najgore graficke.
Moze se i tako reci ... one su za uredske kompove, odnosno da se pregrmi tjedan -dva dok se ne ubode nova grafa ok.

Citiraj:
A znaci moze se na plocu s integriranom grafickom stavit druga grafa? Ta informacija ce bit jako korisna jednom poznaniku...
Samo stavis drugu karticu u pci-e slot i iskljucis integriranu u biosu

Citiraj:
Daj molim te pogledaj konfu pod topicom "konfiguracija do 3000 kn", ta mi se cini pristojna, i nije iz hg srota nego ve-mulja
I Razorova i McG-eva konfa su ok... Znatno bolje od ove...
Staro 21.02.2007., 15:49   #10
yeti
Premium

A ak je malo stariji komp - mozda on nema pci-e slot? To je za Express grafu pretpostavljam....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2007., 15:53   #11
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Onda stavis u AGP port (pod uvjetom da njega ima)... I diseblas integriranu u biosu a agp stavis kao primary display (ili koje su vec opcije, ovisno od biosa)
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno