Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2007., 21:53   #1
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Arrow Softver za spašavanje podataka...

...koji? Može neka preporuka?

Umire mi stari Maxtor IDE 60 GB. Nedavno počeo škljocat, sve više i više dok nije poludio neki dan pa sam ga isključio na par dana. Danas sam ga opet uključio i pokušao uć u particiju ali neda nego me pita da li ga želim formatirat.
Staro 14.02.2007., 21:56   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2007., 22:00   #3
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
easy recovery pro

jesi siguran da odapinje? meni se jednom slična stavr dogodila kad sam s nekim programom s hiren boot cd formatireao hard, iz winsa mi nije htio pristupiti jednoj od dvije particije diska dok nisam iz dosa nappravio format
Staro 14.02.2007., 22:10   #4
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2007., 22:41   #5
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

hahaha : goood : zaboravih da sam uopće i pitao to...

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
jesi siguran da odapinje? meni se jednom slična stavr dogodila kad sam s nekim programom s hiren boot cd formatireao hard, iz winsa mi nije htio pristupiti jednoj od dvije particije diska dok nisam iz dosa nappravio format
Jesam....škljocao neko vrijeme, moglo se uć u particiju a danas je poludio skroz, samo pita da li želim formatirat. Imam dosta bitnih fajlova gore a i sta cu na njemu format radit kad umire...3-4 godine je star.

Odapeo je skroz...makar vegetira. BIOS ga prepoznaje, čak i radi prilikom učitavanja windowsa tako da škljoca ko lud, ali se particija ne vidi, pa joj ne mogu ni pristupit niti napravit recovery....

Interesantno jest to da kad su oba diska uključena bila, bacao mi je BSOD-ove prilikom dizanja XP-a, nekad se restartao sam od sebe, usporavao učitavanje XP-a, a Seagate mi je master disk...moguće da je stvar u tome što je Maxtor na prvom IDE kanalu dok je Seagate SATA na trećem kanalu.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 15.02.2007. u 10:46. Razlog: Ne postati dvaput zaredom, koristiti dugme Edit.
Nebelwerfer je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 09:54   #6
bad::cat
zloČesta maČka
Moj komp

bad::cat's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Animal Mother Pregled postova
Odapeo je skroz...makar vegetira. BIOS ga prepoznaje, čak i radi prilikom učitavanja windowsa tako da škljoca ko lud, ali se particija ne vidi, pa joj ne mogu ni pristupit niti napravit recovery....
jako mi je žao smola....

bad::cat je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 10:37   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pokušaj ga prebaciti u ladicu ili vanjsko kućište. Možda budeš mogao očitati podatke s njega.
Staro 15.02.2007., 15:04   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nema softwarea s kojim bi se to moglo pročitati. Easy recovery i nije baš močan program a kod ovog slučaja je beskoristan. Ne pomažu niti ladica niti eksterno kućište kao niti bilo koji postupak koji bi sam kod kuće mogao napraviti.

Gubio si vrijeme pokušavajući raditi gluposti, a sada pomaže jedino da duboko zavučeš ruku u đep. Šteta što temu nisam vidio prije da ti pomognem na vrijeme. Trebao si brzo napraviti backup kada je počeo sa škljocanjem.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2007., 15:39   #9
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Gubio si vrijeme pokušavajući raditi gluposti, a sada pomaže jedino da duboko zavučeš ruku u đep. Šteta što temu nisam vidio prije da ti pomognem na vrijeme. Trebao si brzo napraviti backup kada je počeo sa škljocanjem.
Je...novih 550 kn na stol Već sam jednom pitao pred koji mjesec šta je sa tim škljocanjem pa sam dobio odgovor kako je to normalno a eto, očito da nije Sam sam si kriv, trebao sam backup napravit a stalno odgađao, dok nije skroz krepao...

Nego, da pitam, ima li tu na forumu ili bilo gdje drugdje neki konkretan tutorialčić kako upogonit 2 diska u RAID 0...tražih ali ne nađoh ništa konkretno, samo opis šta je RAID i slične stvari...
Staro 15.02.2007., 16:32   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Sada ti zvekne hard i razmišljaš o RAID-u. Stvarno mazohista.

Ne znam da ima na forumu a i nisam nigdje tražio. Mislim da ti je dovoljno malo pogledati slikice od manuala matične ploče i da ćeš sve pohvatati brzo. Nije baš nuklearna fizika kod ovih onboard kontrolera.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2007., 21:12   #11
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Sada ti zvekne hard i razmišljaš o RAID-u. Stvarno mazohista.
izgleda da sad mora i drugi put krepat
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 12:22   #12
Don_Vito
Registered User

Don_Vito's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Probaj s File Scavenger 3.1 vratiti podatke, meni je uspjelo i to brzo, samo stavi Search Mode na Long Search te odredi šta spašavaš tj. šta imaš na HDD (to već sam znaš)-sretno
Don_Vito je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno