|
![]() |
#122 |
Spaljeni
Datum registracije: Jan 2007
|
U dnevnom ![]() Pionner VSX-415 http://www.pioneer.eu/images/product...15k_medium.jpg Magnat Monitor 880 bukva, par, 150 W RMS http://www.heimkinomarkt.de/Testberi...onitor_880.gif _________________________ Uskoro stiže 7.1 za komp, Creative GigaWorks S750thx EDIT: Umjesto slika stavljeni linkovi. Ubuduće koristiti thumbnail opciju imageshacka i sl. image hosting servisa ili staviti obični link ako vam se ne da zezati s time. Zadnje izmijenjeno od: Costa. 13.02.2007. u 00:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Spaljeni
|
Kako sviraju? Pa sviraju sasvim solidno,ne nešto pretjerano jako,ali moram priznat da kad gledam film onda se perfektno čisto čuje i do čak -10. Bass se dobro ćuje kad ga ima, buka nastaje kad pojačam do nekih -18 , samo neznam kako mi je uspijelo napraviti Overload na tim zvučnicima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
evo pribavio sam i ja nesto od focala samo sam zaboravio staviti na ovu temu.... Focal Jmlab Chorus SW700 classic finish slikice... (WARNING 56K!!!!!) (1451x1417) sub... http://www.focal-audio.ru/files/376_1.jpg a ovo jos namjeravam... prednji (Focal jmlab chorus s 726s) http://www.focal-audio.ru/files/376_1.jpg centralni (Focal jmlab chorus s cc700) http://www.focal-audio.ru/files/361_1.jpg straznji (Focal jmlab chorus s 706s) http://www.focal-audio.ru/files/291_1.jpg na stalcima http://www.focal-audio.ru/files/294_1.jpg
![]() |
#126 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Znam da sljedeće nema pločicu s nekim imenom poput Logiteka i Fokala na što slini velika večina ljudi pa nije toliko cijenjeno ni popularno... ![]() Još znam da nema ni toliko snage ko jaki Logiteki ili Fokali ,štoviše ima samo 130w jer je spojeno na Rotel RB-1070 ( jesam lud ,a musso? ![]() ![]() Znam još i da ima određenih mana ... ali poslje mjeseci planiranja i raznih računanja (jer nisam htio klasik iako sam na kraju zaključio da je to najbolje) , pa poslje mjeseci čekanja da dobijem to za što sam se odlučio , i onda poslje mjeseci rada na 'drvenariji' jednostavno mi ipak uz one određene mane i nije loše ![]() klikić 3ipo mb btw, ovo je ovako smješteno samo da se vidi ono što treba / tj. nije prirodni smještaj u prostoriji....: nono :
![]() |
#127 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Vidio sam na jednoj slici da imas tog rotelicha Pazi ovu pricu... Krenem ja prije kojih mjesec dana kupit Rotelov CDplayer serije 06 kod jednog lika. Lik ima slijedeci setup, taj player, RA06 i KEF iQ5 (mozda 7..) i idem prvo malo poslusati kako mu setup radi prije kupnje playera. Prije nego mi je upalio setup i otisao jesti ide spika: "setup, poslusaj kako savrseno radi, meni CM1 ne da ima slabo basa nego ga uopce nema, KEF zakon bla bla" Poslusavsi nekoliko snimaka ispostavilo se da je ovaj setup klasu ispod mojega gdje ja pustam mjuzu preko elite pro zvucne a ne cdplayera!! I stoga sam se predomislio u kupnji playera. Radilo se konkretno o original cd snimci pink floyda - money. Ne zelim da me se krivo shvati (kako je elite pro usporediv sa playerom), poanta je da ako ljudi uzivaju i u takvom sistemu koji ce mi vrag cdplayer. (mislim da je taj KEF dosta losiji od bowersa pa je zato razlog) Vjerujem da bi dobio jos kvalitetniji sound cd playerom, no ne koliki sam ocekivao da bi bilo vrijedno kupnje. Tako da jedino to zasad nije u mom sistemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Spaljeni
|
Citiraj:
još se namjerava uzet ovo ![]() http://www.magnat-audio.cz/magnat/pi...or210serie.jpg Magnat Monitor Center 210 http://ve-mil.hr/grafika/proizvodi/20050512_40410.jpg Magnat Monitor 220 http://ve-mil.hr/grafika/proizvodi/20060309_42220.jpg Subwoofer Magnat Monitor SUB 300A EDIT: Umjesto slika stavljeni linkovi. Ubuduće koristiti thumbnail opciju imageshacka i sl. image hosting servisa ili staviti obični link ako vam se ne da zezati s time. Zadnje izmijenjeno od: Costa. 13.02.2007. u 00:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Spaljeni
|
ako ti taj ne izgleda pitomo,šta kažeš na ovaj ![]() http://www.son-video.com/Rayons/Home...ga530_V_TG.jpg EDIT: Umjesto slika stavljeni linkovi. Ubuduće koristiti thumbnail opciju imageshacka i sl. image hosting servisa ili staviti obični link ako vam se ne da zezati s time. Zadnje izmijenjeno od: Costa. 13.02.2007. u 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
undercover
|
![]() S rizikom da sad ne ispadnem ko neko uvrjeđeno dijete s stavom 'moje je najbolje' moram reč ma odakle si sad to izvukao... jer vjerovatno je -POP- mislio na nešto drugo s onim što je napisao... Jel taj Magnat nečiji DIY uradak ? Ima li kutiju sa stranicama od 5cm debljine ? Ima li taj Magnat hod od +/- 12mm s poštenim forcefaktorom i vrlo niskim izobličenjem pri tolikom hodu zbog čega če audiofili pomislit na baš njega ako osjete potrebu ugurat DIY sub zbog dubokog basa u slušaonu ? p.s. baci oko u kojoj je to klasi / koliko košta sub napravljen s tim od čega sam ja 'sklopio' sub ![]()
![]() |
#133 | |
undercover
|
Citiraj:
![]() Ja osobno ne mogu živjet s malim zvučnikom jer mi dubine nedostaje i sa samostoječima..i to toliko da sam dodao sub ...kojeg večinom ne primječuješ jer on ne ponavlja ono što su samostoječi sposobni već samo nastavlja gdje oni staju a tu i nema puno muzike osim kad osjetim potrebu poslušat malo orgulje. Tako da se ljudi nerjetko iznenade vide ovo te čuju kad im nešto pustim jer očekuju neki kickbas i 120db na 120hz ![]() A etiketa pitomog se u trenutku izgubi kad gledaš kakav DVD s hrpetinom materijala oko 20-30Hz : CoolRamb Da se vratim na zvučnik... Naravno da se može napravit bolja stvar kad iste novce raspodjeliš na manje stvari (čitaj:mali zvučnik) nego više ,no u obranu Kefa (jer ih imam ![]() S Kefovima Q serije ti ženi,curi,mami ili šta ja znam babi? neče nikad past na pamet da zvučnik iskoriste kao stalak za lončanicu s cviječem kao što če im to past na pamet s normalnim zvučnikom ili malim na stalku. : lol2 : btw, za razliku zvuka nove serije s prefiksom i su zaslužni drugi manji drajveri koji s shodno tom i jeftiniji. Seljački rečeno ...bivši Q4 je ko sadašnji iQ5 ![]() Van toga ,komplicirani su to zvučnici koje za moj ukus podnošljivo 'drži za jaja' samo amp ove klase što imam zbog određenih pozitivnih stvari...situacija je bolja s biampingom ali mi je izlaz draže iskoristit za sub... 2btw, sad kad znaš šta koristim kao pojačalo vjerujem da ti je jasnija ona moja šala s početka pojavljivanja ovde 'da sam ja manje više zadovoljan sa svojih 2x100 dok svi imaju ta puno jače komp surr. sisteme' ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
undercover
|
![]() Video nema zvuka iz 2 razloga. važniji je da mikrofon na fotiču nema neko linerano hvatanje zvuka tako da ne hvata baš bas ....a i da hvata nema baš nekog smisla da ima zvuka jer ovo što je 'svirao' sub u trenutku snimanja sigurno vrlo velika većina ljudi nebi mogli čut na korisnom nivou s tim što imaju doma ![]() Pa valjda si bacio oko na vid .... Da kompenziram nedostatak malog ku... : lol2 : To očekuješ ? kad pogledam to pitanje ![]() Između ostalog, 2 rade bolje od 1. Sa 2 manja se možeš više igrat s smještajem u prostoru nego s 1 večim ... Sa 2 dobiješ porast od 6db u glasnoči. Sa 2 nasuprot jednog dobiješ manje izobličenje zbog manjeg potrebnog hoda pri stoj snazi. a ako osjetiš potrebu možeš napravit rez dosta višim bez ikakvog straha lokalizacije suba jer ih možeš postavit ko zvučnike pa te boli kita što češ znat odakle dolazi bas ...
![]() |
#135 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
imagine, zapravo imaš 4 suba... ![]() gdje živiš inače? mene jako zanima samogradnja, pa bi se možda mogli negdje vidjeti na kavi, ili svratim do tebe da vidim uživo i čujem... ![]() baš bi mi trebao sub, ali mali, slabi, tek toliko da mi malo popuni nedostatak od bookshelfa... (u koja glupa rečenica, znam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
: nuts :: goood : samo si mogal neke šiljke na kutije stavit. Jesi ti radio kutije ili opet neki frend? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Malo OT, al isao sam otvarat sub, i nije dampiran iznutra. Doma imam viska sonofila koji mi je ostao od kutije iz auta. Dakle, hocu dobit nesto na zvuku suba ako ga zdampiram? (nekom glupo pitanje, meni nije). Takoder razmisljam o novom driveru. Di ima za kupit dobar 30 cm driver, 8ohma i nekih 150W? BTW, imagine subovi su opaki, svaka cast. ![]()
![]() |
#141 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Kutije nisam ja radio, pravio ih je tip iz Zagreba. Najveća perverzija je ovaj finiš od američke trešnje. Furnir je sav valovit, samo se mazohist može upustiti da ga polijepi kako bog zapovjeda. Ali što je je, izgleda odlično. http://i5.tinypic.com/2gxqsgh.jpg syss, prestani sliniti i vrati se u hifi vode, vidi kakvih šarenih igračaka imamo. ![]() 2Panzer: A isprobaj ovo sa sonofilom ako ga imaš viška, ništa te ne košta, Probaj više solucija, s puno dampinga, sa malo, samo na stranicama itd. Zvuk će se mijenjati...na bolje ili na gore to nek tvoje uši odluče. Ovo mjenjanje drajvera ne preporučam. Baciti ćeš pare a dobiti tko zna kakav zvuk. Trebaš bolje? Prodaj ovo ,skupi pare i kupi bolje.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 12.02.2007. u 23:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ok, driver ne diram dok ne rikne. ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
undercover
|
![]() ![]() syss, prestao si se bavit hifijem pa ti sve isparilo? ![]() usput, kršiš ono obečanje što si ga dao sebi kad si zadnji put ispravio nešto ,,,čini mi se begu ![]() Uglavnom ne smeta mi nimalo jer nitko nije nepogrešiv i svakom se potkradaju greške. Nerjetko sam u životu bio stvarno apsolutno siguran u nešto da bi se pokazalo da sam u krivu pa.... ti moram odgovorit da pogledaš mrvicu bolje kontekst (imam jedan sub s svojim pojačalom i dodam drugi isto sa sa svojim) jer ču te pitat jesi li siguran? ![]() Ako zaista jesi onda te molim u ime istodvdovskih odnosa ![]() ![]() jer kroz dugo vrjeme bavljenja ovim hobijem ljudi pročitaju hrpetine stvari ,pa vjerujem i da si ti...i na račun interpretiranja toga mislim da bi vrlo brzo razhebali ovaj topic te ga učinili nezanimljivim ovoj sredini...zato nisam uskočio s nečim što bi vrlo vjerovatno odvelo u prepucavanje već sam ovo napisao.....
![]() |
#144 |
undercover
|
E sad ga he.... Nije ljepši no kad bi u tvornici uložili onoliko truda te radili te kutije onako s kojom voljom i načinom sam ih ja radio, propala bi firma jer bi i koštali primjereno .... i usput taj sub ima nekih 25kg sa pojačalom i drajverom dok moja samo čista kutija ima 40kg ![]() Zar nisam gore Gabri pisao prednosti dvije kutije nasuprot jedne? Ili misliš na to da vidiš 2 u kutiji a u tom slučaju moram primjetit da nisi baš pogledao link jer bi shvatio nešto ![]()
![]() |
#145 | ||
undercover
|
![]() Pa i ne... ![]() Koliko znam nitko nebi računao broj frontova po količini drajvera kojih imaju več su to jednostavno kutije kao i ovo... No imam filing da te 'zbunjuje' ista stvar ko i begu pa iako je to veča problematika probam objasnit osnovno. Bilo koji subwofer tj drajver sam po sebi nije sposoban napravit isti zvučni pritisak na nekoj niskoj frek. kao na višoj jer zahtjevi za hodom membrane rastu luđački...Pa je potrebno igranje s eqvilizacijom,hrpetinom snage,veličinom /tipom kutija itd. a samograditelj je onaj koji o tom odlučuje. Ja sam htio male kutije s opakim audiofilskim drajverom i dubokim basom a to ne ide baš zajedno. Ovaj subwoofer (drajver) je projektiran tj napravljen za rad u maloj kutiji no zbog produživanja korisnog odaziva u kutiji s rupom (BR) taj BR tunel bi trebao bit dug nekih metar i pol za onu frek. na koju bi bilo dobro utjunirat sistem. To i nije nemoguče napravit no onda to više i nije mala kutija osim ako BR izbaciš iz kutije što je opet sranje...a plus toga s tolikom dužinom tunela pri večim hodovima membrane dolazi problem brzine zraka u tom tunelu koja počine bit čujna pa imaš kutije koje zvuče ko usisivač... Tako da je tvornica projektirala ovaj drajver da radi s nečim što se zove PR/PM tj pasivni radiator/ membrana što je u ovom slučaju totalno identična stvar kao zvučnik (zato i košta masno ![]() i tako kad se sjetiš da se membrana zvučnika mora pomaknut 50 puta da bi proizvela neki ton od 50 hz i pomakneš to u kontekst subwoofera s kojim idu veliki hodovi te uteg od 425 do 625 g. koji leti tom brzinom kao igračka a kutija mora bit dovoljno čvrsta za podnjet svu ti kaznu bez da 'ispusti i glasa' u smislu rezonance ,onda stvar ne djeluje nimalo manje impresivno nego kao kad bi bila 2 čista drajvera po kutiji ![]() Uh je sam se napetljao toga a bilo bi bolje da sam ti jednostavno dao neki link da vidiš razlike ovog drajvera u tipovima kutija. npr. ovo Citiraj:
![]() a i da ne živiš ima tu još nekih zapreka koje nisu za ovaj forum/sredinu... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
aaa... Rotel! ok, promaklo mi ![]() mislio sam da je to za nekakve frontove o kojima mi je isto vjerojatno promaklo : goood : pitam jer sam razmišljao o nečemu sličnome - uzeti staro Technics pojačalo koje ima gro W, spojiti na sub preout receivera pa na njega 2 kutije sa subovima, svaki u jedan ćošak slično kao kod tebe. samo manje i jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|