|
![]() |
#31 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Skupo je onako relativan pojam jer za svakog ne znači isto... no ipak te shvačam. Kod skupljih stvari se rjetko plača samo cijena materijala. Plača se razvojni proces te ideja jer sama iskorištenost dobrih djelova ne garantira dobar finalni rezultat. Za istog je potrebno stavit ono iskorišteno u neki kontekst što rezultira boljim rezultatom od drugog konteksta. A na drugu stranu,proizvoiđaći prodaju maglu. ![]()
![]() |
#33 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Unregistered User
|
Ako ti je to skupo, evo ti informacija za past na dupe, bas sad gledam jedan cijenik domace firme: NORDOST Reference Series Valhalla Micro Mono Filament Speaker Cable VH2.5MB/BW - 2.5m - 73.000,00 KN : cheers2 Znas zasto je tako skup? Zato jer za svaki takav kabel moraju prinjeti jednu ljudsku zrtvu da bi ga Conan the barbar dovukao iz Valhalle : roller : |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Jer ruku na srce, kabel tog razreda najvjerovatnije ne radi kako je zamišljeno bez stalaka za kabele. btw amd freak, evo ti ja jedan up jer to meni ionako ništa ne znači ...
![]() |
![]() |
#41 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
![]() Al to u biti nije zbog toga, nego zbog toga sto kabel ispunjava svoj puni potencijal tek kada je na visini od cca 65cm od poda, a nedaj boze da je na podu. Proizvodac tako kaze, no problem je onda namjestanja zvucnika po volji i potrebi. No to se sve moze rijesi sa nekim pristojnim stalkom za kablove, kako velis. A neki audiofili na netu kazu da se najbolji rezultat dobije kada napravis nosace koje drze kabel sa stropa. I preporucuju ugradnju klime u sobu gdje je hifa kako bi mogli odrzavati optimalnu temperaturu kablova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
undercover
|
![]() Tih 65 cm udaljenosti od najbliže plohe je neka magična brojka da se nebi razvio stojni val u prostoriji od nekakvog magnetskog polja samog kebela ? ![]()
![]() |
#44 |
undercover
|
![]() Hm,moram priznat da mi isprve nije baš bilo jasno kako bi zvučnički kabeli došli u situaciju da se križaju osim ako nisu spojeni u suprotne izlaze na pojačalu (desni zvučnik u 'ljevi kanal' i obrnuto ) a onda sam pomislio na biamping i prenapregnila mi se pamet zbog razmišljanja o rješenju problema... ![]() uglavnom pošto se pogreške s takvim skupim kabelima ne opraštaju, u obaveznu opremu svakog audiofila tog ranga najvjerovatnije spada i kutomjer ... ![]()
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Kad smo vec kod kablova ... nabasah jutros na zanimljiv site i ''clanak'' posvecen iskljucivo kablova , pa heto tko ima vremena neka kljikne na http://www.audioholics.com/techtips/...erconnects.php http://www.audioholics.com/techtips/...essnakeoil.php Pozdrav . |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|