|
![]() |
#1 |
Ja
Datum registracije: Dec 2006
|
UV 'n' LED
Ovako pitanje je dali ce mi 2 ventilatora koja imaju plave ledice, smetati ako stavim par led dioda koje svijetle UV plavo (one iz upaljaca - vidio sma da je netko to napravio) narancasti uv kabal svijetliti ili se nece uopce vidjeti od ventilatora? budem sutra izracunao koliko tih ledica moze ici u seriju na 12v jer su one navodno 3.3v. sad samo da najdem formulu iz osnovne.... uglavnom biti ce koji pic kad uredim do kraja, za sada je ljepo ofarbano sa 2 ventilatora, neonkom i spuzvama za smanjenje vibracija diskova i napajanja. btw: gdje ima za kupiti 120mm sa plavim ledicama? neznam za hg spot jer nema u katalogu, a nisam iz zga. evo sadasnjeg stanja (jos nije plexi tu i kablovi, a ova zuta neonka ide van i dolaze uv plave diodice): ![]() evo spuzvica: ![]() moj modd: ![]() prednja str.: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Tomy9. 19.01.2007. u 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da ti ventovi nece smetati, ali bi ti kablovi mogli slabije doc do izrazaja. Ledica mozes spojiti na 12V u seriju 4 komada ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
S cim si farbao kuciste? I jel se meni to cini ili ti ovaj LED vent upuhuje zrak u kantu? I pobogu, zamijeni taj Maxpower ako ti je komp mio ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ja
|
ma rekao sam da nije sve slozeno. taj vent bi trebao ispuhivati, a ovaj kod hddova upuhivati. samo sam ga nabrzaka zasarafio jer jos moram dosta sloziti. a sto se tice napajanja... kad skupim, pare za sad je ok. farbao sam sa nekim auto lakom iz peveca. 29kn ak se nevaram, a to da bude tako negdje svjetlije negdje tamnije sam napravio tako sto sam neravnomjerno naneso boju (namjerno). ono plavo je samoljepljiva tapeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Fora ti je kuciste ali imas ti jos puno posla!sredit te ventove,kablove pogotovu i tu neonku van i fora bi ti bilo da stavis crvenu neonku jer ti je naranđasto kučište ali 2 one male da ne svjetli bas jako nego onako normalno crveno mislim ad bi bilo fora ali onda moras druge ventove stavit,i ledice ne stavit onda!! Kako hoces ali ja mislim da bi ti bolje kombinacija bila crvene neonke i ta sranja jer ti je kuciste naranđasto pa bi ti bilo ludo!!!pozz samo dalje radi s projektom |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Završne obrade puuno ima još, na jedan od ovih poklopaca za optikalije, si malo proradiš i umetneš prekidače i diode crvene 5mm pa da si neonke možeš uključivat isključivat. Ovaj vetn plavi stavish u napajanje, otvoriš ga i umjesto onog turobnog staviš svjetleći. Može crveni izgleda bolje nego plavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja imam plave ventilatore i UV neonke, i kabel dolazi do izrazaja, ali, ako ti je vent preblizu, onda nece biti previse koristi, iako, ja imam bocni i straznji vent, a kabel je skoro cijelom duzinom bio osvjetljen. (kazem bio, jer sam upravio vidio da mi dvije neonke ne svijetle, sutra moram vidjeti zasto, nije valjda inverter otisao ![]()
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
stavi si ledice (uv ledice) unutar kabla s kojim ces obuc ove obicne kable btw ventovi ti apsolutno nista ne smetaju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ja
|
Citiraj:
imam ja vec ugradjen 1 prekidac koji gasi neonku i sve dodatne ventove osim napajanje i cpua. u ventilator/neonku ti idu 2 zice. 1 crvena, a 1 crna. e sad, odrezes crvenu (ona ti je faza, a crna je nula) i uzmes jedan prekidac (mozes izvadit iz necega strganog, ali najbolje kupi u chipoteci za par kuna). i ljepo uzmes lemilicu i zalemis ga tako da on "cini" dio te zice (odsjecene). ukratko to je to. imam u planu stavit ovako: gore 1 plavi vent od 120mm koji bi ispuhivao zrak i 2, takodjer plava, od 80mm (1 za hddove, a jedan vec je na svom mjestu) koji ce upuhivati. dolje bi dosle 2 one ledice i jos 2 tocno iza kablova na nekom limu iza kojeg bi bili svi kablovi osim onih za hddove i cd/dvd romove. bolje mi je plavo jer vise plavo pase u narancasto nego crno, a i kablovi će biti narancasti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Btw, ![]() Da nisam elektronichar bi to samo presutio. @ joga bonito Post reply sam vec napiso ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Da nije proknjizilo!a ***iga ajd ako ti nije tesko da mi pokazes slike kako je to napravljeno jer ja nista ne kuzim to sto vi meni objasnite faza,nula,+,- kad ja nemam blage veze oko toga!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
2. baci oko tu, taj je meni origigi u kucistu i svijetli plavo s primjesom UV spektra, pogledaj kako tekucina reagira, a još dolaze UV neonke, s njima je efekt mnogo bolji. (LEDica ne moze postici tu snagu UV-a kao neonk bilo mala ili velika) evo sto samo 1 vent cini, a s neonkom bu samo još bolje... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|