|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Pucanje modemske veze
Prvo da napomenem kako nisam siguran da li je ovaj problem uopce softverski. No, u nadi da je, postat cu ovdje... ![]() Dakle, frend ima novi Asusov A6kt laptop. Kupljen je bez OSa. Nakon instalacije Win XP (sa SP2) te potrebnih drivera, sve je bilo super, osim cinjenice da na netu ne uspijeva biti duze od nekoliko minuta. Koristi najobicniju modemsku vezu. Pucanje veze prodje veoma mirno, bez nekih errora. Jednostavno se diskonekta... (barem mi tako kaze) Skinuo je najnovije drivere za modem s Asusove stranice, no i dalje je sve isto. Njegova 2 cimera koriste isti taj telefonski prikljucak, istu uticnicu i istu zicu i nemaju nikakvih problema... pa recimo da sam time eliminirao losu liniju kao uzrok problema. ISP preko kojeg se spaja je Carnet pa niti on ne bi trebao biti uzrok problema. Uglavnom, meni je ponestalo potencijalnih uzroka za pucanje njegove veze... Pa ako netko ima neki koristan prijedlog, bio bih zahvalan da ga podijeli samnom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
kod modema ima uključenu opciju auto disconnect. nek ju isključi i neće pucat veza ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Instalirao je ovaj driver? Ako je, neka proba u polje INit string (u konfiguraciji modema) stavit ovo: "ATX3&FE0V1S0=0&C1&D2+MR=2;+DR=1;+ER=1;W2<cr>". Namjerno napisano u navodnicima, dakle u polje copy - paste ovo između navodnika. @terminator Auto disconect opcija se odnosi na vrijeme "neaktivnosti" posli kojeg se veza prekida ako je ta opcija uključena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam još gori problem kod jednog lege: telefon na liniji/kablu koji ide za komp radi, a dial-up modem ne. Modem inače radi kod mene, driveri štimaju, normalno bira i spoji se, ali tamo di treba ne radi. Jednostavno kad otvori vezu, ne čuje se onaj tu-tuuu, kao da uopće nije spojen na liniju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Probao je sa tim init stringom, no veza i dalje puca... @terminator Iskljucen je auto disconnect... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
|
|
Oglas
|