|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 |
DragonBall Z Fan
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Samo su dvojica bila na "partyu"... p.s. party s dvojicom... kome je ovo sumljivo?! :confused:
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
DragonBall Z Fan
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Na ovo sam odma pomislio, nekako mi bilo čudno da se spominje da se svi parkiraju u priči. ![]() Nego ovo je stari, vjerovatno ga neki od vas i znaju, al nemojte odmah odati. Imamo kuću, prizemlje i kat. U prizemlju 3 prekidača, dva ne pale ništa, jedan pali lampu na katu (koju nemožete vidjeti.... i ne, ne možete vidjeti svjetlo lampe odozdo, niti bilo šta ![]() Imate se pravo samo jednom popeti na kat da provjerite da li lampa gori. Kako sa 100%-tnom sigurnošću reći koji prekidač pali lampu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
evo jos 2, sorry sto su na engleskom nije mi se dalo prevodit. Title: Bags and Beads You are given 5 bags. There are 10 beads in each of the bags. In four of the bags, the beads each weigh 10 grams. In the remaining bag, each bead weighs only 9 grams. All the bags and beads look and feal identical. You must find out which bag has the lighter beads. You can use a scale, but it has to be a single-tray scale, not a two-tray balance scale. Also, you may use the scale only once. After you place something on the scale it will get stuck so taking anything off or putting anything on will not be weighed. You cant tell the difference by picking them up, they will all feal the same. How can you find out which bag has the lighter beads? Title: The Stairs of Death Three people are standing on some stairs. They are each wearing a hat. They are only allowed to face forwards, so they cannot see the color of their own hat, only the color of the hat of the one or two people in front of them (depending in which position they are). The hats they are wearing have been chosen from a pile of two red hats and two blue hats. All three men will be shot in one minute unless one of them shouts out (correctly!) the colour of their own hat. Who shouts out and how do they know the color of their hat? (Work out the answer for the most difficult situation! [img=http://img295.imageshack.us/img295/3742/stairspiczv7.th.gif] ja sam ih rjesio u 5min (ste mislili da se necu hvalit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
mogu li se otvarati vrece? ako da mislim da znam kak edit: za 2 test(sry nisam vidio hehe) kojim redom moraju reci boju...vazan info |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
dio fore je da sam shvatis da se mogu otvarat, a u drugoj zagonetki ne moraju svi reci boju nego samo jedan i taj mora biti potpuno siguran u boju svoje kape. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
1. je onda lagan... dok 2. hm da vidimo zadnji covac(na najvisem) vidi 2 kape...ak su iste boje logicki je da je njegova druge... 2 vidi samo jednu kapu...sad ako nejdu redom nemoze se pogodit...tj mora nagadat...ALI ako ide redom dakle 1. suti a ispred njega je jedna boja on mora biti razlicita, ne? ![]() ovaj 2 je zeznut jer obavezno mora ici od gornjeg prema donjem jer u suprotnom NEMOGU saznat ko ima vec koju boju...tj ak onaj iza nis ne kaze...znaci 2 mora...eh sad reko sam oba primjera ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
poslao sam ti pm jer te bas nisam skuzio ali sad kad opet citam vidim da je vise manje tocno ![]() ali zamaras se redosljedom kojim govore kad oni ne govore nekim redosljedom nego samo stoje bez rijeci sve dok jedan (bilo koji od njih) ne kaze koju kapu ima. 2. racuna da bi ovaj iza njega vec nesto rekao da oni ispred njega imaju iste kape. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
to sam i rekao ali malo hm kompliciranije- ![]() ![]() daj jos zabavno je malo mozgat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
®
|
Citiraj:
ja sam si kontao da svjetla od kuće i prizemlja vidimo,pa jedino ostaje ono od kata? Za onaj prvi test nemogu vjerovati,ispalo mi je 5000? Kasnije pokušam 1000000000000 da mi ispadne 5000 i nikako ne mogu pogrješiti: flyingey ...hehe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Premium
|
Sam si, nema pomoći, nema alata kao ispravljači itd. i nevidiš svjetlo! ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Inače ovaj test nitko kome sam rekao (uključujući i mene) nije riješio, sve dok nisam jednom frendu sa FER-a dao da riješi i on je razbijao glavu 45min, nije htio odustati, i na kraju skužio. Svaka mu čast! Svi ostali odustanu dosta brzo. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
1 je žarulja, al to je otprilike put. Teško je se sjetiti da smiješ dirati žarulju da vidiš dal je topla. ![]() Znači prvi prekidač, sačekaš, gasi prvi pali drugi. Odeš gore. Svijetlo gori - prekidač broj 2. Svijetlo ne gori - provjeriš žarulju dal je topla - ako je prekidač 1, ako nije prekidač 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
sigurno svi culi al: stojis na raskrizju koje ima 2 puta: lijevi i desni. samo jedan od njih vodi do rima, a ti trebas doci do njega (rima). na raskrscu stoje dva brata: jedan UVIJEK laze, drugi UVIJEK govori istinu. imas pravo postaviti samo jedno pitanje bilo kojem od njih, jedno jedino pitanje (brojkom:1). koje je to pitanje da bi dosao do destinacije?
![]() |
#55 |
Premium
|
Pitati cu ih gdje se ne nalazi Rim, ovaj koji kaze istinu ce mi stvarno reci gdje nije rim, a ovaj koji laze ce mi pokazati pravi put za rim, odnosno lagat ce da se tamo ne nalazi, a ustvari je tamo. Oce bit sta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
Ako znam koji brat laže onda nije teško, pitaj šta hoćeš onda. Inače kakvo je to križanje sa dva puta? Ako je križanje valjda ima 4 puta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ta je lagana. Poznato je da SVI putevi vode u Rim tak da nemres fulat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
the luda ribetna
|
ili Y ![]() ![]() inace mikeyy vidio sam da si odg...al iskreno skuzio sam (tek sam sad procitao taj) i da trebalo mi je dost da mi padne zagrijavanje napamet...inace "jedan pali lampu na katu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pa lik je jedini bio krvav, imao je krvavu sjekiru i još se hvalio da ga je ubio: axeman : izađeš van 2 puta i vidiš dal gori svjetlo, nemoraš se uopće penjat gore pa skine kapu i pogleda koje je boje: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|