Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2003., 15:05   #31
MaxiS
bla

Datum registracije: Jan 2003
Hijao ... :)
budem poslije odgovorio :)
MaxiS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2003., 19:06   #32
MaxiS
bla

Datum registracije: Jan 2003
ae ffs .. napisem posteni reply i jos od 2km pobrisem ga slucajno .. - najradije ustvari nebi opce replyo jer mi se neda uopce pisat quotat svadat objasnjavat crtat il votevr i gubit vrijeme .. al barem neki polu-reply onda

"Jos jedan covijek s velikim idejama. " - necu opce komentirat - go figure

"Nakon sto instaliras IDE drivere, u pravilu (VIA nije pravilo, VIA je izuzetak) nestaje kucica s DMA o kojoj ti pricas. Stvar je stara sada vec koju godinu, tako da si zapravo otkrio toplu vodu." -Ja sam je otkrio ? Kazete tipu da stavi fakin kvacicu na dma a on to opce nea ? ono wtf , sta mu odma nisi reko to i objasnio ? Ja sam mu samo rekao kako da si vratin fakin mrtvu kvacicu ako je bas oce gleat i stiskat

"Ajmo dalje, ne kuzim od kuda ti zakljucak da smatram ako iskljucis UDMA u Winima, da je UDMA i dalje upaljen? Pad s marsa?" da molimte ja ozbiljno ne kuzim jel se ti zajebavas ( ) ili stvarno nemozes procitat sto si rekao .. ?

"U samoj aplikacijijici od IDE drivera moze se procitati, cesto i promijeniti, stanje IDE kontrolera. Zapravo, to rade i VIA IDE driveri, jer nakon sto maknes DMA transfer, i resetiras, DMA je i dalje ukljucen." Gle shvati - za vulgaris IDE od vie ne dobijes app - moras ga naknadno skinut - app je prije bio prije integriran u via4in1 a sad vise nie i moras ga skinut - i ako maknes dma za IDE u device manageru dma transfera za IDE nece ni bit makar imao fakin aplikaciju - jer app direktno mjenja samo "DMACurrentlyUsed" value a checkbox se prikazuje/neprikazuje ovisno o "IDEDMADRIVEx" i tako iz device managera mozes micat kvacicu i u appu palit i restartat ko blesav i svaki put nakon restarta ces imat dma on pa off ovisno u kojem smjeru se vrtis - kuzis sad ?, -dakle nisam pao s marsa ... A sis ( o kojem bi jedino trebali pricat ovdje a ne o vii intelu geforceu maticnoj baki i slicno nema app IIRC .. ako ga i ima (mozda je danas izasao ) sto nisi odma reko tipu dae tako i da ne brine ako mu se ne vidi mrtvu kvacicu nego samo da iz appa i biosa postela ..? .. i da, za kontroler ne postoje kvacice i da postoje mozes je maknut i nece utjecat na njega kao sto i sam kazes ... mislim ono - gdje sam uopce rekao suprotno ? "Sto se tice dodatnih IDE kontrolera, njih Wini smatraju SCSI kontrolerima, te koriste upravo onaj transfer koji sam IDE kontroler podigne pri dizanju samog BIOSa. Dakle, ako je IDE kontroler ispravan i driveri su instalirani (kao SCSI kontroler), tada on i radi u UDMA modu, ili koji vec tip transfera sam IDE kontroler podrzava." Pa fk0rz ..

"Dobrodosao u svijet informatike i prakticnih rijesenja."

joj ... ovo boli za glavu jos i vise nego prva
al ajde .. falati
i onak .. znam da ovo nece nista pomoc nego ja jos uvjek brijem, neznam o cemu pricam i govorim i lud sam i bahat i sve, i naravno ti opet neces ili ces krivo shvatit sto sam ja sad tu pokusao rec ili ces zabrijat na nes deseto, pa zato najbolje i za moje i tvoje zivce da ja vise ne gledam ovaj thread

i btw jos uvjek tvrdim da ste svi vi tu preratoborni malo
MaxiS je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno