|
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
uostalom to je moj izbor! imam skroz Al i skroz Cu isti cooler i CINJENICA je da bakrenjak bolje hladi od ovog i da na 5V hladi kao ovaj na 12V! Takodje to je opet svega par stupnjeva razlike! koji god da uzme dobro je odabrao, samo je s malo vise tezine kupio i vise tisine, a 180g :270g misljenja sam da ne igra nikakvu ulogu, jer nije tiskana plocica od stiropora da ce tako lako puknuti ili vec radimo kante kao sportska vozila sa minimizarnom tezinom : roller : uostalom nanosio sam se svog kompa na lan partye, vadio tu grafu sa tim coolerom x puta van, tako da mogu sigurno reci da ta tezina ne igra nikakvu ulogu! e sad, ja sam iznio cinjenice do kojih sam dosao sam! Kako vidim covjek ce uzeti uz vf700 i fanmate i pastu i jos jedan sharkoonov vent koji ce razvliti! U konacnici ne znam ko je tu lud: boxers : sto se mene tice moze probati i kockicama leda hladiti : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
Datum registracije: Aug 2006
|
MA uzeo sam Alcu i fanmate (pastu i drugi vent imam doma),necu ga razvaljivat,ostavit cu sve orginal. Evo,stavio sam ga. Po buci su neusporedivi,naspram stock coolera ovaj se uopce ne cuje,ali sto se tice temp, na 5V temp mi se nije smanjila ni za stupanj, prije je bila 50 a i sada je ali povecanjem voltaze se drasticno smanjuje temp ali se povecava i buka. Izgleda da Zalman VF700 AlCu na 5V jednostavno nije dovoljno "jak" za GF 7600GT EXTREME... Moglo bi se rec da sam pomalo razocaran... P.S. Brat je na istu graf stavio VF700 Cu,na 5 V temp mu je za stupanj manja nego meni tako da nije ni on zadovoljan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
skines original vent sa zalmana, kupis drugi...recimo AC proTC...izrezes ga iz okvira (ostavis bar pola duzine krakova koji spajaju vent s okvirom) i onda ga pricvrstis na vf700/900 bilo nekom tankom zicom, bilo ljepilom za finove na zalmanu |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
to je idle? cudno mi je to...meni sa vf700alcu na taktovima 600/1600 u idlu nije isla prek 44-45 a load bi dosao do max 53-54 stupnjeva zalman je bio modan s AC proTC ventom koji se sretno vrtio na 1400rpm |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
gledaj temp u nvidijinim driverima ![]() koju reviziju drivera koristis? ako imas neke stare drivere pod hitno skidaj ovo: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne, pažljivo prouči kako si ga pričvrstio i kako se treba pričvrstiti. Jesi stavio one gumene brtve?
![]() |
#43 |
Guest
|
Da! sve sam stavio... Prvo ide ona metalna polugica,pa onaj suplji saraf,pa gumene brtvice,pa na drugu stranu gumene brtvice,pa onaj skroz suplji "tunelic" pa na to VF700... je ide tako? to je sve max stegnuto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
Ovako,orginal stock cooler bude vreo,a ovaj Zalman mi je led ledeni! Graf mi je cca pola cm od nordhbridga,a skuzio sam da mi se on uzasno grije i zagrijava okolinu,mozda je do njega,a i cooler od proca mi je vruc pa i on zagrijava... Otici cu sad jedan dan kupit http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=200&code=014 i jedan http://www.planetamd64.com/lofiversi...php/t5810.html da mi se malo okolina manje zagrijava pa cemo vidjet sta ce onda bit... ali svejedno mi je cudno kako mi je temp sa orginal stock i sa zalmanom ista... Skinuo sam i nove drivere,temp na 12 V je sada 47/48... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
svaki ce ti program pokazat istu temperaturu posto ju svi citaju s istog senzora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
to sto se zalman malo micao ne znaci nista. ima malo praznog hoda izmedu sipkice kojom se ucvrscuje i baze hladnjaka..zato ga mozes malo pomicat lijevo-desno...tj kliže se po pasti na GPU-u. nisi trebao nista svijat. jos jednom pitam koje drivere imas? i ako je zalman hladan nema sanse da se grafa grije na 50 stupnjeva. svijanjem te sipke i prestezanjem vijaka mozes samo ostetit jezgru... Zadnje izmijenjeno od: Ph03n1x. 16.11.2006. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
skinuo sam i instalirao one drivere za koje si mi stavio link. Nije mi jasno zasto nema razlike u temp vrtio se zalman na 5V ili na 12V... a vent se vrti brze tako da nije do zalmana... P.S. uvjek je hladan Evo ti temp na 12V: ![]() Mislim da ima veze sa tim sto mi je northbridge VREO a nalazi se ni cm od graf! sutra cu ic po novi hladnjak za northbridge pa cemo vidjet sta ce onda bit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nisi ti to dobro namontirao |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |