|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Post je malo podugacak, ali molim pomoc jer moram sto prije osposobit kompjuter.... Prvo da opisem anegdotu jer nisam siguran da je napajanje, ali pretpostavljam da jest (i molim se da je samo to). Prvo sam totalno zeznuo Windowse tak da im nije bilo povratka (zapravo su se sami zeznuli, a repair-ing windowsa se uvijek brejkao na odredjenom postotku "installing devices" ili slicno...mozda ima kakve veze..) pa sam premjestio HDD u drugi komp da nesto spasim i onda ga vratio u svoj i odlucio zrtvovat C particiju formatiranjem i novom instalacijom. No medjutoa - ja palim, on nista, ko da nije ukljucen u struju. A jos prije toga sve kablove u kucistu provjerio dal su dobro spojeni/ucvrsceni. I tako vise puta i nista. Zakljucih da je otislo napajanje (no name iliti EuroCase 350W), ali ga jutros probah opet upalit. Prvih par puta nista, a onda je zaiskrilo - pretpostavljam na spoju kabela s napajanjem, a mozda i na samoj uticnici - bilo je prebrzo (i prerano ujutro) da bi bio siguran. Sad sam izvadio napajanje i rastavio ga pa me cudi da nigdje ne vidim nikakve tragove da je gorilo......niti igdje drugdje u kompu. Ne usudim se to napajanje niti kabel vracat nazad, u nadi da nista drugo nije stradalo. Kak se vama cini? Pretpostavljam da trebam krenut od kupovine novog napajanja i tog kabela pa ne znam sta da uzmem. Volio bih neko tise i jeftinije (naravno ne jeftino kao sto je bilo ovo prvo.....eto mi skole...) i s onim zastitama koje vjerojatno ima svako napajanje koje nesto vrijedi. Po Forumu vidim da se dosta spominje Fortran 400W kao tiho i kvalitetno. Jel meni mozda dovoljno 350W i jel jednako kvalitetno? Konfiguracija je sljedeca: Epox 8rda+, Athlon XP 2800+ barton, Gigabyte geforce 6600GT, 2x256 mb RAM-a, HDD 40GB, 1 dodatni ventilator 8cm (drugog sam iskljucio zbog buke), dvd rom, cd przilica, bezicni opticki mish... Uzmite u obzir da cu u skorijoj buducnosti zamijeniti RAM s 2x512mb, kupit veci hard disk, te CD przilicu zamijeniti DVD przilicom. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po prvom dijelu teksta, mogao si razmisliti i o tome da je otišao prekidač na kućištu. Anyway, obzirom da je kasnije zaiskrio, vjerojatno je krepalo. Ali, provjeri ovo: u napajanjima se često nalazi osigurač koji zna pregoriti u slučaju prenapona i sl. Ima oblik male staklene cjevčice u kojoj se nalazi nit. Ako imaš takav osigurač i ako je nit u njemu prekinuta, trebaš samo zamijeniti dotičnog. Cijena mu je max. 5kn u Chipoteci i sl. 350W je dovoljno za tvoju konfu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
300W Enermax, 165 kuna u Linksu. Više nego dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Istina, palo mi je na pamet i da bi mogo bit prekidac, al nekak me vise vuklo na napajanje. Inace, nakon "incidenta" sam zakljucio da utikac na kabelu ima cudan miris, kao i njegov ulaz na napajanju (gorenje?). Sad popodne sam ga snjofo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ako konfa dozivi starost (ak je jos ziva), kad oslabi probat cu joj produzit vijek klokanjem - oce i onda 300W bit dosta? Inace, zanimljivo da kad sam kupovao taj Eurocase, prije godinu, dvije, sva imalo bolja napajanja su bila znatno skuplja - a on je kostao oko 150 kuna koliko sad ovaj Enermax. Jel tih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Znam da sam napisao da hocu jeftino, al dao bi i vise od ovih 160 kuna koliko dodje Enermax. Foxtron 350W je manje od 250 kn, a ako je kvalitetniji (dugotrajniji, tisi...) dao bi tih 70-80 kuna vise bez obzira sta mi mozda nije potrebna ta snaga.. Sta mislite koji je bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
enermax |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
takodjer za enermax
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Taj Ener 300W ti ima u stvarnosti bar 200W više snage od tog eurocase smetja kaj si imao. A dobiješ ga defakto besplatno, ako misliš u dogledno vrijem prlazit na jaču konfu si i razmili i o Chieftecu 410W s12cm ventom, ali i za tu jaču konfu će ti Ener od 300W biti više nego dovoljan. Ener 300W je držao puno jače ( OCane) konde od tvoje. Za tvoje potrebe ti je Aopen 250W više neg dovoljan. Kupi stavi i budi sretan!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Enermax definitivno...imam jedan takav u drugom kompu i mogu reći da je odlično napajanje za te pare. Best Buy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Na cjeniku Linksa vidim da Enermax 300W ima garanciju 12 mjeseci, dok sva napajanja koja ga okruzuju (na listi) imaju 24 mjeseca. Jel bi me to trebalo odvratit od kupnje doticnog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi Enera iz Linksa i budeš bio miran. To je napajanje na testu tjeralo duplo jaču konfu od ove tvoje tako da se nemaš što brinuti.
![]() |
#15 |
Premium
|
Ok, hvala svima, bili ste prilicno uvjerljivi ![]() Enermax je u kompu i srecom nista drugo nije stradalo. Nisam ga uzeo u Linksu nego u "akvizitum" magnum ili kako vec (iako dobih vrecicu od TriTrade-a) za nekih 165 kuna. Opci dojam je vrlo dobar, ali imam jednu manju primjedbu sto se tice kablova, onih koji idu u hard, cd, dvd - jedva ih se usteka, a istekavanje jednog od njih bez odredjene doze mrznje i par psovki jednostavno nije moguce ![]() Hvala jos jednom, pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ovo napajanje ima mogucnost podesavanja brzine vrtnje ventilatora rucno ili automatski, otraga preko gumbica na okretanje. Pretpostavljam da mi je pametnije stavit na automatsko, al nisam siguran kak se to radi pa nek neko bude dobar i kaze mi. Jel trebam stavit na maximum pa ce on po potrebi smanjivat brzinu ili....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
pročitaj upute. Trebalo bi pisati u tome. Po meni je za tvoju konfu dost držat vent na 50%. Ali prouči još. Gle kablovi se nedaju gurnut, no gledaj na to i ovako neće se desiti da se rasklimaju i ispadnu van.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Procitao sam prije - ne pise. Jedino sto u knjizici uz slicicu gumba pored polozaja maximum pise blijedo 'auto', sto na samom napajanju uz gumb ne pise. Btw, jel se i vasi dvd-romovi glasaju jace od svih ventilatora u kompu zajedno i kad u njima nije dvd/cd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#21 |
Premium
|
Mislim da nije - zvuci kao da trazi cd/dvd pa se zavrti s vremena na vrijeme, a povremeno se zvuk zadrzi malo duze pa zvuci kao nekakvo hladjenje. Nadam se da nije hard, a i mislim da se ovaj Lite-on od pocetka volio oglasit kad ga niko ne pita (hocu rec da prije njega nije bilo takvih zvukova). Ako jest dvd rom u pitanju - moze se to nekako ukrotit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Slazem se. Moram priznat da sad kad slozih i zatvorih komp nisam cuo visak zvukova, a cak i nisam siguran kak je prije u bios-u bilo postavljeno da dize - prvo hard ili cd - ak je bio cd, onda moram najprije to promijenit pa cu vidit.....ak bude zujao tuzit cu ga ovdje, ak ne onda je valjda ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
Oglas
|