|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam je probao, ljepo izgleda, puno problema s driverima, nemogu nac za pola stvari. +enormna zahtjevnost za normalan rad sa svim eye candy... Mislim meni ide normalno na mojoj konfi, ali netko sa dosta slabijom konfom ce imat problema...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Probao i još uvijek sam na njoj. Iz čiste lijenosti (ne da mi se restore-ati XP s image-a). Lijepo, ali ne kao Xgl/Compiz kombinacija s Linux-a. Nikakva bitnija novost (nazovimo to jedan napredniji skin za XP). No, iznenađujuće stabilno za jednu RC verziju.
![]() |
#4 |
AMD user
Datum registracije: Jun 2006
|
evo, ja iz zawebancije instalirao na jedan laptop i sve radi bez greske, uspio instalirati sve drivere... samo me jako zivcira sto mi firewire sad ne vidi kao net adapter..... odnosno, vidi on firewire OHCI ali ga ne mogu koristit vise za lan.....
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
danas je microsoft izbacio novi build viste rc1 (5728) upravo je skidam evo direktni linkovi za download 32-bitna verzija http://download.windowsvista.com/dl/...FRE_EN_DVD.iso 64-bitna verzija http://download.windowsvista.com/dl/...FRE_EN_DVD.iso |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ima koji setting u xgl-u da dobijes da se prozori isto vrte u 3d? Jesi se igral s tim?
__________________ |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne razumijem do kraja pitanje? Kako misliš da se vrte u 3D. Xgl je openGL akceleracija za xorg, a compiz composition manager koji koristi tu akceleraciju kako bi postigao efekte u normalnom radu sa sučeljem kao što su fade in, fade out, wobbly windows ... Evo ti kratka demonstacija kako to izgleda: xgl/compiz
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Znam kak izgleda imal sam instalirano na suse. Al sam vidio u dnevniku HTV-a kak izgleda vista, ima poslagane prozore od windowsa u 3D. E ja se nisam puno igro sa XGL ili compiz setinzima koji god da jesu, Dobio sam transparency, pa se cjeli desktop okrene kao kocka kad povuces misa, razne efekte tipa padanja kiše.. itd. Trenutno nemam instalirano, pa eto pitah, reko si da izgleda bolje....
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 08.10.2006. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Vista ima prozore poslagane u 3D jedino kad se switch-aš sa alt-tab. Inače, efekt "wobbly windows" mi izgleda daleko efektnije nego bilo što u Visti. I kompletan dojam mi je efektniji, a da ne pričamo o brzini - xgl/compiz radi efektno i na Intel integriranoj grafici, starom low-cost Radeon-u (9200, npr), ili nVidiji, dok Vista za Aero sučelje zahtjeva DirectX 9 kompatibilan hardware, a preporučeno je imati barem mainstream karticu.
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo ja koristim VistuRC1x86 i mogu reci samo da je izrazito stabilna za predprodukcijski primjerak, svi driveri rade bez problema(barem meni),( naravno neki kao sto su VGA driveri sa smanjenom konfigurabilnoscu(Nvidia),kao i Nforce drivere generickog obiljezja,zvuk radi bez problema na realtekovom chipu...), a i odaziv prigrama je zadovoljavajuci, eye candy efekti i tranzicije izmedju dijelova sustava izgledaju poprilicno dobro,otvaranje dijelova sustava vrsi se adekvatnom brzinom, funkcionalnost je na razini no potrebito je navikavanje na sustav manipulacije rada ( nije preveliki odmak od Win XP-a ),IE7 radi zadovoljavajuce ( dovoljne je brzine i stabilnosti, s dovoljno bitnih sigurnosnih opcija da ga se moze smatrati vecim odmakom od IE6 ), WMP11 i nije neka novina vec logicna nadogradnja postojeceg za Win XP,nove igre implementirane u sustav koje koriste graficki procesor,WMC u obliku svojstvene ljuske za multimediju i manipulaciju istih ( izgleda poprilicno mocno i prelijepo no svakako ga treba vise istraziti za zadovoljavanje svih mogucnosti )...,flip 3d(win switcher) sa antialising-om... . Sigurnost je Viste na prvom mjestu kada govorimo o novom OS-u pa tako imamo integriran Firewall i Win Defender, Parental Controls...Side bar s gadgets-ima djeluje u najmanju ruku fancy a konfigurabilnost mu nije jaca strana, no niti treba biti za ono sto ga mislimo koristiti, na netu se moze pronaci odredjeni broj novih gadgets-sa sa nekim zanimljivim mogucnostima( RSS feed-er, Video feed-er,G-mail notifier,Whether...). Sve u svemu fancy i eye candy look Viste samo pridonosi +(pluseve) za "next-gen" OS, dok s druge strane barem zasada igre nisu nesto podrzane ali i programi, ovo je 32 bit-na inacica i tek se navikavam na funkcionalnost i izgled novog OS-a, nadamo se dobrom proizvodu u svojoj konacnici, a zasada ja sam zadovoljan prikazanim... btw konfig. je 3200+,1Gb DDR,7600GT,160Gb SATA te s navedenom konfig. Vista pri pocetnom skeniranju PC-a poslije instal. kaze da ce omoguciti koristenje Ultimativne verzije novog OS-a, znaci najjace verzije, sto u konacnici i koristim,pozz Zadnje izmijenjeno od: kaiserrex. 09.10.2006. u 04:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
ajde mi u kratkim crtma objasni instalaciju meni prve tri stavke odradi i prođe 100%,a kada restarta neće dalje. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]() Pa neznam koja je problematika vezana uz tvoj pokusaj instala. Viste RC1 no meni je bez problema izvrsena instal. iste. Ono sto ti mogu reci da sam ja svoju kopiju instalirao na zasebnu particiju pripremljenju namjenski samo za nju ( na drugoj imam instal. Win XP).Poslije bootanja DVD-a pokrece se instal. postupak gdje se dosta dugo ceka na odgovor instalacije, tada je potrebno izabrati opce postavke, cd key te nakon toga izabrati particiju ili disk a moze se ista(i) formatirati i tako pripremiti za instal., te zapocinje instal. kopiranja fajlova te restart i nakon toga se nastavlja instal.,nakon cega se ulazi u predesktop gdje se skenira komp s ciljem aktiviranja odredljene verzije Viste posto sve verzije dolaze na DVD-u, te nakon toga pristupa se desktop-u i funkcionalnosti Viste(uz obaveznu aktivaciju unutar 3 dana)-postupak traje oko 40min.. Ako sam nesto propusto neka netko drugi pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
teta Mraz
|
evo ja je skidam, trenutno mi je na 1550mb, baš sam znatiželjan: evil :
![]() |
#16 |
Registered User
|
kod prvog restartanja pokaže se crni ekran i ono kao kod instalacije xp_ea CD... koje treperi jako dugo i dalje se ništa ne dešava, kad ponovno odem na win xp i pogledam na d: vidim da je zauzet preko 10 gb što znači da je ipak instalirao jedan dio viste, probao sam nekoliko puta i poslije restarta uvijek isto CD.... treperi dugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
teta Mraz
|
tek jućer došao adsl
![]() |
#18 |
Registered User
|
Jel probao netko Vistu RC1
Napravio sam čistu instalaciju na drugi HDD. Microsoft Windows Vista RC1 Build 5600.16384 32Bit Microsoft Office 2007 system Beta 2 Moja konfiguracija: AMD Athlon XP-A, 1822 MHz (11 x 166) , Asus A7V600 SE (6 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) , TwinMOS 1280MB DDR 400MHz PC3200 , ATI Radeon 9200 128MB ,Creative Audigy / Audigy 2 Audio Processor , WDC WD16 00JD-00GBB0 SCSI Disk Device (149 GB) , WDC WD20 00JS-22MHB0 SCSI Disk Device (186 GB), Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller .itd Vista ne dozvoljava instalaciju nijednog Antvirusnog softwera pa ni Norton 2007 koji je to k..... , driveri za VGA,ZVUČNA,TV CARD i sve ostalo kao da nije kompatabilno sa Vistom. A sav Hardware koji imam je prilično nov , je netko ima ovakvih problema možda su napravili novi OS pa da svi kupujemo po njemu potpuno novi stroj.Iako nisam imao vremena pokušati instalirati sav software koji mi odlično radi na XP Prof. drugi HDD ali ako ovako ostane sa driverima i drugim softwerom koji se ne da instalirati i u Finalnoj verziji ne bih je instalirao više ni da mi je [VISTU] BILL.G. pokloni. Moja trenutna ocjena: tresla se brda a rodio se miš , samo puno više šminke u odnosu na XP a neznatni boljitak uz mnogo veću cijenu. Nastavljam testiranje.
![]() |
#19 |
Banned
|
Avast Home Edition 4.7 radi bez problema barem meni, Office Xp & 2003, Azeurus 2.5.0.0., CCleaner 1.33.382, Adobe 7.0 reader, Deep Burner 1.8.0.224, ICQ 5.04, Skype 2.5.0.141, Everest Home Edition, VLC Media player 0.8.5, IrfanView 3.98, DVD Shrink 3.2.0.15, LeechFTP 1.3, Mozilla Firefox 2.0 RC1, Cpuz 1.37, UltraMon 2.6, Smart FTP 2.0.999, Total Commander 6.54, MIrc 6.2, Foobar2000 0.9.4.1., F.E.A.R Combat, Undisker 1.5, ccXgui 1.41, 7zip 4.42... rade bez problema Zadnje izmijenjeno od: kaiserrex. 23.10.2006. u 02:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm, ja iz nekog čudnog razloga nikako nemogu instalirati Vistu na svoj komp...nikako...neki error izbaci pri instalaciji...: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Sutra dobivam RC2 x64...javi se na pm, pa da se dogovorimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ljudi, Vista je samo jedan skin za XP. Nikakvih novosti tu nema. Sve što je bilo najavljeno kao novo i revolucionarno, otkazano je. Ja je skinuo, jer ne radi Nero (a treba mi Nero Vision), nema supporta za Lightscribe (niti službenog niti neslužbenog) i ne da mi se strepati nad svakom novim programom koji želim instalirati, hoće li raditi ili ne.
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
negde sam pročital da ak se hoćeš igrat na Visti da treba optimalno 2GB??? ljudi, ja mislim da ostajem na XP-u.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
E jel ko zna kako na wisti RC1 instalirati ili gdje ima driver-a za MaxAdsl modem simens A-100-I pčiz help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
: Drone : KAJ NIKO NE ZNA? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|