|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Fx 5900
Bok Imam Gainward FX 5900 ultra 1200 i problem.Primjetio sam da mi refresh u igrama nije 85Hz nego 60Hz. Monitor je 17' a podešen je na 1024x768x85Hz. U driverima od graf. sam stavio Override refresh rate isto ko i monitor. Stavio sam driver za monitor.Pokušao sam sa programima Refreshlock i Reforce ali nije se ništ popravilo na bolje ustvari je isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Vidim da se ima para. ![]() Evo ovaj program radi sto posto: http://webcounter.goweb.de/77716LINK...g/nvfixsfx.exe Popravlja 60hz refresh rate bug u direct3d i opengl. (direct3d mozes namjestit i u detonator driverima) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Bok Probal sam i s time ali je isto. Graf. imam jedan dan i tek sam sad skužil da mi titra i u WinXP. Neznam kaj je sad to dali možda nevalja grafička. Promijenil sam monitor i napajanje.Mislil sam da je možda preslabo napajanje od 300W pa sam stavil 400W i opet je isto. Nemogu vjerovati da opet ne radi.Prvo sam imal one probleme sa igrama sad pak ovo totalni bad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Skužil sam ak je više opteretim da više titra u igrama.Npr. stavim AA4x i 4xAF onda titra još bolje.Kad u Win pokrenem film isto za titra.Ovo mi izgleda kao da nevalja grafička samo neznam kak bu to ovima u Ve-milu objasnil, oni budu rekli sigurno da je u redu.Totalno sranje da sam znal nikad ju nebi kupil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj uključiti u biosu "FSB spectrum modulation" ili kako se već zove, možda pomogne jer tako smanjuješ električne smetnje koje možda smetaju kartici. http://www.nvnews.net/vbulletin/show...5&pagenumber=1 nVidia radi na otklanjaju problema, za Ati ne znam iako izgleda da se i na High-End radeonima događa nešto slično http://www.rage3d.com/board/showthre...0&pagenumber=1
![]() |
#6 |
Premium
|
Pogledao sam u biosu i našao FSB Spread Spectrum i AGP Spread Spectrum ali niti jedno niti drugo nemogu uključiti onak su zasivljene i kraj njih je X. Imam Epox 8RDA+. Pročital sam onaj forum i vidim da se to događa i drugima sa FX5900 ali nevidim nikakvo rješenje.Shit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
sori ali meni je normalno da ako je neko dirao te settinge da je isao oc-ati komp...jer na defaultnim settingzima nema kaj puno vamo tamo..osim mozda agresivnijih postavki rama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
U boisu sam setinge stavio na optimal za perform. i memory timings optimal.Nemože se opet mijenjati FSB i AGP Spread Spec. Stavio sam i najnoviji bios. Kaj se tiče temp. grafičke ona je od 35-40C a nakon igranja je tak od 45-60C i mislim da je to u redu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|