Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Hoćete li prijeći na Windows Vistu kada izađe finalna verzija?
DA 160 51.61%
NE 150 48.39%
Glasači: 310. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2006., 01:50   #121
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Procitaj tekst onda do kraja, ili bar do pola. Google se nece u blizoj buducnosti seliti na njega.
  Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 19:04   #122
hatebreeder666
Premium

hatebreeder666's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Čim izađe prelazim na Vistu!
Nvidia GeForce 9800GT
WD Caviar Black 500 GB
LG
DVDRAM GSA-H66N
Chieftec 450W
hatebreeder666 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 20:31   #123
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Ramone Pregled postova
Pročitao sam vijest da je M$ odlučio kako Dx10 ide samo na Vistu.: giljotin
Ako je to istina, XP-u će se bitno skratiti radni vijek (osim kod malo zahtjevnih korisnika).: sweating

ako je ovo istina onda prelazima na vistu..ak nije čekam SP1 da gadovi poprave bugove
Kimi je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 21:09   #124
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
True Gamer's Hell?

Citiraj:
Microsoft is telling its selected gaming industry chaps that gaming under Vista will be ten to fifteen per cent slower than XP. It is because you have to load the 3D desktop all the time. It is ironic, as the same company tells the developers that the same API can do certain things up to four times faster.

We are preparing to check this claim but the really pesky thing is that you won’t be able to run DirectX 10 games on Windows XP at all. So even a game like Crysis - the first DirectX 10 title - won’t be that much of a DX 10. We are still far away from DirectX 10 only games but don’t be surprised as there is no single DirectX 10 card the market. This should change in the next few weeks, but we are still far away from mainstream and low end DirectX 10 cards.

So if you play Battlefield 2 or FEAR or any other popular game you are likely to get lower frame rates with Vista. That is certainly not a good buying argument but don’t think you and I have much choice as it looks like a take it or leave it deal.
Windows Vista for Gamers

Mada me ovo baš i ne dira preveč...niti sam gamer, a bome me ni korištenje Viste kao OS-a, preveč ne privlači. Kolko vidim (većina) ljudi (i u Lijepoj Našoj i u inozemstvu) je očarana samim izgledom dotičnog operativnog sustava i spremna je svemu ostalom (bugovi, sistemski zahtjevi, itd.), bez ikakvih problema progledati kroz prste...
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 22:03   #125
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Mada me ovo baš i ne dira preveč...niti sam gamer, a bome me ni korištenje Viste kao OS-a, preveč ne privlači. Kolko vidim (većina) ljudi (i u Lijepoj Našoj i u inozemstvu) je očarana samim izgledom dotičnog operativnog sustava i spremna je svemu ostalom (bugovi, sistemski zahtjevi, itd.), bez ikakvih problema progledati kroz prste...
Al ovo je istina, imam RC1 jedan na disku, provrtim 3DMark 05 u Visti, dobijem 1595 bodova, inače je 2009, ali nije da se Aero vrti u pozadini jel čim pokreneš neku zahtijevniju aplikaciju on se gasi i prebacuje na obični skin bez onih transparentnih điđa. Izgled je ok ali kod mene nije izazvao vau efekt mada volim da os dobro izgleda ali Vista po tome nije ništ posebno. Mislim da nam netko on hoće izmust lovu, em za novi os, em za komponente koji će ju podržavat. Jako sam razočaran s Vistom, ali najgore je to što ću morat preć hoću-neću.

tutix je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 22:24   #126
McG
-------

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Al ovo je istina, imam RC1 jedan na disku, provrtim 3DMark 05 u Visti, dobijem 1595 bodova, inače je 2009, ali nije da se Aero vrti u pozadini jel čim pokreneš neku zahtijevniju aplikaciju on se gasi i prebacuje na obični skin bez onih transparentnih điđa. Izgled je ok ali kod mene nije izazvao vau efekt mada volim da windows dobro izgleda ali Vista po tome nije ništ posebno. Mislim da nam netko on hoće izmust lovu, em za novi os, em za komponente koji će ju podržavat. Jako sam razočaran s Vistom, ali najgore je to što ću morat preć hoću-neću.

Mislim da nakon tvoj posta, svima koji su aktivni na temi 3DMark rezultati, nije baš svejedno. Kaj se tiče izgleda, ni meni se to ne čini ništ pretjerano posebno/lijepo ili kak je u početku bilo najavljivano...ubojica OSX-a i slične gluposti, samo da se skrene pažnja. Osim toga taj Vista izgled je (u ovoj ili onoj mjeri) bil već isfuran/ponuđen ljudima od strane raznih WindowsBlinds klonova, tak da...prošla baka s kolačima. Kakvo je sad stanje, ne mislim prelaziti/sprobavati na Vistu. Em mi je prije koji tjedan stigla Ubuntu 6.06 distribucija, pa valja i za to najti vremena i isprobati, još je k tome i besplatno. Em sam sa WinXP i više nego zadovoljan. Instalacija stara malo više od 2god., održavana i sve dela kak spada, da bi čovek reč rekel. IMHO samo gnjavaža s tim (Vista) OS-om i ništ više.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2006., 23:17   #127
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Mislim da nakon tvoj posta, svima koji su aktivni na temi 3DMark rezultati, nije baš svejedno. Kaj se tiče izgleda, ni meni se to ne čini ništ pretjerano posebno/lijepo ili kak je u početku bilo najavljivano...ubojica OSX-a i slične gluposti, samo da se skrene pažnja. Osim toga taj Vista izgled je (u ovoj ili onoj mjeri) bil već isfuran/ponuđen ljudima od strane raznih WindowsBlinds klonova, tak da...prošla baka s kolačima. Kakvo je sad stanje, ne mislim prelaziti/sprobavati na Vistu. Em mi je prije koji tjedan stigla Ubuntu 6.06 distribucija, pa valja i za to najti vremena i isprobati, još je k tome i besplatno. Em sam sa WinXP i više nego zadovoljan. Instalacija stara malo više od 2god., održavana i sve dela kak spada, da bi čovek reč rekel. IMHO samo gnjavaža s tim (Vista) OS-om i ništ više.
Isplati se Ubuntu probat, imam ga i ja doma, jedino me smeta da nakon instalacije nvidijinih drivera prebaci na 85 mhz refresh rate pa ne mogu čitat i nikako ne mogu codece za filmove i mjuzu potjerati da rade, mislim probat SuSe 10.1 jer sam imao pozitivnih iskustva s prethodnom verzijom. Ovaj mislim da će se ostanak na WinXP isplatit jer će se hackeri prebacit na bušenje Viste, a kad dodje SP3 biti jedan prilično dobar os. A što se tiče instalacije, imao sam 8 i pol mjeseci prethodnu instalaciju XP-a dok nisu došle nove komponente pa sam morao reinstall napravit. I tako, malo sam u OT zastranio
Staro 08.10.2006., 21:37   #128
GLUPAN
Premium

Datum registracije: Sep 2004
U mom slucaju ovisiti ce o tome kad skupim novce za nju ali svakako cu pricekat da je netko testira da vidimo koliko je stabilna koliko je dobra zastita i te kerefeke....

Inace,moj glas je isao za opciju DA,samo ne odmah...
Staro 26.10.2006., 13:05   #129
-ELF
Banned
Moj komp

-ELF's Avatar

ne odma, nakon par meseci kad se uverim da sve radi kako treba...
-ELF je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2006., 18:22   #130
igic2005
Premium
Moj komp

igic2005's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Čim izađe prelazim na Win98...hehe
Staro 03.11.2006., 21:14   #131
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Vista izlazi krajem mjeseca službeno za poslovne korisnike a i neslužbeno za ostale
Staro 03.11.2006., 21:30   #132
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
uf što je izjednačeno...
dok ne izađe sp vista nema što radit u mom kompu....

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2006., 21:32   #133
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Zna li netko koliko će koštati Home Basic i Home Premium verzije, OEM ?

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2006., 22:24   #134
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
muahahahahaha ja sam donio prevagu! LOL! 90:89 za da
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 13:15   #135
marko05
Banned

Razmislit cu o instalaciji Viste tek kada XP pregazi vrijeme. Ni sada na XP-u ne radi sve kako bi trebalo, a mogu si onda misliti koliko bugova ce imat Vista. A sto se tice konfiguracije koju zahtijeva, malo su pretjerali...
marko05 je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2006., 14:49   #136
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Nisam čito postove, kad jednog dana izađe final vista i kad ju pokrpaju i kupim novi stroj možda i pređem, za sad ne.... a ako to učinim bit će zbog dx10, jer ne vidim nikakve meni važne prednosti viste nad xp-om!
4444josip4444 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 03:10   #137
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
uf što je izjednačeno...
dok ne izađe sp vista nema što radit u mom kompu....
Malo sam prelistavao postove i vidio barem deset koji su rekli da nece instalirat vistu dok ne izade sp1, pri tome vjerojatno povlaceci paralele sa XP-ima. Kako ja koristim XP-e otkad su izasli, a nisam imao nikakve probleme sa stabilnosti prije izlaska bilo kakvog sp-a, molim vas da navedete KONKRETNE razloge zasto su vam XP-i bili losiji prije izlaska sp-a. I zasto govorite da necete koristite proizvod dok ne izade sp1, a niste ga jos ni probali?
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 03:40   #138
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Mislim da su se ljudi previše uplašili tog navodno potrebnog hardvera za pogoniti Vistu. Gledao sam neke testove Viste, s uključenim Aerom na 4-5 godina starim kantama, s 512MB rama, i radi bez nekih većih problema. Svatko tko ima oko 2 godine stari komp će vrtit Vistu najnormalnije.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2006., 17:51   #139
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Ma mene uopce ne smeta ako netko govori da je neki OS/Software los, ali zalosno je sto 90% ljudi pljuje po nekom OS-u/softveru jer su tako nesto procitali na nekom forumu, a da taj softver nisu ni isprobali, stvarno zalosno. A primijetio sam da je u zadnje vrijeme trend pljuvat po Microsoftu, najgore je sto vecina tih sto pljuju po njima i dalje koriste Windowse, ne znam sto ih sprecava da predu na neki drugi OS.
Staro 13.11.2006., 00:33   #140
mirkoB
Premium

mirkoB's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Nije problem u hardverskim zahtjevima Viste, ionako ovdje većina ljudi ima overkill mašine. Problem je u kompatibilnosti hardvera i softvera.
Pustio sam Vista Upgrade Advisor RC Realise i evo što mi je prigovorio:
System:
particija c: (15giga, cca 6 slobodno) - premalo slobodnog prostora, min 15giga.
HD audio driver (driver za Intel HD audio ugrađen na matičnu iz siga) - your system is configured for high-definition audio, witch does not work with Windows Vista.
Devices:
VM Ware Virtual Ethernet Adapter - no, no. Kad pređem na Vistu ostati ću bez virtualnog networkinga...zašto me ne čudi da VM Ware virtualna mrežni device ne radi s Vistom? Možda MS ima konkurentni program, hmmmm...
Siemens Gigaset USB Adapter 108 - no, no. Kad pređem na Vistu ostati ću i bez wireless mreže, one realne. A s time i bez neta. Naravno, ukoliko se Siemens ne sjeti izdati drivere za Vistu uskoro...
Softver:
Nero OEM - verzija 6 nešto - no, no, neće raditi. Win V imaju svoju burninig aplikaciju...
Sun Java 5 runtime enviroment - no, no. Opet me ne čudi.
Microsoft Intellitype & IntlliPoint 5.2 driveri - hmm, ovo zbilja čudi. Valjda imaju neke novije drivere za tipkovnicu i miša koji rade pod V
HP Photo and Imaging 2.1 - ScanJet 36x0 series - izgleda da ću ostati i bez, ne tako starog, scannera. Hej HP, hoću li opet morati skidati 200 mega drivera s neta?

Znači, da sumiram:
Da bih zadržao istu funkcionalnost PC-ja pod Vistom kakvu imam sada, morati ću preparticionirati hard, nabaviti nove drivere za zvučnu integrušu, MS tipkovnicu i miša, te zadnji ali ne i najmanje značajan, Siemensov USB wireless adapter.
Zatim ću morati nabaviti i noviju verziju VMWare Playera te Nero Burning ROM-a(kak se već sad zove).
Java će biti najmanji problem, ako su uopće svi problemi izlistani.

Lupa li još netko glavom o zid zbog kompatiblinosti??

| AVG Free 7 | SPF 5.6 | SS&D 1.4 | MBSA 2.0 |
| Firefox & Thunderbird 1.5 | MozBackup 1.4.4 | POPFile 0.22.2 |
| 7-Zip 4.32 | VMWare Player | nLite 1.0RC7 | Qemu 0.7.2 |
| PDFCreator 0.8.0 | Open Office 2.0 | Readiris Pro 8 |
| UltraVNC 1.0.1 | Media JukeBox 8.0 | Burn4Free 2.3 |

| Pentium D 805 | ThermalTake BigTyp 120 |
| Gigabyte G945P-S3 | 1024/667 Kingmax DDR2 | 160 GB Hitachi SATA2 |
| Enlight 430W | Antec Solution SLK3700AMB | OKI OL400w |
| XP Home SP2 zakrpan do jaja + Windows 98SE Virtual Machine |

| 178/81 |
| Cipele br. 42 |
| 35 godina |
mirkoB je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 00:44   #141
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zato ni ne prelazis sada na vistu kad je izasla gold nego u prvom/drugom mjesecu kada ce vecinu proizvodaca imati spremne vista drivere. Sto se tice vmware-a MS ima svoj soft "Microsoft virtual pc" koji radi solidno. Za koju verziju Windowsa vise ti nece trebat ni jedan 3rd party soft jer ce OS imati sve intergrirano u sebi, ne kazem da je to pozitivno ali tome tezi Vista.

Mnoge stvari na Visti vise nece biti dozvoljene kao da se kao na WIn xp moze zakaciti na neki proces sa debugerom. Opet postoji i pozitivna strana vise se Star force nece moci vrtiti u run levelu 0 nego kao i svaki drugi program, tako da vise svakojaki programi nece moci preuzimati kontrolu nad OSom.

my 2 cents...
Staro 13.11.2006., 02:43   #142
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Citiraj:
Autor mirkoB Pregled postova
Devices:
VM Ware Virtual Ethernet Adapter - no, no. Kad pređem na Vistu ostati ću bez virtualnog networkinga...zašto me ne čudi da VM Ware virtualna mrežni

Softver:
Nero OEM - verzija 6 nešto - no, no, neće raditi. Win V imaju svoju burninig aplikaciju...
Lupa li još netko glavom o zid zbog kompatiblinosti??
Ima i XP program za przenje, pa ga jednostavno iskljucis. Tako ce vjerojatno bit i u Visti.
Koliko sam cuo, Vista ce imat virtualizaciju integriranu u OS, ali pretpostavljam da ces moc VMWare vrtit na njemu..nije to neka aplikacija za 20kn.

A za drivere...pa nisi valjda ocekivao da ce biti kompatibilni sa XP-ima. Driveri rade na low level razini, i ne mozes ocekivati da ce ti radit driveri za XP na Visti.
Staro 13.11.2006., 14:03   #143
svebee
/

meni sve super (da bar...) sam ima li koji način da će mi na visti radit wirelles mreža - Siemens Gigaset USB 108 i Router SE555...bilo kakvi načini sam da proradi - jer bez neta ne mogu...par stvari mogu prebolit al ovo ne : hitthewa

tnx.
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 14:52   #144
klonmx
Premium

klonmx's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Mislim da su se ljudi previše uplašili tog navodno potrebnog hardvera za pogoniti Vistu. Gledao sam neke testove Viste, s uključenim Aerom na 4-5 godina starim kantama, s 512MB rama, i radi bez nekih većih problema. Svatko tko ima oko 2 godine stari komp će vrtit Vistu najnormalnije.
..to je neizvodivo : nono : osim ako ces ju vrtiti samo toliko da se vrti i nista neces raditi OS-om..

..vistu vrtim vec 6 mjeseci i OS je hardverski vrlo zahtjevan..
..juce je izasao final za stampu 32 i 64 pa cemo vidjeti sta se promijenilo u zadnjih mjesec dana..
klonmx je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 16:32   #145
buzz11
Premium

Hm...vidim žučno je bilo. Dva suprotstavljena klana na krivom threadu. Nisam baš provalio kako je od pitanja Prelazite li na Vistu došlo do rasprave o linuxima, ali je bilo interesantno čitat. Malo mi je neshvatljivo kako jedni drugima ne dopuštate pravo na mišljenje. Pa pobogu mišljenja se razlikuju i svatko ima pravo na svoje. Zakaj da se vrijeđamo? Kaj nije bolje podijeliti iskustva? Meni se čini da je.
Uzgred rečeno htio ja ili ne moram preć na Vistu radi testiranja. Khm...testiramo ju od neke bete već godinu dana i nije mi baš naj, naj, ali bože moj, prvi mačići ionak idu u bazen. Najveći je problem što na domeni cura nikako neće pobrat group policy od servera 2003 i tu je bajci kraj. Hoćeš Vistu na domeni...kupi server 2007. Kraj priče.
Drugo...ne manje bitno nema dva put ctrl+alt+del pa si u administratoru. Možda u final releaseu i bude, ali ni u jednoj verziji do sada nula bodova. Lijepo regedit pa kreiraj ovo, pa sad ono, pa sad ono i tek tad si aktivirao admina...khm a da ne kažem da nema change the way...štangica...uvijek sličice.
daklem velikima neće biti baš tako lako i jeftino preć na Vistu, ali morat će jer MS šamara i to ti je to.
Bit će tu još krvi do koljena.
Linux...kad ste se već i njega dotakli...nisu IT manageri ljene guze i još koješta...ima nas koji koristimo i linuxe u velikoj mjeri za neke specifične zahtjeve gdje se MS nis+je pokazao baš osobito in, a nisu ni pokazali volju da nešto učine po tom pitanju pa ma koliko para od nas ubirali kroz godinu.
U takvim pitanjima arogancija MS je ohoho...najbolje se vidi u tome kad napraviš doma dual boot...prvo linux, pa xp recimo..linux ko da i ne postoji, ali ako ideš obrnutim redom, suse 10 recimo lijepo na logonu stavi u meni i win xp pa ti biraj šta ćeš dignut i još pače ti i dozvoli da xp staviš kao default boot, a suse tak ako pikneš pa kažeš da baš njega hoćeš.
pa sad friendly ili ne friendly...ne znam šta je to kod suse-a recimo ne friendly u odnosu na XP? kde sučelje gotovo isti vrag kao xp...stvar je samo navike i ništa drugo. office i open office...isti vrag...malo drugačija grafika i nazivi. tu je excel, tamo je spreadsheet...fakat ne friendliy...kak su mogli???

daklem htjedoh reć ne držim štangu ni jednima ni drugima...meni je dobro raditi i na jednom i na drugom os...suse se instalira kao i windows xp...nema prevelike razlike i svatko ko imalo zna instalirat će ga bez ikakvih problema.
ne zna isparticionirat...pa ima symatec boot all-in-one sa PQ magicom i stvar je vrlo jednostavna...swap+linux extended i to je to...jedino kaj je MS-u to ispod časti da bi windoze to prepoznale kao nešto što radi.
ok slažem se kod suse-a baš nema next-next-finish, ali uopće nije komplicirano bilo šta dodati i instalirati i ako ništa drugo kad potrpaš onih 5 cd-a ili dvd dobiješ sve tuto kompleto. jedino se malo izmaltretiraš dok natjeraš mp3 i dvd da rade, ali tri i pol minute posla i sve radi.

kako god svatko nek koristi ono što mu najbolje odgovara i to je to. Moja teza je da treba isprobat sve čega se uspiješ dočepati. Ako ništa drugo ono iz znatiželje.
buzz11 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2006., 18:22   #146
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ma kako god, dobijam vistu ovih dana pa cu ako nista drugo napraviti dual boot sa xpom da vidim sta su napravili....
Staro 13.11.2006., 21:59   #147
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ok, poceli su leakati prvi Vista final releasovi. Bas danas sam skinuo i instalirao vistu ultimate x64. instalacija je prosla brzo i bezbolno. Dosta je izmjenjeno sucelje ,potrebno je odredjeno vrijeme navikavanja. Windowsi rade savrseno stabilno, cak i sa beta katalizatorima. Ona govorkanja o potrebnom super hardveru i terabajtima rama nisu istinita, sa gigom rama radi najnormalnije (mozda cak i malo brze) od windowsa xp. problem je jedino commit charge (task manager pokazuje 571 mb). e da i winamp ne funkcionira normalno sa vistom, tako da do izlaska neke vista compatible verzije sam prisiljen koristit media player.

e da, sto se tice drivera - windowsi su uredno prepoznali driver za sve, OSIM za pisac (pixma ip4300). jos nisam stigao isprobati igre, ali ni ne planiram, bar ne dok ne kupim novu grafulju (x300 trenutno u kompu )

Zasad jeidna zamjerka je na "idiot friendly" system protection; npr. odem u program files, probam creatat novi folder, iskoci mi prozor "please confirm action: creating new folder in program files". i naravno poslije tog prozora iskoci jos jedan, koji nisam ni citao nego odma instinktivno "accept". ili neke gluposti tipa "potrebne su administratorkse ovlasti da bi ste kopirali fajle u program files ili windows folder" (logan sam kao administrator).

e sad ovo ne bi bilo tolko iritantno da npr. i programi koje pokrenete mogu zapisivati normalnu u prgram files folder. evo primjer, pokrenem keygen koji treba zapisat license file od everesta u program files folder, ali to se ne dogodi a vista me ni ne upozori da do normalnog zapisifanja fajle nije doslo.

problemi su i kod programa za npr. ocitavanje temperature sa ploce. sto je i bilo i za ocekivati. sad neznam jel to zbog verzije drajvera (x86 vs x64) ili zbog windows vista smbus drivera.

ista stvar je i sa cpu-z koji nemoze ispravno procitati postavke fsba i memorije. opet, neznam da li je to zbog 64 bitne verzije windowsa buduci da je cpu-z dosta uhmm 'low level' program) ili zbog drivera u windowsima.

Zadnje izmijenjeno od: Nammoth. 13.11.2006. u 22:14.
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2006., 14:10   #148
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

ja imam instaliranu RC1 vistu i predobro izgleda, radi mi sve osim sto nece driver za grafu instalirat, ali ju uredno prepoznaje...
Staro 14.11.2006., 14:17   #149
svebee
/

trenutno kupujem vistu pa ćemo vidjet kak će radit...interesira me
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2006., 23:31   #150
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Nemogu vjerovati da nitko nije spomenuo vista eula, i zaj... kojih nije oslobodjena čak i ova http://download.microsoft.com/docume...a3d405c074.pdf
nova verzija (obratiti pozornost na članak 2 i članak 15).

Zadnje izmijenjeno od: Xizor. 14.11.2006. u 23:44.
Xizor je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno