|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Dvojba oko kucita
Dvoumim se oko ova dva kucista: Antec SLK3000B-EU i Chieftec midi tower DG-01B-D-U Koji bi po vama bio bolji izbora. Nekako dajem malu natklonost Antecu zbog 120mm vent. i vise mjesta za hdd, izgledmo su mi obadava lijepi. Nebih ulazio u vece izdateke od ovih 380kn koliko kosta Antec, a 330kn Chieftec. EDIT: Sta mislite o napajanjima Raptorxx Uz to bi uzeo jos napajanje iz linksa ovo Enermax 300w za 160kn ako je dovoljno za konfu iz siga? Ili je bolje daodati jos 100kn i uzeti CHIEFTEC 350W, Delta. Hvala na savjetima
__________________ Zadnje izmijenjeno od: ranGO. 16.09.2006. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovako, oba lučišta su fenomenalna. No, ako si gledao Chief-a u Ve-milu, mislim da ti on ima i 120mm iza (a ne 92mm kako ovdje piše) - ako se dobro sjećam dok sam ga gledao. Napred ima manji od 120mm i tu je prednost Anteca, koji napred ima 120mm. Ja imam stariju verziju Chiefa toga, sa 80mm ventovima i kučište mi je super. Napred uopće nije potreban vent za hlađenje HDD-a, samo su iza dovoljni + napajanje. I jedino kaj mislim je da u Chief-u ima više prostora, da nije tako sve nagruvano...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
tako je ima verzija Chieftec i sa 120 mm ventilatorom, on ima i jos jedan 5.25 utor (znaci 4kom) ali je skuplji od ovog za 110kn. Koliko sa vidio po slikama Chiefteci nedolaze sa ventilatorima?ili se varam?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da ti odgovorim na edit: - raptoxx - katastrofalna napajanja...inace mislim da ce ti taj ener biti dovoljan za tu konfu, ili ako mozes jos nadodati pa uzeti nekog chiefa od 400w... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Citiraj:
No ako je tako, onda mislim da nemaš kaj razmišljat i uzeti Anteca - mislim da s njim i dođe 1 120mm vent za odostraga. A napred ti nije potreban, jer ako začepiš sve ove bočne nepotrebne rupe (malo kemijaj pa vidi koje su korisne a koje nisu), onda će ti ispuh sređen od jednog 120mm venta i napajanja napraviti podtlak (Crn je to super objasnio i stvar radi super u praksi) i napred će ti samo ulaziti zrak kroz rupice di je HDD i hladit će ga. Ja sam tako imao sređeno hlađenje sa 2 HDD-a (svaki u svom kavezu) i temp nisu prelazile preko 38°C za njih. Samo mi se nekako čini da će biti gužve u tom Antecu i da se kablovinje ne bi moglo srediti tako dobro kao na Chiefu, ali to je samo moje mišljenje ![]() Na Chiefu ne dobiš ništa od ventilatora... A što se tiče Raptorxx napajanja, gledaj neka druga. Ovo Enermaxovo od 300W će ti biti čisto dovoljno, a još je i na akciji pa košta samo 160kn. A za oko 350Kn gledaj Chieftec-e ili Fortrona.
![]() |
![]() |
#6 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
ne, nikako Anteca! gledao sam ga uživo, tražio malo da mi ga dečki u dućanu raskopaju i to...ajd prostora ima, ali ne previše....ali prednja maska je katastrofa!! najjeftinija plastika koju sam vidio.: Machinegda vratašca krivo pogledaš, pukla bi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
|
taj antec gledal vishe puta kod frenda i svaki put mi se sve vise svidja, izrada je odlicna... ![]() vidio ja nutra par hardova, gf7950gx2, sonica itd. i sve stane... fortron napajanjima sam jako zadovoljan, ja imam 400w, tatek 350w, vrlo tihi, stabilni naponi... edit: cuftek je isto ok, samo sam ratoval s optikanerima, a kavez od HDD je IMHO dosta los... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Gogo, najbolje ti je da pogledaš sam oba kučišta u živo, pogledaš kako je sređeno hlađenje, kako se postavljaju diskovi, kako se oni hlade. I pogledaj kako bi se kablovi dali srediti najbolje-upotri***i maštu ![]() Mada, koji god uzel, bojim se da ne buš fulal ![]()
![]() |
#13 |
prcknedl
|
link ja sam sa linkworldom imal iskustva pred 2g, fuj, nije nis bolje bilo od ovog mog neverpower casea : baad : sad kak je danas, ne znam. unutrasnji dizajn je klasican, to meni osobno pashe. cvrstocu nemogu ocijenit, makar po slikama mislim da ne bude tako lose... samo, di bus to u hrvatskoj nashel? ![]() ima i codegen jedno "mac look" kuciste... "briza" se zove, u vemilu ima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Chembro Gaming Bomb II? Samo ima cijenu za vola ubit : suicide
![]() |
#16 |
prcknedl
|
hm, odlicno je kuciste i ja bi to, samo explantacija bubrega i prodaja na crno nije neko rjeshenje ![]() @gogo: odi do feniksaili bencompa i probaj ih natjerat da razgledas case, meni se u principu svidja, ne volim one shibere za optikanere, kaveze za hdd i djidje-midje, samo su sharafi za kartice vani izboceni, to je glupo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Slagao sam komp za prijatelja u Antec 3000B (Cpl.Hicks ga je usputno oblijepio zvučnom izolacijom) i kućište je fenomenalno. Jednostavno mu nisam našao manu (za tu cijenu). Onako, žao mi je što nisam kupio od Mrkonje kad ga je prodavao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Čuj, ako nekim slučajem ne budeš zadovoljan, možeš mi ga prodati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Evo da se pohvalim. Stiglo je danas kuciste(Antec), preljepo je. Uzeo sam jos i u Linksu napajnje Enermax 300W i sada jos samo moram prebaciti sve. Htio bi pohvaliti karlovaci Comel. Jucer uutro sam nazval da vidim imaju li Anteca,i na svu srecu su ga imali(nema ga nigdje u Zg.). Pitao sam im za dostavu i ponudeno mi je bila BESPLATNA dostava,koju sam naravno i prihvatio. Stvarno za svaku pohvalu. I jos ktom kuciste kosta 359kn sto je vrlo povoljno.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Eto, za 500-tinjak kuna imaš kombinaciju kućišta i napajanja kojoj jednostavno u tom cjenovnom rangu nema premca. Dobar izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Super je. Kablovi su ok (nemrem ipak reći super ![]() Sviđa mi se, na crno kučište mi jako dobro stoje ventovi sa LED-icama, pogotovo plavi ili zeleni ![]()
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium