Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.06.2006., 01:20   #1
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Winfast TV2000XP expert Help!

Već se par tjedana borim s ovom analognom TV karticom i nikako da proradi kako treba pa tražim pomoć.
Dobio sam ju uz Asus Spresso i driveri su sa CD-a koji sam dobio uz komp tako da tu nema problema. Koristim Asusov InterVideo Home Theater preko kojeg slušam radio stanice (radi za 5) i gledam (točnije, želim gledati) TV.
Preko tog programa mi je slika katastrofalna. Slika skače, sniježi i nema zvuka.
E da, antenski kabel sam doveo sa splitera koji ima jedan ulaz (antena) i dva izlaza (Tv i komp). Sve je povezano RG kabelom, ne jeftinim koaksijalcem. Na TV-u mi je slika odlična tako da sigurno antena nije kriva. Neki dan sam probao u jednoj temi spominjani DScaler. Čeprkao sam po opcijama i napravio autoscan. Pronašao je sve programe ali čujem samo zvuk. Ekran mi je crn a zvuk čujem odlično. Jel' nešto trebam u postavkama DScalera naštimati da dobijem i sliku, ili da probam s nekim drugim programom?
I koji je vrag onom Asusovom programu da s njim ne mogu uhvatiti ništa?
Svaka pomoć je dobrodošla, ja ne znam više šta da radim.
Staro 02.06.2006., 02:38   #2
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Probaj instalirati originalni Winfast PVR, meni s njim ( dobio sam ga uz TV karticu) radi bez greške.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2006., 14:09   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa i od winfasta PVR radi super, a i moš slušat radio sa njime. Tako da moja preporuka, maknut sve ostale programe za gledanje, kako ne bi bilo problema baš sa tim crnim ekranom.

Jer se meni znalo događat, da npr. imam instaliran winfast PVR, instaliram Dscaler s kojim je slika ljepša i nema ghostinga, ali da nakon gledanja sa Dscalerom ne mogu gledati više TV na winfastovom PVR-u, slike nema, a čuje se zvuk (kako si i ti sam primjetio).

Tako da, jedino sam micanjem Dscalera vratio stvari na početak, a ipak mi je draže da mi je slika malo lošija (ali kad se odmaknem, tipa, legnem na krevet, ona nit ne primjetim lošiju sliku) ali da mogu koristit daljinski i timeshifting i snimanje (koje kod Dscalera znaju zezat) programa...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 15:18   #4
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
evo ja uzo tu karticu , zasad koristim original soft i slika je ko na TVu , stim da recimo evo upravo sad mi stara miksa nes(s mikserom, ono za hranu, ne muziku ) i vide se smetnje ...

al to se vidlo i na TVu , brijem , nisam ziher...

edit: mater sad sam gledo nnes kaj sam snimo s MTVa (pimp my ride ) slika je PRE***************EN!
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 17:43   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Slika je dobra, kolko je signal dobar. Ali sa Dscalerom nema onog "ghosting-a" koji se javlja pri bržim scenama. Ali se onda može zaboravit daljinski i ostale neke stvari koje mi vrijede kod Winfast PVR-a

Ali to nije čovjek pitao u topic-u...Rješenje njegovog problema je da se ima samo jedan program za gledanje/snimanje, inače, konflikt.
Staro 02.06.2006., 17:58   #6
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Autor Vucko

Ali to nije čovjek pitao u topic-u...Rješenje njegovog problema je da se ima samo jedan program za gledanje/snimanje, inače, konflikt.
Uh, onda sam u još većim problemima.: sweating
Fora je u tome što bez tog InterVideo Home Theater ne mogu koristiti Instant On (operativni sustav pomoću kojeg bez pokretanja windowsa mogu gledati slike, filmove, TV, slušati glazbu...itd). A bez Instant On-a Spresso gubi home theater fičr. Radit će kao običan komp. I da, deinstalirao bi ja sve to pa probao samo sa DScalerom ali onda moram ponovno instalirati Windowse jer Instant On se mora instalirati na prazan disk.
A kakav petljanac...: hitthewa
Staro 02.06.2006., 18:14   #7
Hrvoje xyz
lepi

manual je katastrofalan , nis ni ne pise , ne pise ni az koju je karticu , dug je 5 strana mozda , uzas.

cd je bolji , al isto je malo blesav .

otvori se u macromedii prezentacija , reko ajd dobro .

kliknem na #driver# , nis se ne dogada.
ZNAM prepoznat kad se nes dogada , nije da nisam ceko . uopce nije ocitavo cd , hard isto nije radio ., sve je bilo idile .
kliknem opet , opet nis.

zgasim tu macromediu , plan b - idem svrljat po cdu.

dok ja svrljam , otvori mi se prvo jedna , a onda nakon enkog vremena i druga instalacija drajvera..
ma uzas.

na kraju sam nekak uspio to sve ..

newals - ja bih ti preporucio ovak (tak sam ja ) probaj vratit restore point prije nogo kaj si prtljo sa tim Winfast softverom.

onda , nakon restoranja , makni dscaler i ONDa instaliraj taj winfast softver.
Staro 02.06.2006., 18:20   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor newalss
Uh, onda sam u još većim problemima.: sweating
Fora je u tome što bez tog InterVideo Home Theater ne mogu koristiti Instant On (operativni sustav pomoću kojeg bez pokretanja windowsa mogu gledati slike, filmove, TV, slušati glazbu...itd). A bez Instant On-a Spresso gubi home theater fičr. Radit će kao običan komp. I da, deinstalirao bi ja sve to pa probao samo sa DScalerom ali onda moram ponovno instalirati Windowse jer Instant On se mora instalirati na prazan disk.
A kakav petljanac...: hitthewa
Prijedlog? Neznam kako imaš narihtane windowse, i sve programe koji su instalirani na njemu, ali ako si si dobro HDD organizirao, moš pokušat sa image programima, tipa, northon Ghost ili Acronis True Image itd.

Napraviš image windowsa (i programa, sve ovisi o rasporedu HDD-a, mislim na particije), formatiraš tu jednu particiju, snimiš windowse, probaš sa Dscalerom ili Winfast PVR-om (već sam se zgubil oko toga kaj si ti koristio, kaj oćeš koristit ). Ako radi, super, ako ne banana...

Ili, probaj jednostavno reinstalirat drivere...
Ko zna, možda ti uspije...
Iako veliš da ti koristiš program koji ne dela u windowsima, pitanje je kolko će koristit taj reinstall drivera.
Staro 02.06.2006., 21:47   #9
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
..... ja bih ti preporucio ovak (tak sam ja ) probaj vratit restore point prije nogo kaj si prtljo sa tim Winfast softverom. onda , nakon restoranja , makni dscaler i Onda instaliraj taj winfast softver.......
Ja nisam posebno uzimao tu karticu, došla mi je s barebonom. I nisam dobio nikakav manual o TV kartici. U device manageru ju prepozna kao "Winfast TV2000XP expert WDM TVtuner for ASUS". I kao proizvođača ispiše Leadtek. Driver od kartice je na zajedničkom CD-u s ostalim driverima. Nemam pojma jel' taj driver nešto optimiziran za ASUS-a ili je Leadtekov. Evo sad sam ju reinstalirao i sama mi instalacija ide skroz čudno. Kada deinstaliram drivere od TV kartice automatski windowsi prepoznaju karticu i ispišu da je spremna za rad. Uopće me ne traži da ubacim driver. A kad nakon toga pokrenem instalaciju drivera, pokrene se installshield wizard, ispiše kratko da je instalacija u tijeku, onda ispiše " Intelligent updating" , to stoji nekih pola minute i wizard se ugasi. Ne ispiše ono : Instalacija je bila uspješna, klikni na finish.....
A ovaj InterVideo sam instalirao odmah poslije instalacije Instant On-a i Windowsa i slika je bila kao i danas, nikakva. Tako da neću dobiti ništa restore pointom.
Evo kakva mi je slika s InterVideom... http://i2.tinypic.com/11htoh5.jpg
Pozvijeriti ću...: suicide

2Vucko:
Skinuo sam si Winfast PVR. Kada ga pokrenem ispiše mi da ne može pronaći TV karticu. : hitthewa

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 02.06.2006. u 22:05.
newalss je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 23:30   #10
Hrvoje xyz
lepi

uh

master za***************...

znam ovo "inztellignet update."

to su "pametni" izrazi pri instalaciji te kartice . sve ih ej puno.

ja ti i dalje predlazem isto - vrati neku staru restore point , izvadi mozda karticu iz kompa , pa ju vrati natrag.

kad ju windowsi nadu , od***************i ih , i pokreni sa CDa drajver.

mislim da bi ga moro imat.

i onda se naoruzaj strpljenjem - dost dugo treba da se instalira.

opiso sam sve ovdje , sedmi post u ovom topicu.

ja evo sve instaliro danas vec , sredio da mi po redu ide svih 30 programa kabelslke , sad se samo mucim u koji format da snima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2006., 13:03   #11
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor newalss
Ja nisam posebno uzimao tu karticu, došla mi je s barebonom. I nisam dobio nikakav manual o TV kartici. U device manageru ju prepozna kao "Winfast TV2000XP expert WDM TVtuner for ASUS". I kao proizvođača ispiše Leadtek. Driver od kartice je na zajedničkom CD-u s ostalim driverima. Nemam pojma jel' taj driver nešto optimiziran za ASUS-a ili je Leadtekov. Evo sad sam ju reinstalirao i sama mi instalacija ide skroz čudno. Kada deinstaliram drivere od TV kartice automatski windowsi prepoznaju karticu i ispišu da je spremna za rad. Uopće me ne traži da ubacim driver. A kad nakon toga pokrenem instalaciju drivera, pokrene se installshield wizard, ispiše kratko da je instalacija u tijeku, onda ispiše " Intelligent updating" , to stoji nekih pola minute i wizard se ugasi. Ne ispiše ono : Instalacija je bila uspješna, klikni na finish.....
A ovaj InterVideo sam instalirao odmah poslije instalacije Instant On-a i Windowsa i slika je bila kao i danas, nikakva. Tako da neću dobiti ništa restore pointom.
Evo kakva mi je slika s InterVideom... http://i2.tinypic.com/11htoh5.jpg
Pozvijeriti ću...: suicide

2Vucko:
Skinuo sam si Winfast PVR. Kada ga pokrenem ispiše mi da ne može pronaći TV karticu. : hitthewa
Odi na Leadtekovu stranicu,skini zadnje drivere,upute,uninstall tool.Uninstall kartice,restart,kad je win pronadje idi na advanced location,pronadji nove drivere...Ili rucno,napravi cancel kad je pronadje i u device manageru pronadji multimedia device sa upitnikom,desni klik,update driver.Prije makni sa toolom stare drivere.Meni je slika ok sa winfast pvr-om,ali kada snimam dolazi nakon otprilike 30s do desinkronizacije slike i zvuka,i nikako ne mogu to rijesiti...
Staro 03.06.2006., 14:41   #12
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Autor flood
Odi na Leadtekovu stranicu,skini zadnje drivere,upute,uninstall tool.Uninstall kartice,restart,kad je win pronadje idi na advanced location,pronadji nove drivere...Ili rucno,napravi cancel kad je pronadje i u device manageru pronadji multimedia device sa upitnikom,desni klik,update driver.Prije makni sa toolom stare drivere.Meni je slika ok sa winfast pvr-om,ali kada snimam dolazi nakon otprilike 30s do desinkronizacije slike i zvuka,i nikako ne mogu to rijesiti...
Sad će ispast da nisam sposoban ni driver instalirati...
Skinuo novi driver i kad otvorim zip pokaže mi... http://i5.tinypic.com/11j9b4o.jpg
Nema nikakve setup ikone.
Raspakirao sam zip i pokazao wizard-u na folder gdje sam odzipao driver. Kaže mi da nije pronašao ništa.
Počet ću da ujedam.:mad:
Staro 03.06.2006., 15:12   #13
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
i mene zeza ta kartica, na tv-u mi je dosta dobra slika ovdje katastrofa, a najgora je nova, nemoš ni znak pročitat
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2006., 17:36   #14
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor newalss
Sad će ispast da nisam sposoban ni driver instalirati...
Skinuo novi driver i kad otvorim zip pokaže mi... http://i5.tinypic.com/11j9b4o.jpg
Nema nikakve setup ikone.
Raspakirao sam zip i pokazao wizard-u na folder gdje sam odzipao driver. Kaže mi da nije pronašao ništa.
Počet ću da ujedam.:mad:

Da,nema exe fajla.Ako ga wizard ne kuzi,idi rucno:uninstall kartice,onda uninstall tool sa njihove stranice da sve pocisti,restart,canceliraj wizard,device manager,pronadji multimedia device sa zutim upitnikom i desni klik i update driver,nadji folder sa novim driverima i oznaci cx88ts.inf ili samo folder sa njima i krenut ce instalacija WDM drivera,zatim ce wizard pronaci ostale i to bi trbalo raditi...
Staro 03.06.2006., 17:41   #15
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor blablu
i mene zeza ta kartica, na tv-u mi je dosta dobra slika ovdje katastrofa, a najgora je nova, nemoš ni znak pročitat
Problem sa novom je taj sta u dosta slucajeva njihov odasiljac nije uvijek tamo di je i od hrt-a,pa je treba lovit ili sa pojacalom na anteni sa kojom lovis i ostale,ili nabaviti dodatnu antenu i informirati se di je njihov odasiljac,skretnicu za spojiti obje antene...
Staro 03.06.2006., 19:43   #16
Buger
Premium
Moj komp

al na tv-u je super, dok je kartica niti ne prima
Staro 03.06.2006., 21:51   #17
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor blablu
al na tv-u je super, dok je kartica niti ne prima
Mozda te zeza konektor,ili splitter...
Staro 03.06.2006., 22:13   #18
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Autor flood
Da,nema exe fajla.Ako ga wizard ne kuzi,idi rucno:uninstall kartice,onda uninstall tool sa njihove stranice da sve pocisti,restart,canceliraj wizard,device manager,pronadji multimedia device sa zutim upitnikom i desni klik i update driver,nadji folder sa novim driverima i oznaci cx88ts.inf ili samo folder sa njima i krenut ce instalacija WDM drivera,zatim ce wizard pronaci ostale i to bi trbalo raditi...
Neće. "Wizard cannot find....": hitthewa
Skidao sam drivere s par stranica i nigdje nema .exe ikone. Svi su kao ovaj s Leadtek stranice.
Staro 04.06.2006., 11:02   #19
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor newalss
Neće. "Wizard cannot find....": hitthewa
Skidao sam drivere s par stranica i nigdje nema .exe ikone. Svi su kao ovaj s Leadtek stranice.
Ajd probaj desni klik na cx88ts.inf pa install
Staro 05.06.2006., 18:24   #20
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor flood
Mozda te zeza konektor,ili splitter...
a ako me zeza konektor ili spliter jel onda nebi trebala biti i loša slika na tv-u, isti je kabel, sve isto samo prijem dosta loš na kartici a na tv-u dosta dobar
Staro 05.06.2006., 19:54   #21
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
system -->hardware -->device manager
nađi svoju karticu, desni klik i update driver
to otvara te fajlove automatski
-->
newalss
uđi u control panel --> system -->hardware -->device manager
stipe_k je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2006., 20:10   #22
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

system -->hardware -->device manager
Ne otvara. Kaže da ne može pronaći driver. Kao da sam mu pokazao prazan folder.
-->
Citiraj:
Autor stipe_k
newalss
uđi u control panel --> system -->hardware -->device manager
Ne otvara. Kaže da ne može pronaći driver. Kao da sam mu pokazao prazan folder.
Staro 07.06.2006., 01:24   #23
Hrvoje xyz
lepi

stari jel imas ti SP2?
kolko pci slotova imas u kompu?

nemoj me zzeat da imas mATX sa 2 pcija
Staro 07.06.2006., 19:26   #24
newalss
Moj komp

newalss's Avatar

Citiraj:
Autor Hrvoje xyz
stari jel imas ti SP2?
kolko pci slotova imas u kompu?

nemoj me zzeat da imas mATX sa 2 pcija
Imam jedan PCI utor. Ploča je Asus P4P8T mATX.
Windowsi su SP1. SP2 se kolje s Instant On-om (krivac Microsoft, ne Asus) pa ne mogu njih staviti.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno