|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
plz hlp - sony rx50
dakle imam liniju sony mhc RX50, ima vec dost godina i uglavnom volume bar iliti "tocak s kojim se pojacava i stisava" preskace, digitalan je tj mogu ga vrtit kolko ocu, samo bed je sto ja pojacavam/stisavam a on luduje, malo pojaca pa stisa pa jos stisa pa malo pojacava i tak to, jel zna tko sto bi trebao napravit, mozda rastavit i ocistit nesto??? hvala ps jedno pitanje usput, jel zna tko jel se daljinski mogu kupit posebno novi, il univerzalni or what jer mi je ovaj riknio(tj ja sam ga s***o )
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
hehe, ja imam rx90 i isti problem s linijom, štpoviše na dva primjerka rx90 točak ne upotrebljavam, jer kad ga malo pomaknem, za 20ak minuta će počet pojačavat i smanjivat moje rješenje je korištenje daljinskoga... koji radi ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Koji qurac je sa tim Sonyjem!?BTW problem se sam riješija nakon nekog vremena tako da je sad sve u redu...:confused:
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
|
Pretpostavljam da Malezijci na Sonyjevom odjelu "Kotačići & Other Revolving Devices" nisu zadovoljni plaćom i zdravstvenim/mirovinskim.... hihihihihi Moj se kotačić ne koristi od 2. razreda srednje škole, znači već 5, 6 godina. Niti CD više ne radi.... I antena mu zeza... Zapravo, ta 2500kn vrijedna linija samo služi kao zvučnik za mp3-je sa kompa.... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Hm, ja nemam nist tak staro od sonyja, ali sam zdrmao s koljenom potenciometar na reciveru, i sad mi se cini malcice klimav... Valjda nece otpast. ![]()
|
|
|
|
#8 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ista stvar je i na mojoj Aiwi, malo radi, malo ne... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Zadnjih 2god preskače Cd(Changer 5kom) za to je po mom mišljenju kriva prašina jer nije nikad čišćeno tako da muziku slušam preko kompa na zvučnike od linije.E da neradi mi RDS na radiu al to i nije toliko važno...Zvučnici stvarno vrijede svaku kunu!!Deru već 8god,zvuk preheben...Brat čak svira el. bass gitaru preko njih i oni to podnose bez beda.![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
|
Sad kad spominješ, i moja je koštala 6000kn.... (al opet sam prošla jeftinije od tebe muahahah) to je bio uskrs 7. razreda, značiiiiiiiii.......... prije 9 godina. 3 cd chenđer, tho.... a zvučnici su super, istina!! linija dolazi sa dva zvučnika i dva ona malecka šta idu na zid, al sam na svoju liniju spojila tri ta velika zvučnika i još dva (nepripadajuća za sony) ogromna visine metar i pol, al na kraju, pošto nisam matematičar pa da izračunam te sve voltaža/napon/... peesdariye, skurili se neki, pa sad koristim "samo" tri sonyjeva hehe.... (i opet ništa nisam pomogla dečku...) |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
To ti je redovit problem na Sonijevim linijama, pogotovo tim starim modelima, koji su daleko bolje od ovih novih, pa sad znaš kakve su ove nove... Uglavnom, probaj skinut kotačić i očistit prašinu iznutra oko male polugice koja drži taj kotačić,vjerovatno je ima pun k...pa možda i proradi. Mislim da neki uređaji koji imaju isto tak okretnu regulaciju glasnoće imaju iznutra nekakav sitni papirić koji pomaže oko pojačavanja i smanjivanja...pročačkaj malo, možda nešt uspiješ! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
80286
|
rastavio sam ju skoro cijelu i naso sam stražnji dio "kotačića" ondje je sve elektronika tako da nisam mogao nista napraviti odande jer nisam bas tjeo do kraja rastavljat, probat cu odnaprijeda jos ispirit dobro i ocistiti pa vidi hoce stogod pomoc...
|
|
|
#13 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
80286
|
cega, ono skinuo sam kak da kazem, poklopac od lnije, izvadio sve skoro, i cd leziste i plocu metalnu ispod tog i odkopco sve kablove, al cijeli prednji dio je elektronika tj zadnji dio velike tiskane plocice a nisam tjeo bas sve do kraja rastavljat...to cu ostavit kao zadnju nadu....
|
|
|
#15 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo da postavim slike kako bi to trebalo izgledati pošto mi je ovaj topic puno pomogao i ustedio koju kunicu: http://img4.imageshack.us/my.php?image=dsc00141h.jpg http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc00145rts.jpg http://img8.imageshack.us/my.php?image=dsc00146q.jpg Slike su malo mutne ali se nadam da ce pomoci. p.s. ciscenje nije nikako moguce napraviti izvana, tj. s prednje strane linije |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |