|
![]() |
#1 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
skystar usporava sve
uzeo sam skystar 2 pci karticu. kada je ona u kompjuteru imam nekakvo trzanje dok igram igre. kao igra zasteka na mikrosekundu svako 10 sekundi. jako iritantno ako igrate call of duty 2. kad sam otisao u system i napravio DISABLE DEVICE to je nestalo. a) jeli to normalno kod ove kartice, lijek? b) kad napravi DISABLE DEVICE u systemu dali taj uredaj vise prima struju od racunala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ista stvar se i meni događa. Taj problem je prisutan na SS2 + NF4 kombinacijama. Jednostavno ti kartica izgubi lock na satelit i onda počne trzati. Djelomično riješenje je da: ako imaš 2 lnb-a (recimo hotbird i astru), nakon sta izadjes iz programa za gledati TV izadjes sa onoga programa na kojem ti jos uvijek ostane LNB lock (meni je to npr. hotbird, astra nije) onda sve radi dobro (znači ako ne izadjem dok sam na astri jer onda trza). Neznam nikakvo drugo riješenje, ako ti se nakon paljenja pc-a to isto javlja bez pokretanja progdvba onda iz startupa ukloni aplikaciju server4pc i onda ce ti sve radit dobro dok ponovno ne izadjes iz proga na "krivom" satelitu. Znam, iritira... ali stas, nadam se da ce izbacit nove drivere koji to rijesavaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije to samo kod NF4 nego i kod ostalih chipseta, ja sam vidio i po VIA-inim za Intele...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Imao sam identičan problem, a riješi ga se (barem u mom slučaju) instaliranjem drivera i ostalog softwera sa original cd-a koji je došao sa ss2. Koliko sam eksperimentirao problem nije u driveru niti u kartici već baš u popratnom soft. Naime taj soft se iz nekog razloga kleša sa mrežnim protokolima-pretpostavljam da obadva imate dsl. Samo treba skinuti i naći verziju koja ne stvara probleme... Eh da imam intelov 865pe čipset, tako da to sa čipsetom nema nikakve veze. Noviji driveri skinuti sa neta nemaju u sebi onaj sonic (javlja grešku pri instalaciji), pa probajte samo njega instalirat sa cd-a, možda to riješi problem, ja to nisam isprobao...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
meni se isti problem desava kad instaliram zadnje drivere... ove sto podrzavaju i winxp 64bit... ako stavim bilo koju stariju verziju drivera onda nemam ovakvih problema...
![]() |
#6 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
ss2 kartica je jedna od onih..troublemakera...ili radi da neznas z nju ili kahra sve u 16..... ista na 875 chipsetu .....nijes eculo za nju..na 865 chipsetu..cuuka,rusi,kasljuca, ono..a isti su driveri...nema pravila...osim pogodit pravu reviziju ss2 ( od 2.3 d na dalje..manje se griju i manje utjecu na raspolozenje ostalog HW.... a na 815 chipsetu ,neznas da je imas gore.....( imam 2 kartice....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Faraon
|
Citiraj:
inace ja sam iskljucio sve iz startupa i ta mi sranja radi cak i tad. jedino kad je disable napravim u control panelu onda mogu igrat igre u miru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako si stavio drivere sa original cd-a koji si dobio uz karticu onda si ga instalirao, ja sam ga naveo kao jedinu razliku između novih drivera i original cd-a koju mogu vidit, pa je možda baš u tome problem. Naime radi se o mpeg decoderu koji technisat distribuira samo na original cd-u koji dolazi s karticom. Probaj sa drugom verzijom drivera.Ss2 kod mene dobro radi samo sa original driverima. Još jedna stvar koliko sam priomjetio iskopčavanje mreže (dsl lan modem, ili lan kabel) također pomaže, otud moj zaključak da je problem u mreži (barem je tako kod mene bilo). Kako ćeš ss2 karticu naći pod network connections, probaj joj dodjeliti drugu ip adresu, stavit je na drugu mrežu, npr ako ti dsl radi na 192.168.1.xxx mreži, za ss2 stavi 192.168.2.xxx pa vidi dal pomaže. BTW seljenje po pci slotovima i prčkanje po irq setinzima (naslijepo, jer o irq-u neam pojma) u bios-u kod mene nije pomoglo.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni je isto to bilo... barem sam mislio da je to bilo... i izlazio sam na iz progdvb na jednom kanalu, bilo koji drugi kanal problemi... e sad.. novi driveri... sve stima... tak da ne znam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Meni radi sve OK, Nema nikakvog trzanja. Niti neznam da ju imam. Kad sam prije godinu i nešto kupio karticu imao sam stalno nekih problema. Sad ju instaliram samo tak, za 20 minuta je sve gore sa poštelanim ProgDVB-om i SkyNetom. Onu pizdariju u traju možete trajno isključiti, ako ne koristite satelitski internet. Trenutno imam od mreža instalirno: B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter Siemens USB ADSL LAN Modem Intel(R) PRO/1000 MT Network Connection 1394 Net Adapter Bluetooth PAN Network Adapter NVIDIA nForce MCP Networking Controller
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...a ja se pitao zasto mi americas army stuca svako odredjeno,samo ja sam stavio drivere sa cd-a i iskljucio onu ikonu iz startup-a,probacu promjeniti ip adrese pa javim rezultate...
![]() |
#12 |
Moderator
|
Ako vam zapinje kod igara jednostavno prije igranja odete u propertise i disejblate karticu. Druga stvar koju probajte je da isprobate neki drugi PCI utor jer se je meni prvi puta klala sa HDD-om. Bili su na istom IRQ kanalu. A drugi puta sa grafičkom. NA kojem je IRQ kanalu provjerite u Accessories, System tools, System Information. Sad mi djeli kanal sa drugom mrežom. IRQ 0 System timer OK IRQ 1 Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard OK IRQ 3 Communications Port (COM2) OK IRQ 4 Communications Port (COM1) OK IRQ 5 NVIDIA nForce PCI System Management OK IRQ 6 Standard floppy disk controller OK IRQ 8 System CMOS/real time clock OK IRQ 9 Microsoft ACPI-Compliant System OK IRQ 12 A4Tech PS/2 Port Mouse OK IRQ 13 Numeric data processor OK IRQ 14 Primary IDE Channel OK IRQ 15 Secondary IDE Channel OK IRQ 16 B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter OK IRQ 16 Intel(R) PRO/1000 MT Network Connection OK IRQ 17 ITE IT8212 ATA RAID Controller OK IRQ 19 RADEON 9550 OK IRQ 20 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 20 NVIDIA(R) nForce(TM) MCP Audio Processing Unit (Dolby(R) Digital) OK IRQ 21 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 21 NVIDIA(R) nForce(TM) Audio Codec Interface OK IRQ 21 OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller OK IRQ 22 Standard Enhanced PCI to USB Host Controller OK
![]() |
#13 |
Faraon
|
znaci imam d verziju kartice. dva lmb gledaju na hotbird i astru. ako hocu u progdvb gledat hotbirda pa iza toga astru moram otici u server4u i tamo pritisnuti restore database pa onda u progdvb i tamo pobrisati sve kanale od hotbirda i tek onda ce se spojiti na astru i poceti vaditi programe. naravno ako ocu hotbird opet onda isti postupak. ima li pomoci ili je ovo uobicajni postupak? koji je najbolji pod time mislim, najstabilniji, pouzdaniji, jednostavniji, moderniji, kompatibniji program za gledanje. PROGDVB? molim za windowse naravno. znam da se mnogi programi nemogu gledat. ali? na private molim vas Zadnje izmijenjeno od: gospar. 31.03.2006. u 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja imam 4.3.0 verziju drivera i radi ko podmazano.Server4PC ikona mi je isključena u Stratup-u...btw mislim da su izašli beta driveri 4.3.3 probaj njih možda ti riješi problem http://www.dvbskystar.com/download/click.php?id=385 evo i link za zadnju stabilnu 4.3.2 http://www.dvbskystar.com/download/click.php?id=352
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
Da bi bez njega normalno gledao program samo kliktanjem po kanalima u ProgDVB-u moraš u Seting ProgDVB-a poštelati Diseq. Klikneš na mini diseq, a onda staviš diseq 1 Astra, diseq 2 HotBird
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
imam ss2 rev:2.6 d sa 4.3.2 driverima no ne štekaju mi igre i aplikacije ali dok je kartica enable-ana kompu treba 4x više da se digne inače je kartica stalno disabled jedino kad idem nekaj gledat onda ju uključim to je čar digitalne u kompu, je*i ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Izašli najnoviji driveri za SS2 4.4.0 http://www.technisat-daun.de/download/en/soft/1316.zip ![]()
![]() |
#19 | |
Faraon
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
probaj progdvb 4.56 meni najbolji |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Faraon
|
uf to mi je prekomplicirano ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
progdvb je bugovit ali ak si nađeš stabilnu verziju onda ti radi je*eno i to kad se namjesti ne dira se. altdvb je čak i bolji ali malo zaje*an za namjestit |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
imo identican problem na 915 chipsetu, lagano me to da nebudem prost j.... izvadio i vratio karticu i zamjenio za nekakve rame, otisao do frenda koji radi sa satelitskima, kupio digital all world reciver koji se upucava preko kompa nul modem kablom, presretan. dok sam je koristio isto sam tako disejblao ovo ono la nije mi se dalo zezat s tim stalno ovo mi je ispalo bolje rjesene a radi na istom principu koristeci DVB kao i sky star.
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Imam SS2, neznam koja verzija, kupio sam ju prije godinu i nešt sitno, nedavno garancija istekla, imam astru i hotbird, 2 lnb-a, preklopnik mi krepo neki dan, i865 chip na ploči i nikad problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
ja sam imal ss2 2,1 reviziju (verziju) shta ja znam... ii grijala se ko luda... kocilo mi je celi komp abnormalnoo... zastekalo bi mi svakih 10sec u igrama ali zastekavala bi slika kad bi gledal satelitsku... pa me iritiralo jakoo, i zato sam ju prodal... sad razmisljam o uzimanju tv-kartice pa onda gledati prek receivera... ima mozda tv-kartica sa skartom??
![]() |
#27 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ja imam 2.6c koja je kako sam ja čita jedna od boljih revizija. ![]() Ne grije se uopće a radi odlično uparena sa ALTDVBom. prije mi je bilo problema sa igricama ali sad više nema. Jedino šta me iritira je to šta se 4x puta duže učitavaju windowsi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
mmmda
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#29 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo spasa izgelda za sve nas koji smo imali te probleme. Instalirao sam najnovije drivere (4.4.0) i sve radi kao san ![]() Nema vise trzakanja, a cini mi se da i progdvb bolje radi. Znači - trk download najnovijih drivera sa technisatovog sitea. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|