|
|||||||||||
|
|
#871 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
taj audio data za C64 ili Spectrum u 80tima se puštao i na radio Sisku poslije informatičke emisije svaki puta, vodili su je 2 "geeka" iz grada...ja tad o tom nisam imao pojima pa nisam puno pažnje tomu davao
|
|
|
#872 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
Evo nam novi sken Hackera iz ožujka 2004.g ![]() Za početak naslovnica, pošto je jubilarni broj 100 u pitanju, naravno broj 100 je u prvom planu i razumljivo je. Žuta pozadina malo da vrišti i ističe se. E sad ovaj broj čak malo vuče na one old school ranije brojeve, imamo mini najavu Hitman 3 Contracts, ali i novi nastavak igre Blood Rayne 2 pod nazivom ''Povratak zubate sisačice'' ![]() Također kod igre Gangland imamo komentar ''Mali Ivica u svijetu organiziranog kriminala''. Takve neke stvari vraćaju nekako taj štih pravog Hackera. Od najava tu je malo više posvećeno igri Painkiller a koju kad je izašla sam i nabavio (naravno od lokalnog pirata). Od recenzija tu je igra broja Chicago 1930, naravno mafia tematika, tu su i još neke igre Vietcong, Onimusha, novi Delta Force, ali meni je nekako zapelo za oko igra Crazy Taxi 3: High Roller djeluje zabavno. Od hardwarea imamo veliki test CRT Monitora i miševa ali imamo i jedan test LCD monitora te ATI Radeon SE verziju grafičke kartiice. I ovaj sken je također odrađen u A3 formatu, obrada rubova, kontrasta i sveg ostalog što standardno radim. Malo je uvez bio višlji pa je negdje tekst malo spojen po sredini ali može se skužiti riječ. LINK: https://drive.google.com/file/d/1aop...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#873 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2023
|
Sjecam se da sam bio razocaran tim brojem - ocekivao sam razne ljestvice najboljih igara svih vremena i slicne stvari, mozda retrospektive hackera itd. kad ono nista, tj. broj kao i svaki drugi. Zadnje 2-3 stranice su bas overload nostalgije, zanimljivo je citati kako se ljudi dolazili do softwarea, svi imamo slicne price. No, dolaskom jeftinih przilica buknuo je trade. Ne znam za vas no ja sam nalazio ekipu s kojima bi trejdao DivX CD za CD. Mislim da sam ekipu nalazio na titlovi.com forumu, koji je tada bio bas masivan. Pa bih tako imao listu filmova za ponudit koju bi valjda tjedan dana przio nekome udaljenom 400km. Trejdovi su isli i do 30ak CD-a. |
|
|
|
|
|
#874 |
|
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Hvala struga, jedva stizem sve dodati na stranicu! Sto se tice pitanja o autorskim pravima Hackera, pretpostavljam da su prava 1) u stecajnoj masi Janus Pressa koja ima dosta vlasnika nakon sto je preuzep EuropaPressa, koji je kasnije i sam zavrsio u stecaju i 2) da casopis ima zanemarivu vrijednost. Ako jednog dana postanemo trn u oku Hanza Medie (novo ime za EuropaPress Holding), cinjenica da je proslo X godina nece biti olakotna okolnost. Zadnje izmijenjeno od: borgy. 28.12.2025. u 21:16. |
|
|
|
|
|
#875 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
Mene baš zanima u slučaju nekog spora, kako će se izračunati financijska šteta nanesena skeniranjem časopisa kod kojega: 1) redakcija ne postoji više od 20 godina 2) časopis se ne prodaje više od 20 godina 3) slao mail u Hanza Mediju s upitom mogu li se kupiti stari brojevi časopisa Hacker, odgovor koji sam dobio je to da to ne postoji u njihovoj djelatnosti Nisam pravnik ali mislim da bi im bilo besmisleno pokretati ikakv spor jer tu nema para nikakvih u igri. Po meni ovo je očuvanje kulturne baštine! btw dali se netko sjeća da za vrijeme Hackera moglo se kupovati stare brojeve tipa za 10ak kn, to je čak i sam časopis mislim oglašavao kao opciju, tako da sam siguran da možda u kojekakvim skladištimo možda još postoje časopiti u original omotu ![]() |
|
|
|
|
|
#876 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma jasno, to je po meni non issue. Jedan Bug, koji prodaje svoju digitalnu arhivu opet nema nikakve brige oko skeniranja jer valjda znaju da se ne isplati sa tim maltretirati. A kud ce Hacker kojeg nema 20g. Sto se 10kn tice za stare brojeve, po to sam isao direktno prije skole u Petrinjsku 11. U podrumu znamo da je bio horned reaper a na prvom ili drugom katu, ne sjecam se vise, je bila redakcija i jedna plava teta koja ti je donijela stare casopise koji su ti falili, valjda iz remitende. Tam si dao pare na licu mjesta i dobio hacker.Zadnji put kad sam bio se sjecam da mi je rekla da uskoro pokrecu playstation casopis pa da si to malo pogledam. A ja sam si mislio pa sto stvarno izgledam kao console peasant da mi to govoris ![]() Bilo je to nedavno, po mom osobnom iskustvu protoka vremena prije cca 3g. |
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
A samo zanimanje za te časopise je, možda bilo veće prije deset il desetak godina, na tom nekom prvom valu časopis nostalgije (makar i tada unatoč dostupnosti skenera netko je rješio svega prva dva,tri broja, i to puna formatnih grešaka). Ovdje redovito komentira onak, doslovno manje od 5,6 ljudi, u cijeloj Hrvatskoj. ![]() Moguće je da kada naša generacija (ljudi iz 80ih) uđe u poslovičnu krizu srednjih godina (oko 50te i kasnije) odjednom neki polude za tim igrama iz svoje (davne) mladosti pa umjesto kupnje motora počnu se prisjećati sveg tog, a najviše što su čitali, tak da će onda skočit zanimanje, ako će još ovi forumi postojati. |
|
|
|
|
|
|
#878 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Manje komentiram jer se ne igram toliko a i od starijih naslova jedino kaj me zanima su vožnje automobila, Settlersi (prvo Amiga pa onda PC i sada Settlers Online). U jednom periodu je bio COD mrežni s ekipom. Inače me dosta drže igrice s arkadnih strojeva kaj su bili prije. Danas s MAME emulatorom se izgram svakh par mjeseci s nekoliko igara i to je to. NE stignem više kao prije. Drugi prioriteti. Ali da radim isto bazu časopisa odavdje da se nađe plus stripova. ![]()
|
|
|
#879 | |
|
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#880 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
forumaš Tachikoma je pred koji tjedan nakon duljeg vremena skeniranja završio HACKER 79, pa sam ga uredio za forumsku prezentaciju. ![]() Broj iz travnja 2002. naslovnica je malo cartoony, ali moram priznati dosta zgodna, iako prevladava ta bijela boja cijela scena je interesantna, kao i to da nije iz recenzije, nego zasad najava, ali radili su to i prije. Na stranici 14 je spomenut nekakav "Sony PS2 festival", happening organiziran u "Tvornici" nekako mi je to promaknulo iz PSXa, ako je tamo uopće bilo i opisano, radilo se između ostalog o turniru u Gran Turismu 3. Dalje, već na 17 stranici, i to je lagano da promakne, je najava tehnologije budućnosti - Blu-Ray Disk, uz opravdano lamentiranje u tekstu kako je smjena tehnologija prebrza da to normalni krajnji korisnik prati, parafraziram, "jer mora svakih par godina kupovat nove uređaje i sadržaj na novim medijima". Naravno, da podsjetimo, u to doba još uvijek ni DVDi se nisu široko probili i postali općedostupni hrvatskom tržištu, a kamoli nešto jače, no kroz godinu-dvije se to promijenilo, pogotovo od onda kad si mogao kupit playere za ispod 1000 kuna. Od najava, tu je nekakav Chrome, koji mi po fotkama djeluje kao nekakav proto-Far Cry, ali pri izlasku sljedeće godine (03.) nije igra požnjela prelude ocjene. Idemo i na igru s naslovnice, Generals, prvi izdanak otkad su zatvorili Westwood studios, moderno prebačen koncept C&C strategije ali u potpunosti u 3d, no nekak mi se čini da su u članku prikazane fotke malo ipak nabrijane u odnosu na konačan izgled na vašem PCu. Svakako se prate jingoistički propagandni i tada moderni trendovi u scenariju, jer jedna od strana, uz naravno nezaobilaznu baklju u svjetlu mraka neslobode, Ameriku, su - "teroristi", dok druga, vrlo zanimljivo, možda i proročanski - Kina. Za ljubitelje Elder Scrolls franšize, koja će za manje od deset godina postati nevjerojatno popularna i lukrativna i taj status zadržati čak do današnjih dana (Skyrim), tu je najava za Morrowind Kao lifestyle-funny članak, prezentirana je uvijek popularna forma raznih likova, i to ovdje kao "Junaka za sve vremena", od Pacmana, preko Caleba, Lare Croft do Dukea. Dalo bi se tu još mali milijun likova ubacit, sam autor članka aludira da bi izdanje Hackera onda imalo 500 stranica, no i ovo je bilo dosta zgodno. Od recenzija, opet smo na neki način u svjetlu legendarnog Command And Conquera, no ovaj put veoma čudne zvjerke - 3d pucačine RENEGADE, eksperiment koji unatoč beskrajnom potencijalu je polučio polovičan rezultat, i čak ni fore sa ubacivanjem mogućnosti vožnje tenkova, džipova i sličnog hardweraja iz strategije, nije igri puno pomogao. Možda je za to doba razvoj PCa još uvijek bio preslab da dostojno u FPS sad prenese tolike hrpe sadržaja kao iz strategije a da to na nešto liči, pa čak i mogućnosti ulaženja u svima znane zgrade (koje po recenziji pate od siromaštva ikakvog sadržaja u njima). No, ilustracije uz tekst su mi fora, uvijek su oni oko C&Ca imali jaki dizajnerski development. Daljnje recenzije nisu nekakvi top blockbusteri, možda djelomično zanimljiva igra Star Trek tematike gdje se upravlja "bridgeom", ali jedna stvar mi je upala u oko, tad prije to nisam uopće registrirao, nekakva domaća strategija na poteze Crusaders ! Riječki studio je developer, no pretragom po proverbijalnom netu apsolutno ništa nisam o igri našao, nikakve reviewove ni gameplay na youtubari, kao da ju je progutao bezdan lokalnog popkulturnog zaborava (za razliku od Svemirskog Kapetana očaja) zna li netko išta više ? ExYu senzacija nikad dosta, pa je tu i recenzija igre Jerusalem, point and click avanture, od strane slovenskog studija! Nikad nisam ni čuo da su oni u to doba (a neznam ni sad) nekakvu igru i"izradili" (osim možda onog brbljavog mačka Talking Toma hehe). S obzirom da je Hacker preuzeo izvještavat o X-Boxu, od 64. stranice je dosta posvećeno najavama igara za istog, iako konzola još uopće nije ni izašla složbeno od microsofta na hrvatsko tržište, nego su valjda samo neke manje tvrtke htjele zaradit na preprodavanju po visokim cijenama. Vrijeme posvete desetaka stranica prohodima je u Hackeru davno završilo, pa je tu samo 3 stranice za Gabriel Knight 3 (od kojih na 2 je hrpa prostora za tekst potrošena na nepotrebno velike polunezanimljive fotke). Valjda se tad počelo podrazumijevati da PCaši možda imaju dostupniji internet za prohode. Dolazi nam pomalo i doba digitalnih fotoaparata, tako da u hardwerskoj rubrici imamo čak 7 stranica posvećenih istima, koji su još uvijek novčano slabije dostupni - cijene se kreću od 3 do 8 tisuća kuna. Ok, imaju i neki Fuji jeftiniji, ali po svemu bazični modeli. Download: https://www.sendspace.com/file/6icgn5 Zadnje izmijenjeno od: Miki9. Danas u 06:32. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|