Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2025., 09:43   #11071
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Nothing Phone (3a) Pro, Xiaomi 14T ili Samsung A56?!

Gledam staroj uzet, trenutno ima Xiaomi 11 lite, pa sad šta bi bio najbolji izbor?!
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2025., 11:54   #11072
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
A malo si prećerao, ispada da je mobitel od 300 eura smeće koje ne služi ničemu osim poziva i poruka. Mid rangeri sa srednjim rangom Mediateka/Snapdragona su itekako upotrebljivi
Razuvjeri me ...
Citiraj:
Autor ODO Pregled postova
Nothing Phone (3a) Pro, Xiaomi 14T ili Samsung A56?!

Gledam staroj uzet, trenutno ima Xiaomi 11 lite, pa sad šta bi bio najbolji izbor?!
Žaomi kad je vec to koristila
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:48   #11073
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Tualatin Pregled postova
Razuvjeri me ...
A tko sam ja da te razuvjeravam, imaš mišljenja raznih recezenata i jutubera pa pogledaj.

Osobno oduvijek sam na mid rangerima i ove stvari koje meni trebaju odrađuju više nego solidno (tipkanje, jutub, browsanje, mbanking, game boy emulator da mogu zaigrati pokemone) i ne štekaju. Evo sad sam na Mi 11 Lite 5G NE koji još uvijek drnda sve što mi treba, a ima već 3 i pol godine.

https://www.youtube.com/watch?v=7mCTaTJ0kDo
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:00   #11074
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
jebote spali smo na javno mijenje da samo mob od 800-1000€ nešto vrijedi a ostalo je trash
Staro Jučer, 21:51   #11075
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Za većinu ljudi mobitel je smeće, ako nema dobru kameru, odnosno takav sam barem dojam stekel u posljednjih 15 godina okružen kojekakvim i razno-raznim stručLJacima iz familije, kvarta i s posla. Naravno, sve redom je riječ o izuzetno fotogeničnim, tehnološki naprednim i općenito zahtjevnim smartphone korisnicima koji te uređaje koriste skoro, pa isključivo za društvene mreže i popratna naslikavanja svakog i najmanjeg detalja njihovih jako zanimljivih života. Neovisno o tome da li je riječ o Android ili iOS uređaju, kamera je najbitnija stavka za sve te profesionalce, tako da u obzir dolaze samo high-end modeli s početnom cijenom od 1.000€+ koji ujedno nude i pozamašnu količinu lokalnog i oblačnog prostora.

Nedavno sam moral zamijenti (pra)stari Samsung Galaxy J3 iz 2017., jer mu je ON/OFF tipka polako, ali sigurno odlazila u vječna lovišta, a obzirom da je tijekom prošlog (crnog) studenog mjeseca, bilo svega i svačega po lokalnim dućanima, pronašel sam zamjenu u Samsung Galaxy A17 (256GB storage + 8GB RAM) modelu koji spada u taj problematični 200€ do 300€ rang, te se slobodno može okarakterizirati kao šrot. Ko zna, možda to stvarno i je loš uređaj, ali pošto nisam stručLJak, niti koristim društvene mreže, pa mi kvaliteta kamere ne predstavlja preveliku prepreku, u ovih dva tjedna korištenja, nekak mi se čini kao čist solidan smartphone uređaj, koji mada nije ništ posebno, za moje potrebe bude itekak dobro poslužil, posebice, ako potraje podjednako kao i prijašniji.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:10   #11076
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Midrange kategorija nije smeće, za većinu je i više nego dovoljna. Nekome je dovoljan A17 jer ispunjava ono osnovno, kao i neki Redmi ili Motorola u rangu 200 eura.

Osobno, uvijek radije biram stariji flagship nego novi midrange, ali to nikako ne znači da neki A56 ili Redmi Note 14 nisu dobri...

Ono što me nervira je da recimo današnji midrange u rangu 600 eur imaju USB 2.0, virtualni proximity, slabo upotrebljive ostale kamere (osim glavne), lošiju kvalitetu poziva, slabiji domet WiFi veze... Ima toga. Baš zato bi prije uzeo recimo rabljeni S23 umjesto novog A56.
locks je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:36   #11077
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
A sto kazete o Motoroli Edge 60?

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
Lika091 je online   Reply With Quote
Staro Danas, 00:53   #11078
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
jebote spali smo na javno mijenje da samo mob od 800-1000€ nešto vrijedi a ostalo je trash
Ne, spali smo na to da se krivo intrepretira. Ja sam rekao da ću radije kupit godinu-dve star flagship nego aktualni midrange. Zato kaj ga kupim gotovo za iste novce. I nemoras potrošiti toliko novaca da bi kupio flagship. Tko je zadovoljan sa midrangeom ok ja nisam. Flagship je uvijek flagship kakav god bio. Ima sve cijeli paket mogućnost. Kad ti zatreba, kad sjetis tu je a ne da se pitas jel to moj telefon ima ili podrzava. Za pozive, poruke, wap, net, i plaćanje to moze danas svaki telefon. Čak i onaj iz pošte. Tak da to nije upitno. Upitno je samo koliko je tko zadovoljan brzinom rada...
Citiraj:
Autor Lika091 Pregled postova

Meni je to previše para za takav phone
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 01:37   #11079
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor Lika091 Pregled postova

Meni je telefon čisto ok. Ima redovite update, os je gotovo čist android, sve funkcionira. Jedini minus je zakrivljeni ekran imo. Što radiš lakšeg oštećenja, težeg apliciranja zaštite (lijepilo plus zakrivljeno staklo), što realno ne a nekih prednosti. Kamera je tako tako, po noći loša. Ali cijena je zato jako dobra. Ej da, baterija mi traje 2 dana ( dosta surfa, mailova, bez igara.)Eto,ako još što zanima pitaj.
alengrosevic je online   Reply With Quote
Staro Danas, 07:57   #11080
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Ček 160-200€ za edge 60 puno? Po toliko se da naći na oglasnicima.

Staro Danas, 09:37   #11081
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
. Meni je to previše para za takav phone

eto - šta smo rekli - sve osim moba za 800€ je smeće (ja ne kupujme second hadn, jer tko zna u kakvom je stanju. ljudi su skloni laganju i varanju

350-400€ je puno. a koliko bi trebao koštati da opravda ono šta je unutra? 150€

baš ima pravih stručLJaka ovdje...(Vjerujem da voziš flagšip auto onda, jelte?)

@Lika - edge 60 pro je novi na njemačkim šopovima 350-399€

pro verzija

obični jasno da su manje ali kod nas nema 60 pro po pglasnicima jer se nisu davali uz neke pretplate

viđam samo 50 fusion i pokoji neo
Staro Danas, 11:09   #11082
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Fusion i Neo su verzije od modela 50. Ja sam mislio na model 60. (pa sam pitao jel preskup) https://www.njuskalo.hr/search/?keyw...ategoryId=9646

Daju ga 1+1 na pretplati pa je jako nisko s cijenom u oglasniku jer ih ima gro.

Staro Danas, 11:34   #11083
duggi
Premium
Moj komp

duggi's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
im na A1 rabljeni ,dobrih mobitela za ok cijenu.
Ja sam sinu uzeo prije 3-4g 11T, rabljeni je bio jer je kutija bila oštećena, došao sa tvorničkim folijama zapakiran...cijena bila odlična
duggi je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:21   #11084
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Upitno je samo koliko je tko zadovoljan brzinom rada...
Ukoliko ne gejmaš, razlika između brzine u korištenju je minorna. Nisu to nekadašnji mid rangeri koji su uistinu bili šit, s premalo rama i sporim procesorima koji bi nakon nekoliko updateova postali spori do bola.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno