|
|||||||||||
|
|
#5012 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
ugledaj se na ovu temu ![]() https://forum.pcekspert.com/showthre...245611&page=37 tu imaš rješenja za LED rasvjetu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5013 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Multimaster od dewalta je bolji od makite. Fkeksa isto, al s druge strane da imam jači model makita flekse, ko zna. SDS bušilica od makite je bolja od dewalta. Makita impact je 2 koplja iznad dewalta, al je ovaj jači. Što mi nije neš bitno, ne skidam gume s auta, mada je dewalt to odradio jednom. Makita je generalno ergonomski bolja od dewalta. Stavljanje i skidanje baterija na dewaltu je tlaka, na makiti samo klizne. Tak da, makita ftw. Nisam šaraf zašarafio s običnom bušilicom već godinama, samo impact. Nemam tu mogućnost kontrole na bušilici ko na makita impactu.
|
|
|
|
#5015 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@fanatik Vidim da dosta ljudi koristi impact za šarafljenje. Jesi li kad probao neki jeftiniji impact poput Parkside-a? Ne korisim impacte, ali sam nekako smatrao da je lakše provrtiti vijak sa impactom nego sa aku bušilicom (još ako bušilica ima dobro kvačilo...). Pogotovo ako se vijak šarafa preko neke metalne podloške (nosač šarki, vodilica za ladice i slično). Ili da sumiramo, nakon šo mi moje einhell i parkside bušilice riknu planiram uzeti neku Makitu tipa ddf485, bolje mi je da uložim u neki dobar impact? |
|
|
|
|
|
#5017 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom se koriste za izradu većih drvenih konstrukcija (tipa nadstrešnice), ali ih dosta ljudi koristi i za namještaj. https://www.youtube.com/shorts/vjVXLLGWP3E |
|
|
|
|
|
|
#5018 | |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Dobro, kakve su to bedastoce, Dyson usisavac za djecu u Lidlu. Bas se zapitah, hoce li i njih zakamatariti za posebne baterije i vidim da hoce ![]() Srecom idu tri minjonke a ne aku naplata. Ali, tko zna, za koju godinu, mozda i njima pocnu prodavati aku kao dodatnu opremu. ![]() ![]() Citiraj:
Pretpostavljam zbog velike frekve uzimanja i vracanja, da zatvaranje u neki pokrov ili ladice ne bi imalo smisla? Cisto radi prasine. ... |
|
|
|
|
|
|
#5019 | |
|
NITKOV
|
Citiraj:
Imam dvije 485-ice, no osobno, malo su mi preslabe. Većinom koristimo dewalticu koja je nekih 20 Nm jača. Makita impacti počnu s modelom dtd152, no on nije BL, no košta samo 89 €. Nakon tog imaš 153, 154, 157, 172 i sad novi dtd173. Imam dvije dtd172 i alat je savršen. Sad si hoću uzet i dtd173, no ne gori mi, a kod nas ih ima za kupit samo na jednom mjestu a nabili cijenu. Tak da bum sačekal malo. Parkside ti imaju moja dva radnika za fuš, i bez uvrede ikome, ne ide to u istu priču s makitom. Ja osobno sam razvio alergiju prema tom brandu. Ne zato jer sam snob, nego zato što mi je prije prošlo dosta tog alata kroz ruke i skužio sam da je parkside lutrija. Il te posere pa je ok, il ga ubrzo vraćaš u lidl jer nešto ne valja s njim. A previše toga sam vratio nazad. Ja si nemrem priuštit da mi alat bezveze crkne iz čistog mira. Jedna zelena bušilica je crkla dok sam šarafao vijak 3,5 x 17 mm. Pa neš ti opterećenja jbt. Ali generalno, to je hobby alat i za nekog kome treba tu i tam, ok je za doma zašarafit ponešto. A i ne košta puno. Naravno, pod uvjetom da ne naletiš na faličan primjerak. I ja na viksi imam zeleni parkside impact i zelenu bušilicu stare već dosta godina, i još uvijek rade. Mada ih ne koristim. Kad imam gore neš za radit, ide makita sa mnom. ![]() Ko voli nek izvoli, al u moju butigu ne ide. ![]()
|
|
|
|
#5021 |
|
NITKOV
|
Ma imam jednu jeftilen bušilicu. Bitno mi je da je mala, opterećenja na njoj nema, manje više na njoj je svrdlo od 2 mm. Makita nema u ponudi nešto takvo. Imao mali crni parkside od 12 v za to, al naravno, crkla. Naručio s Temua bušilicu, 16 v, BL. Brand JAVN. Vrlo minijaturna, dvije baterije i punjač u paketu. I radi dobro, čak je i dosta jaka. Do kad, vidjet će mo. Rađe sam dao kinezu 35 € nego otišo do lidla po novu parkside.
|
|
|
#5024 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nedavno sam uzel Makitu DHP458Z LXT umesto neke random Iskre (ok nije random, ML-CD92-180) koju sam kupil pred ohoho kad mi je trebala hitno, izdržala je do sad... https://www.makita.hr/product/dhp458z.html Ja sam oduševljen, zidove buši ko da su od putra, drvo je isto igra, metal još nisam probal ali mislim da ne bi trebal imati nikakvih problema.
|
|
|
#5025 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
|
#5026 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Jesi svekrvu sla da se ide kupat u tu kadu ili? hint:šteker uzea danas onaj set za 130e u kauflanda. performance udarna,obicna,sabljasta i svitlo. javim dojmove. imam performance udarnu i obicnu akicu na 12V i extra su |
|
|
|
|
|
#5028 | |
|
NITKOV
|
I za jedno i za drugo. Ma izbušit će ona rupu, no napatit će se ako je fi malo veći. Kad se navikneš na jaču, dewaltica u ovom slučaju, onda ovu koristiš jer baš moraš. I da sam sebe ispravim, nemam ddf 485 nego ddf482 koja je na papiru čak i jača od ddf 485. Citiraj:
Ja si gledam DDF486 ili njen nasljednik, DDF492. BL akica, 130Nm. No cijenom je skoro duplo od DDF458, al zato je dosta jača. Al da su teške, bome jesu.
|
|
|
|
#5029 |
|
Suit up!
|
Vezano za ove plebske bušilice. Ja sam iznimno zadovoljan sa ovom 64NM koja je u paketu za 129e. Ima dovoljno snage za sve što mi treba pa i koju 5-6mm tiplu u beton i 35mm fornster svrdla u ivericu i jako lijepo i uglađeno radi te je poprilično precizna. Vjerojatno jedan od najboljih Parkside alata što imam. Nisam još pošteno proba onu 100nm 12v što sam uzeo nedavno, ova 64 je nekako super balansirana i ugodno je raditi s njom.
|
|
|
#5030 |
|
NITKOV
|
Ma i moja od 60 Nm će odradit sve navedeno. Dewaltica koju imamo je isto ok, nije teška, 70 Nm, no ima dosta slučajeva gdje bi htio to što radim obavit brže, fali snage. Zato ganjam nešto baš jako. Sad naletio kod janeza na ovo: https://www.center-orodja.si/izdelek...acnik-18v-2st/ Poslao upit jel to tipfeler kaj piše 2 kom il misle za ozbiljno. Ak su 2 kom, uzimam instant. Mada možda uzmem i ak je samo jedna. ![]()
|
|
|
#5032 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5033 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sastavio sam do sad solidan broj komada namještaja, iako daleko manje od Freaka, Fanatica, Mara,... kojima je to core business, ali nikad nisam imao potrebu za impact bušilicom. Parkside 12 V Performance već na preko 7-8 kreće s provrtavanjem iverala, kako gdje pogodim, makar bio tvrdi Egger. Moje glupo pitanje je koju svrhu tu ima impact bušilica? Čisto da nešto više naučim. Na stranu sad sastavljanje drvene građe, tu impact itekako ima smisla, uz pneumatski pištolj i motorku.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5034 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
OSB ploče i razna drvena gradja. Evo meni vida i knauf u profile. Vida turbo vijke kod montaze vrata/prozora i svugdi drugo di ide turbo vijak direkt u beton. Vida sve sta ide u beton sa tiplima takodjer. Mali impact od parkside 12v. Sutra probam ovaj veći |
|
|
|
|
|
#5035 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na tavanu sam postavio cca 120 m2 OSB ploča, dio fiksirao u drvenu građu, sve sa običnom 12 V bušilicom, i opet nisam smio preko 7-8 jer provrti, a OSB je mekši od iverala. Knauf i profili su isto mekani materijali. Prozori, vrata, okviri spadaju u stolariju tako da to ne računam. Vješanje elemenata na neke tvrde zidove od betona može impactom i običnom, osobno sam do sad sve uvrtio običnom, ponekad i polomio vijak. Gledao sam više puta tu malu Parkside impacticu, ali jednostavno ne vidim razlog za kupovinu. Za kotače na autu, traktoru i kosilice imam 1/2" i ta se već pokazala nebrojeno puta.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5036 |
|
Suit up!
|
Nisam probao tu od 60nm pa ne mogu reći. Svojedobno mi je trebala doći ona od 150nm što je bila jedno kratko vrijeme u ponudi, frend iz Nizozemske mi je trebao donijeti ali mu nije dalo da je unese na avion tako da imam samo ručku ![]() Ja šarafim impactom dosta toga jer je praktičniji: Izmjena bitova je puno brža nego klasična bušilica, pogotovo ako ne koristiš adapter nego imaš duže bitove Puno je brži i daje mi bolju kontrolu vidanja Ako dođe do većeg opterećenja udari pa je lako dozirati kad uhvatiš ruku Neće preskočiti kao bušilica jer će udariti dok klasična bušilica se podigne pa prokliže pogotovo na PH vijcima. Manji, lakši i kraći od bušilice Na bušilici obično imaš neko svrdlo Ima veću snagu od bušilice uglavnom pa ne treba petljati po kvačilu Kvačilo nije rješenje uvijek jer drvo ima zone različite gustoće i tvrdoće pa će negdje ući manje, negdje više, za to su bolji nastavci sa graničnikom dubine kao za knauf.
|
|
|
#5038 |
|
Suit up!
|
Koristim uglavnom 20v, stariji B2 model, čini mi se i kvalitetniji od novih. Ne znam kakav je ovaj najnoviji D4 koji je sad u Lidla. Kod ovog mi se sviđa što je umetanje bita samo gurneš, za skinut treba povući prsten dok kod C3 modela je trebalo i za umetanje povući prsten. Imam i 12v iz onog seta za 50e ali njega nisam baš proba puno, držim set u autu da se nađe.
|
|
|
#5039 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Veli mi kolega da se prodaju u Lidlu, bas udarni bitovi od Parksidea? Jel netko uzeo, jel ih ima jos? Jel vrede cemu? Pretprosle godine uzeh na akciji Milwaukee set udarnih kod Kranjeca, ali ne pamtim da je Parkside imao udarne zasebne. @Mar, svaka cast na trudu, samo, koju god budem imao renovaciju u buducnosti, ispod 2 metra (u komadu) ne gledam vise keramicke plocice. Fuge mi se gade, hocu ih preskociti za sva vremena, ili svesti na minimum. Vele da se ceka duze zbog narudjbe, znatno skuplje, ali za ne gledati fuge, sve je super ![]() Budim poruku, bas gledam, to bi trebalo biti ovo, mada niti jedan test/video ne nalazim, jel to najnoviji set? ![]() ... |
|
|
|
|
|
#5040 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Uspio jucer upecati taj kauflandov set. Nije bilo u prvom ducanu dok ih je u drugom bilo gomila. Za tih 130€ mi djeluje odlicno. Vidjet cemo kako se se pokazat u praksi. Zgodno je sto se dobije i torba u koju sve fino stane. Ako se pokaze ok onda cu vidjet da nabavim jos jednu dvije baterije. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|