Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 18:29   #3091
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
[QUOTE=Mladenxy;3833806]Evo vidiš, da si na Linuxu, ovo ti se ne bi događalo
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:39   #3092
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

[QUOTE=Neo-ST;3833807]
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova

Evo vidiš, da si na Linuxu, ovo ti se ne bi događalo
danas sam bio na linuxu, laptop od neke starije gospođe. Baš me obuzeo neki van serijski ushit, prožet kozmičkim osjećajem slobode i pripadnosti informatičkoj zajednici dok sam gledao ubutu natpis. Kad se upalio stinuo na preglednik i otvorio se internet, ajme.
Stvarno je dobar Linux.

Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. Jučer u 19:06.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:44   #3093
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Njegova analiza je ista kao i tvoja, moze biti jedno i drugo, a moze biti i 50:50%. Ako nemas neke detaljnije statistike tvoje misljenje je na razini trust me bro.
Inace bih mislio da si samo trol ali zaista mi je jasno da si samo tesko podkapacitiran.

Citiraj:
Provukao sam par tvojih tekstova kroz AI, zabavno
Ok, buddy.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:50   #3094
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
I dalje nam nisi otkrio sto ce tebi administratorski pristup na tvom mobilnom uredjaju.
Vidim da si ipak shvatio poantu, ali ipak inzistiraš na tome da se i dalje praviš glup.

Kako si sam naveo: "TVOM mobilnom uređaju". Tako je, to je MOJ uređaj i želim administratorski pristup za sve one radnje koje isti zahtijevaju, a bez da moram provoditi razne nepoćudne radnje a koje mogu na razne (uglavnom umjetne) načine umanjiti funkcionalnost uređaja.

Ako momentalno nemam priliku upražnjavati meni korisne radnje koje zahtijevaju administratorski pristup, moguće da će se iste pojaviti u budućnosti, te u tom slučaju želim mogućnost ostvarivanja administratorskog pristupa iste sekunde kada predmetni uređaj stupi u moj posjed.

Ne osjećam potrebu da bilo kome opravdavam svoju potrebu za neometanim pristupom opremi koju sam uredno platio i koja je u mojem bezuvjetnom posjedu, i te bez obzira radi li se o mobitelu; stolnom, pokretnom ili nepokretnom računalu; te bez obzira na arhitekturu procesora. Kvantni procesori, kao i bilo koja druga tehnologija koja bi mogla postati dostupna, također nisu izuzeti.

Čak i na nulti prosinac potrebujem neometan i potpun pristup opremi koju posjedujem.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:14   #3095
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Kako si sam naveo: "TVOM mobilnom uređaju". Tako je, to je MOJ uređaj i želim administratorski pristup za sve one radnje koje isti zahtijevaju, a bez da moram provoditi razne nepoćudne radnje a koje mogu na razne (uglavnom umjetne) načine umanjiti funkcionalnost uređaja.
Onda moras kupiti uredjaj koji to podrzava. *Tvoj* uredjaj kojega si kupio to ocito *ne* podrzava. Nije neka znanstvena fantastika za shvatiti.

Zasto ne kuknjas jer *tvoj* PC ne podrzava coreboot, nego ima binary blobove na najnizoj razini?[1] Ne zulja te sto vjerojatno pises s PC-a koji ima Intel ME ili AMD PSP?

Citiraj:
Ako momentalno nemam priliku upražnjavati meni korisne radnje koje zahtijevaju administratorski pristup, moguće da će se iste pojaviti u budućnosti, te u tom slučaju želim mogućnost ostvarivanja administratorskog pristupa iste sekunde kada predmetni uređaj stupi u moj posjed.
Imas vrlo iskrivljenu percepciju kako funkcionira stvarni svijet u kojem zivis, odnosno pomijesao si loncice malo.

Da, hardver je fizicki u tvom posjedu i zaista si mu vlasnik. Jedini problem je sto taj hardver ima softver, a taj isti softver prati odgovarajuca softverska licencija, na koju si pristao kupovinom uredjaja. Nitko te ne sprijecava, do na gubitka garancije, da radis manje vise s tim uredjajem sto god hoces, ali cendranje oko toga da ti nije dopusteno otkljucavanje bootloadera je iskljucivo to - samostalno si pristao na tu pricu i proizvodjac ti u principu nije duzan takvo nesto omoguciti kao krajnjem korisniku.

IOW, uzmi *svoj* mobitel i natoci na njega sto god hoces. Siguran sam da negdje u dubini tvojeg mobitela mozes izvuci JTAG ili ARM debugger pinove, odraditi BL1-BL3 magiju i nasaditi gore sto te god volja. Mozemo debatirati o tome koliko bi ti to bilo (ne)trivijalno, ali na kraju dana - kupio si uredjaj da radi ono za sto ga je proizvodjac namjenio, a ne za ono sto bi ti zelio da taj uredjaj bude, bez obzira sto jer on zaista tvoj.

Citiraj:
Ne osjećam potrebu da bilo kome opravdavam svoju potrebu za neometanim pristupom opremi koju sam uredno platio i koja je u mojem bezuvjetnom posjedu, i te bez obzira radi li se o mobitelu; stolnom, pokretnom ili nepokretnom računalu; te bez obzira na arhitekturu procesora.
Kao sto rekoh, vidi pod [1].

Isto tako, nitko te ne tjera da se opravdavas - to je nesto sto ti vecina proizvodjaca iz xyz razloga nece dozvoliti i jedino sto mozes je a) histerizirati kao pubertetlija ili b) upregnuti svoja tehnicka, pravna, poslovna i ostala znanja i sposobnosti i pruziti svim korisnicima, pa tako i sebi, komercijalno isplativ i lako dostupan hardver.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:25   #3096
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Kako laprdaš bubice, sreća moja pa nemam vremena. Predmetno pitanje je bilo zaglupljivanje linux ekosistema. Ajde odradi mentalnu gimnastiku do kraja pa poveži to sve u jednu kohezivnu cjelinu.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:19   #3097
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Hrabro.

A gle - realno -Windows 11 je sranje jer trenutno imam osjecaj da skoro na dnevnoj bazi nesto useru i igraju protov korisnika. Linux je problematican po pitanju odredenih drivera (vecinom rijesivo kupnjom kompatibilnog hardware-a) i nedostatku specijaliziranog softwera za odredene namjene kao sto si sam naveo MS Office, Adobe asortiman i slicni proizvodi. Meni od toga nista ne treba , a komp mi je 100% kompatibilan sa Linux-om i ja sam zato sretan Fedora korisnik. Plus - imam dovoljno iskustva na OS-u da znam baratati istim cak i kad ode sve u 3pm. Zato kazem - oba OS-a smrde na svoj nacin. Preferiram Linux ali postujem i Windows platformu jer sam realistican u shvacanju potreba raznih korisnika.
Kaj se svog ovog root debakla tice - ako je izvedeno kak spada - ne ne treba ti , mobilne platforme su to dokazale. Ali Desktop? Za neke stvari jednostavno moras podici privilegij izvodenja aplikacija jer aplikacije same imaju takve prohtjeve.

Hoverwer ovo je Windows 11 tema pa da nebude totalno offtopic:

Citiraj:
Microsoft has acknowledged that a recent Windows preview update, KB5064081, contains a bug that renders the password icon invisible on the lock screen, leaving users to click on what appears to be empty space to enter their credentials.

The issue affects Windows Insider channel users who installed the non-security preview update. The company's suggested workaround is straightforward if somewhat absurd: click where the button should be, and the password field will appear. Microsoft said it is working to resolve the issue.

Cudno je sto sam slicne stvati iskusio na Halo Infinite i Forzi Horizon 4 kod prvog logina u MS Account (plus kod Halo ne mogu utipkat pisljivi $ znak).
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:35   #3098
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kolega mkey je u pravu šta se žali i možda traži rješenje da njegov uređaj tvornički i/ili instaliranjem tog i tog sw više nije "samo njegov".
Ako je htio staviti coreboot (da bi izbjegao x backdoor), trebao je prije kupovine istražiti koji hw ga podržava tj. na kojem se da složiti (uz više ili manje muke, znanja).

Na Androidu je stvar još i gora, lončići su posloženi baš naopako pa ako je uređaj root - an onda npr. sw za banke odbija raditi, a "normalno je" da taj isti sw vjerojatno ima pristup svemu, možda stepenicu više od root - a ??

Ajde malo stanite, nema smisla a i nije u duhu teme, back to topic please
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:19   #3099
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
danas sam bio na linuxu, laptop od neke starije gospođe. Baš me obuzeo neki van serijski ushit, prožet kozmičkim osjećajem slobode i pripadnosti informatičkoj zajednici dok sam gledao ubutu natpis. Kad se upalio stinuo na preglednik i otvorio se internet, ajme.
Stvarno je dobar Linux.
Nemoj više to radit Mladene, issa ti. Još će Win11 zajednica izgubiti još jednu vrijednu radilicu.
Staro Jučer, 23:36   #3100
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nemoj više to radit Mladene, issa ti. Još će Win11 zajednica izgubiti još jednu vrijednu radilicu.
Morao sam zbog posla, družba je družba a služba je služba. Ali kao što rekoh, vrijedno i ugodno iskustvo, pomalo preporod i pamtiti ću to za cijeli život.
Staro Jučer, 23:41   #3101
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Morao sam zbog posla, družba je družba a služba je služba. Ali kao što rekoh, vrijedno i ugodno iskustvo, pomalo preporod i pamtiti ću to za cijeli život.
Sljedeći put ponesi štopericu i vidi koji se boota brže.
Staro Jučer, 23:45   #3102
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Sljedeći put ponesi štopericu i vidi koji se boota brže.
To prilično ovisi o hardveru, a današnji hardver je ultra jak za bilo koji OS. Nismo više na sporim 5400 rpma HDD, procesorima sa dvije jezgre itd.
Staro Danas, 06:06   #3103
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Ali kao što rekoh, vrijedno i ugodno iskustvo, pomalo preporod i pamtiti ću to za cijeli život.

Upravo je to bilo moje prvo iskustvo s Linuxom, bez ironije, zadivljujuće, predivno, radosno i nezaboravno.
I dan danas mu se divim i daje mi nadu u budućnost.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 07:52   #3104
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
To prilično ovisi o hardveru, a današnji hardver je ultra jak za bilo koji OS. Nismo više na sporim 5400 rpma HDD, procesorima sa dvije jezgre itd.

Zato kad mi iskusniji pricamo o Linuxu kao brzem OS-u pricamo o iskustvu sa oba OS-a na istom hardweru jel , inace bi brkali kruske i jabuke sto nebi bilo korektno. Zato Mladene prihvati dugogodisnje iskustvo iskusnijih ljudi mada ti nisu kolege kad ti neke stvari kazu a izbaci taj cinizam iz svakodnevnog dijaloga rasprave jer se ne prilici mudrim starijim osobama. I natvrdoglavija dalmatinska mazga ce popustiti jednog dana pa...
Staro Danas, 07:55   #3105
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Nema tog hardware kojeg Windows 11 ne bacaju na koljena.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Danas, 08:57   #3106
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Nije usko vezano samo za Windows 11 ali - nerd stuff

Citiraj:
On its own, the title of this post is just a true piece of trivia, verifiable with the built-in subst tool (among other methods).
Here’s an example creating the drive +:\ as an alias for a directory at C:\foo:
[…]The +:\ drive then works as normal (at least in cmd.exe, this will be discussed more later):
[…]However, understanding why it’s true elucidates a lot about how Windows works under the hood, and turns up a few curious behaviors.
↫ Ryan Liptak

> Windows drive letters are not limited to A-Z
Staro Danas, 09:14   #3107
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Zato kad mi iskusniji pricamo o Linuxu kao brzem OS-u pricamo o iskustvu sa oba OS-a na istom hardweru jel , inace bi brkali kruske i jabuke sto nebi bilo korektno. Zato Mladene prihvati dugogodisnje iskustvo iskusnijih ljudi mada ti nisu kolege kad ti neke stvari kazu a izbaci taj cinizam iz svakodnevnog dijaloga rasprave jer se ne prilici mudrim starijim osobama. I natvrdoglavija dalmatinska mazga ce popustiti jednog dana pa...

Ja poštujem tvoje i vaše iskustvo i nisam napisao ni riječi protiv Linuxa, samo kažem da su windowsi bolji i komatibilniji alat za moje potrebe. Ne kažem da Linux ne bi radio brže na mojem hardveru nego i da Windowsi rade dovoljno brzo da se ne zamaram tom razlikom.
Izbacit ću cinizam kad ti izbaciš tvrdoglavo komentiranje mene kao osobe jer nisam ja tema nego windowsi 11. A sobzirom da smo obojica tvrdoglavi meni će ostati cinizam a tebi komentiranje u stilu modnog mačka ha ha
Staro Danas, 10:01   #3108
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Ja poštujem tvoje i vaše iskustvo i nisam napisao ni riječi protiv Linuxa, samo kažem da su windowsi bolji i komatibilniji alat za moje potrebe. Ne kažem da Linux ne bi radio brže na mojem hardveru nego i da Windowsi rade dovoljno brzo da se ne zamaram tom razlikom.
Izbacit ću cinizam kad ti izbaciš tvrdoglavo komentiranje mene kao osobe jer nisam ja tema nego windowsi 11. A sobzirom da smo obojica tvrdoglavi meni će ostati cinizam a tebi komentiranje u stilu modnog mačka ha ha

Moram dok god izjavljues cinicke izjave i onaniras na potpaljivanje nekonstruktivnih situacija na forumu. To radis sad, to si radio u proslosti, ekipa je popusila ban radi tebe jer su popustili zivci. No nismo svi tako kratkog fitilja. Ja prihvacam to sto je Windows 11 tebi super OS - ako potrazis par stranica unatrag temu naci ces iste izjave od mene - vise puta. I eno par postova tu iznad sam napisa da cijenim Windows OS zbog onih dobrih stvari koje pruza i zbog cega i je defacto standard na Desktopu vec godinama. I to si i od ostalih imao prilike cuti. Razlika izmedu tebe i mene (i svih ostalih ovdje prisutnih) jest da ti konstantno negiras mane i eto sad si jedno vrijeme iz kutka sa kokicama posmatrao diskusiju i onda se ukljucis u diskusiju ne na konstruktivan nacin nego opet > cinicko podhebavanje one druge strane. Ja ako sam svjestan da nemam dovoljno spoznanja oko neke stvari onda sutim ili pitam razumna i objektivna pitanja - a ne da dodatno stavljam ulja na vatru kad vjetar puhne u mom smjeru.
Staro Danas, 10:26   #3109
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Moram dok god izjavljues cinicke izjave i onaniras na potpaljivanje nekonstruktivnih situacija na forumu. To radis sad, to si radio u proslosti, ekipa je popusila ban radi tebe jer su popustili zivci. No nismo svi tako kratkog fitilja. Ja prihvacam to sto je Windows 11 tebi super OS - ako potrazis par stranica unatrag temu naci ces iste izjave od mene - vise puta. I eno par postova tu iznad sam napisa da cijenim Windows OS zbog onih dobrih stvari koje pruza i zbog cega i je defacto standard na Desktopu vec godinama. I to si i od ostalih imao prilike cuti. Razlika izmedu tebe i mene (i svih ostalih ovdje prisutnih) jest da ti konstantno negiras mane i eto sad si jedno vrijeme iz kutka sa kokicama posmatrao diskusiju i onda se ukljucis u diskusiju ne na konstruktivan nacin nego opet > cinicko podhebavanje one druge strane. Ja ako sam svjestan da nemam dovoljno spoznanja oko neke stvari onda sutim ili pitam razumna i objektivna pitanja - a ne da dodatno stavljam ulja na vatru kad vjetar puhne u mom smjeru.
OS je alat koji ima mana i prednosti, a valjda svatko od nas zna koje su prednosti bitne a koje mane nebitne. Windowsi imaju mnoge mane, windowsi imaju hrpu mana.
Ali dalje su kompatibilniji, brži i bolji za moje potrebe. Pokušaj me razuvjeriti.
Staro Danas, 10:48   #3110
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
OS je alat koji ima mana i prednosti, a valjda svatko od nas zna koje su prednosti bitne a koje mane nebitne. Windowsi imaju mnoge mane, windowsi imaju hrpu mana.
Ali dalje su kompatibilniji, brži i bolji za moje potrebe. Pokušaj me razuvjeriti.

Zasto bih? Ako cijeli svijet tvdi i dokaze jedno a ti nastavljas po svom zasto bi netko pokusavao tebi neke stvari dalje objasnjavati nakon sto je isto vec 1000 puta objasnjeno i dokazano. Kao sto rekoh - neznanje je jedno. Ustrajanje u neznanju i krivim cinjenicama u svrhu dokazivanja vlastitog tvrdoglavog stava iako krivog su "odlike" ljudi s kojima rijetki u svakodnevnom zivotu zele imati posla jer sa takvima nikad na zelenu granu.

#clownmeme
Staro Danas, 10:51   #3111
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Zasto bih? Ako cijeli svijet tvdi i dokaze jedno a ti nastavljas po svom zasto bi netko pokusavao tebi neke stvari dalje objasnjavati nakon sto je isto vec 1000 puta objasnjeno i dokazano. Kao sto rekoh - neznanje je jedno. Ustrajanje u neznanju i krivim cinjenicama u svrhu dokazivanja vlastitog tvrdoglavog stava iako krivog su "odlike" ljudi s kojima rijetki u svakodnevnom zivotu zele imati posla jer sa takvima nikad na zelenu granu.

#clownmeme
Kako misliš cijeli svijet? Zašto je onda 95% gamera na windowsima?

Staro Danas, 10:54   #3112
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Kako misliš cijeli svijet? Zašto je onda 95% gamera na windowsima?

Shvacas da kompatibilnost sa igrama nema veze sa brzinom i optimizacijama OS-a? PC vecini ne sluzi samo za gaming.
Staro Danas, 10:55   #3113
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Shvacas da kompatibilnost sa igrama nema veze sa brzinom i optimizacijama OS-a? PC vecini ne sluzi samo za gaming.
Ja ti cijelo vrijeme govorim da je OS alat i da ga svatko koristi po vlastitim potrebama.
Staro Danas, 11:17   #3114
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Ja ti cijelo vrijeme govorim da je OS alat i da ga svatko koristi po vlastitim potrebama.

Same here. Samo sto je Windows 11 najsporiji Windows OS koji je MS dosad izbacio na trziste (ok mozdas je Vista bila sporija al to je bilo iz drugih razloga). I ne to nema veze sa hardware-om. Dakle uopce ne ukljucujem Linux trenutno u jednadzbu.
Staro Danas, 11:18   #3115
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Nekima je lakse gurnuti metar u guzu nego cenat u glavu :)
Staro Danas, 11:20   #3116
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ja bih volio da Mladen koristi Linux tjedan dana i razuvjeri me da mu Windowsi trebaju 😁
Staro Danas, 11:50   #3117
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
https://youtube.com/shorts/aM90zpIkxAE?si=8oyeH_gnwRF1bQa-

evo sa desktopa, vani je pljusak komp je nečujan da ne bi bilo

Ja tu fakat ne vidim nikakv problem, ne kažem da nema laga ali da nisi sad spomanuo nebi ni znao. U biti nikad ni nemam foldere na desktopu.
Citiraj:
Same here. Samo sto je Windows 11 najsporiji Windows OS koji je MS dosad izbacio na trziste (ok mozdas je Vista bila sporija al to je bilo iz drugih razloga). I ne to nema veze sa hardware-om. Dakle uopce ne ukljucujem Linux trenutno u jednadzbu.
Nakon što sam u dobroj vjeri pitao Mladena da mi pokaže otvaranje foldera lik ostavi folder otvoren u backgroundu i onda klika kako se "brzo" otvara jer eto "slučajno" se ne vidi dio na videu kako minimizea folder Znači ovdje raspravljate sa osobom koja aktivno trolla. Uzalud vam trud svirači.

Zadnje izmijenjeno od: Dule. Danas u 12:05.
Dule je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:23   #3118
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Nakon što sam u dobroj vjeri pitao Mladena da mi pokaže otvaranje foldera lik ostavi folder otvoren u backgroundu i onda klika kako se "brzo" otvara jer eto "slučajno" se ne vidi dio na videu kako minimizea folder Znači ovdje raspravljate sa osobom koja aktivno trolla. Uzalud vam trud svirači.
Stavio sam i video gdje otvaram folder sa desktopa.

https://www.youtube.com/shorts/aM90zpIkxAE

Citiraj:
Ja bih volio da Mladen koristi Linux tjedan dana i razuvjeri me da mu Windowsi trebaju ��

korisitio sam ga i duže od toga još tamo 2011. ali nisam cijelom svijetu obznanio da sam korinik linuxa. Koristim ga i sada na vidaa OSu i google tvu svakodenvno.
Staro Danas, 12:33   #3119
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Stavio sam i video gdje otvaram folder sa desktopa.

https://www.youtube.com/shorts/aM90zpIkxAE
A čime u videu maksimiziraš FE i mičeš s ekrana?
Staro Danas, 12:36   #3120
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
A čime u videu maksimiziraš FE i mičeš s ekrana?
Kaj radim?

Miš je stalno na folderu i klikam po istome. Ak treba posnim iz krupnijeg plana?
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno