|
|||||||||||
|
|
#2463 |
|
Premium
Datum registracije: May 2023
|
Flashan LineageOS 22.2 ROM na dva komada Samsunga a52sxq, bez Gapps. Android 15. Rade jako dobro. Inače ovi modeli su poznati da imaju problem sa antenom - jedan ima, drugi nema. Taj koji ima problema sa antenom je rootan sa Magiskom za potrebe AFL++ fuzzinga u QEMU. Baterija bi trebala trajati između 10 i 14 dana, za sada -10% u 3 dana. Trenutno, jedini nedostatak je kompleksnost instalacije određenih aplikacija. Nisam testirao GrapheneOS obzirom da je podržan samo na Pixel uređajima, koje nemam, ako netko je - valjalo bi čuti iskustva. https://blog.quarkslab.com/android-greybox-fuzzing-with-afl-frida-mode.html Edit: Na rootanom uređaju ću, jednog dana kada stignem, rebuildat kernel i izbacit drivere za prednju kameru, stražnju kameru, zvučnik, GPS, GSM - to bi trebalo biti i više nego dovoljno za jedan privacy-orientated mobilni uređaj koji nadasve izgleda normalno. Prvi put ću raditi navedeno pa ćemo tek vidjeti kakva je procedura. Edit: Javio se Cubot za request kernel source koda koji je pod GPL licencom - Dear Customer, Thank you for contacting us. Sorry, we can not offer the kernel source code. Thanks & Regards. Cubot Support Team. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 06.09.2025. u 14:35. |
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
> Techspot |
|
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
![]() Kao da je jucer bilo. Kao Symbian fan, kojem su kinezi pravili certifikat za potpisivanje aplikacija, sam gledao na Android sa visine. A onda se prikljucio sa GW620. Zakleo bih se da je dosao sa Androidom 1.0 pa bio direktno update na cupcake ali mozda i grijesim. Vidim da GSM kaze da je dobio update na froyo sto se meni nije nikada desilo vec prvo preznojavanje, rootanje i ubacivanje custom roma preko CMD-a. Mislim da je u ono vrijeme, lollipop bio veliki jump.
|
|
|
#2468 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Moj prvi Android je bio HTC Desire, u puku još zvan i željo ![]() Sjećam se da je ubrzo dobio upgrade na froyo. HTC je baš usro motku sa tim Nexus/Desire. Premalo internal storage, memorije, falični touchscreen... Al' je isto tako nevjerojatno što je xda community uspio izvući iz njega. Sjećam se da je jedan dev stavio OS na sd card, i time oslobodio internal storage za apps. Bilo je gomila romova, modova... U to doba, root i bootloader unlock je bio must. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#2470 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Na Desireu mi je zlatan bio Oxygen rom koji je uzimao oko 80ak MB + Thalamusov kernel + modani bootloader koji je povecavao user particiju na 350ak MB naspram originalnih 147 MB. Nemam pojma zasto se toga jos sjecam ![]()
|
|
|
|
#2472 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
|
|
|
#2473 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() https://www.gsmarena.com/samsung_i90...axy_s-3115.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
I ja sam tabor Symbiana pa onda prelazak na Android daleke 2010 na Samsung i7500 Galaxy: https://www.gsmarena.com/samsung_i7500_galaxy-2791.php Sjećam se da je bil na 1.5 pa upgrade na 1.6, i onda custom ROM od Drakaza koji ga je digel na 2.1 , jebote kak sam se toga sad sjetil https://archive.org/details/samsung-...i-7500-archive Majko mila obožaval sam taj mobitel, OLED ekran, i faca u društvu jer sam imal onu beer aplikaciju dok sam nagnul mobitel kaj je izgledalo ko da pijem pivu ![]()
|
|
|
#2477 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#2478 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Kasnije sam presao na Desire, ali nije bio ni blizu kvalitetom izrade kao HD2. I HD2 je imao bolju kameru. Jedino sto mu je na androidu bio losiji driver pa su i slike ispadale losije. |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|