|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
check signal/no signal
i na kraju se win/slika dignu i onda normalno radi,to se od jučer počelo javljat. https://www.youtube.com/watch?v=Z9EhG7VPrqU vadio grafičku vraćao,vadio bateriju vraćao??isto buta dvaput je do win updjeta,drivera 577.31,što još probat,kad ulazim u bios kaže reseted bios,što još ptobat,hmhmzadnji bios dignut?? grafička je rtx 5070 windforce i napajanje iz siga,sumljam da je do njih dvoje da ploča nije počela zajebavat??13600k nema degradaciju?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Si probao ostaviti bez baterije? Isključi, izvadi kabel od napajanja, izvadi bateriju, vrati kabel, pali. Ponekad slab napon baterije radi čudna sranja.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
|
stavio zadni bios isti problem možda malo prije dobijem sliku nego na videu,vadio bateriju i odspajao kabel,i starto komp bez baterije isto,još isprobavat, prilično sam siguran da izvadim grafičku i spojim na integrušu da neće ovo radit. sad, za sad kad se dignu win sve normalno radi onaj occt ima test za ploču?? malo ga palio na 1 min nema problema,ako se na integruši dignu win iz prve što nam to kaže da ploča zajabeva,grafička je nova ali može i ona zezat ali u win sve nromalno radi,napajanje zeza hmh. imam pospajano jedno 10 usb-a ili više na ploču postat sliku,pcie-x usb adapter s aliexpressa sa 6 usb porta,da baš ona zeza, 2,5 inča hdd je spojen. Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 06.11.2025. u 21:03. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Svakak probaj samo iGPU, tak da i to eliminiraš i makar 13600K nije toliko zahvaćen s degradiranjem, nažalost cijela 13th i 14th Gen serija je upitna i nema pravila.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Premium
|
![]() ![]() ![]() svaki put kad u bios ulazim javlja bios has been reset,vadio memorijske pločice isto,probao 1 ploćicu pa 2 jedino nisam slotove mjenjao,nemam za probat 2 opcije prvu drugu grafičku pa drugo napajanje,grafičku u drugi pci slot probat. kad sam u win sve normalno radi, jučer komp radio od 7 do 11 i pol,još sam 2 sata igrao dying light. probat ovo što je exy rekao,ako ja ne uspijem na servis nosit da vidim di je točno problem da li ploča počela zezat ili nešto durgo |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Premium
|
ne, ali ne pamti sat,datum da,butao i bez baterije isti problem,još je godinu dana ploča u garanciji kupljena u tonerpartneru. preko noći jedino izvadit bateriju i odspojit napjanje,iako piše da je dosta 20 sekundi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Normalno ako je cmos baterija ispod 2,5V umjesto 3V da ćeš imati raznih problema sa djelomičnim gubicima podešenih stavki (sat,datum , diskovi, boot order itd.) u BIOS-u. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije reklamacije svakako probaj staviti novu bateriju, kad je budeš stavljao u ležište, ubaci je i malo zakreni, poanta je da se ostvari dobar kontakt. Nekada se desi iako je baterija dobra / ispravna da je kontakt u ležištu loš, rezultat je isti, gubi postavke ... Nakon toga odradi Load defaults > Save & Reboot > postavi datum, sat i sve bitne postavke koje si mijenjao > Save & Reboot. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Veći je problem sa normalnim radom PC kad je napon cmos baterije 2,5V nego kad je baterija izvađena. Na tim graničnim naponima se gube ili stvaraju netočni podaci (brljotine) pa zato idu i notifikacije za BIOS. Bar nabavka baterije nije problem odeš u trgovine koje drže baterije, ja sam zadnji put uzeo u Lidlu. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |